Kunstcentrum Kloosterkerk
Kunstcentrum Kloosterkerk: Pauzeconcert

Geerten van de Wetering, orgel

Woensdag 31 augustus,
aanvangstijd: 12.45 uur

Geerten van de Wetering (1985) is organist van de Kloosterkerk. Als artistiek adviseur van Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk is hij verantwoordelijk voor de pauzeconcertprogrammering. Met het nieuwe initiatief Podium21 initieert hij uitdagende en verrassende programma’s rond het orgel, zoals in combinatie met film, video-art, elektronische muziek of dans, waarmee hij een breed publiek kennis laat maken met de veelzijdigheid van het orgel.

www.kunstcentrum-kloosterkerk.nl

© Bron: www.kunstcentrum-kloosterkerk.nl | 26aug22
Van Polanen presenteert.com
Van Polanen Presenteert

Voor liefhebbers van Americana, Blues, Country, Singer-songwriter & aanverwanten ...

Vanaf 1995 een programma vol muziek in het aangename Leidse muziekhuis QBUS.
De fan van Amerikaanse muziek vaart er wel bij, al dan niet gehinderd door een en ander: 'This too shall pass', maar tot die tijd dient 'genieten' het motto te zijn.

Lees verder ...

© Bron: vanpolanenpresenteert.com | 28aug22
Project 2.0 / Gallery
Project 2.0 / Gallery

The Atomisation Lesson Of Frank Fischer

11th september - 9th of October 2022
New exhibition in Project 2.0 / Gallery. It’s the first solo exhibition of Frank Fischer since he moved from London to The Hague. Therefore he wanted to find a theme that has a strong connection with his new residence. After exploring several local museums, he found his inspiration for his new series at the Mauritshuis.

www.project20.nl

Bron: The Project 2.0 / Gallery | The Anatomy Lesson of Dr. Nicolaes Tulp (Rembrandt van Rijn), Frank Fischer, acrylic paint on aluminium, 150 x 150 cm | 26aug22
Museum Beelden aan Zee
Museum Beelden aan Zee

Vier de zomer bij Beelden aan Zee!

Museum Beelden aan Zee presenteert van 9 juli tot en met 2 oktober de tentoonstelling Sculptures, met een selectie van ruim honderd sculpturen en tachtig reliëfs en schilderijen van modeontwerper Mart Visser. Daarnaast kun je deze zomer ook de tentoonstelling Zhang Miao - Over Arc, Studio aan Zee en de collectie van het museum bewonderen. Speciaal voor de tentoonstelling zette Mart Visser één van zijn werken in brand op de patio. Op ons YouTube-kanaal zie je hoe hij dat deed.

www.beeldenaanzee.nl

© Bron: Museum Beelden aan Zee | 1aug22
Museum Beelden aan Zee
Museum Beelden aan Zee

Tentoonstelling: Zhang Miao - Over Arc

8 juni - 6 november 2022
Zhang Miao (1985) beroept zich op allerlei bronnen in zijn werk. Zijn werk zit vol tegenstellingen die schijnbaar niet verenigd kunnen worden. Het zijn sculpturale objecten, maar zijn kunstenaarsperspectief is dat van de architect. De sculpturen zijn heel kleurrijk, iets dat meer met schilderkunst of keramiek wordt geassocieerd dan met sculptuur.

www.beeldenaanzee.nl

© Bron: Museum Beelden aan Zee | 1jun22
Kunstmuseum Den Haag: Mire Lee
Mire Lee: As We Lay Dying

Kunstmuseum Den Haag

9 juli 2022 t/m 27 november 2022
Wanneer een mens in slaap valt, of stervende is, ziet kunstenaar Mire Lee een sculptuur ontstaan. “Mensen worden als 'vlees' in die staat. Dat vind ik vertederend, potentieel verdrietig, maar ook intrigerend omdat alleen de fysieke aanwezigheid blijft.” Haar installaties zijn nooit stil of onbeweeglijk, met geluid en beweging roept Mire Lee (1988) de suggestie op van levend materiaal.

www.kunstmuseum.nl

© Bron: Kunstmuseum Den Haag | 7jul22
Kunstmuseum Den Haag
Rondom Mondriaan

Kunstmuseum Den Haag

2 april t/m 25 september 2022
In 2022 is het 150 jaar geleden dat een van de grootste kunstenaars van de twintigste eeuw geboren werd: Piet Mondriaan (1872-1944). Kunstmuseum Den Haag, dat met ruim 300 werken de grootste collectie Mondriaans ter wereld heeft, laat dit niet ongemerkt voorbij gaan. In 2017 toonde het Kunstmuseum voor het eerst alle Mondriaans uit zijn collectie in een grote overzichtstentoonstelling. Speciaal voor dit jubileum maken directeur Benno Tempel en conservator Caro Verbeek een tentoonstelling waarin zij laten zien hoe Mondriaan zich bewoog tussen zijn vrienden en tijdgenoten, en hoe groot zijn artistieke invloed is op de kunstenaars na hem.

www.kunstmuseum.nl

© Bron: Kunstmuseum Den Haag | 7apr22
Louwman Museum
Louwman Museum

Formule 1 expositie

1 juli - 4 september

De laatste ronde is ingegaan voor de F1 Legends. Tot en met 4 september staan de meest legendarische Formule 1 auto’s die aan de Grand Prix van Zandvoort deelnamen nog in het Louwman Museum.

www.louwmanmuseum.nl

© Bron: Louwman Museum | 20mrt22
Museum Voorlinden
Museum Voorlinden

Tentoonstelling: Art is the Antidote

Lockdowns, verharding en verdeeldheid? Kunst is hét tegengif! Dat bewijst museum Voorlinden met de nieuwe tentoonstelling Art is the Antidote.
Met een flinke dosis sprankelende, geëngageerde en grappige kunstwerken uit de eigen collectie fungeert het museum als oplaadpunt, een plek waar je je weerstand kunt opbouwen.

De tentoonstelling is nu te zien.

www.voorlinden.nl

© Bron: Museum Voorlinden | 27jan22
Floriade Expo 2022
Floriade Expo 2022

Floriade Almere

Van 14 april t/m 9 oktober 2022
Op 14 april 2022 opent Floriade haar poorten een half jaar lang in Almere. Je ontdekt hier oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. En je geniet van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Duik in het thema ‘Growing Green Cities’ en laat je verrassen!

floriade.com

Foto's Floriade 2022, Almere
Foto's Floriade 2012, Venlo

© Bron: floriade.com | © Foto: 2012, Wijkpark.nl | 4feb22