Hoogtij
HOOGTIJ#69

De Haagse hedendaagse kunstroute
Vrijdag 27 mei 19.00-23.00 uur. | Fryday 27 May 7-11 PM

Tijdens HOOGTIJ kun je meer dan 20 kunstlocaties bezoeken in de binnenstad van Den Haag: van white cube tot underground; van gevestigde kunst in de galeries en instellingen tot installaties en performances bij de kunstenaarsinitiatieven. Gratis toegang. Gratis rondleidingen voor wie het wil.

Lees verder...

© Bron: Hoogtij | 6mei22
Museum Beelden aan Zee
Museum Beelden aan Zee

Tentoonstelling: Abstract+Beeld
29 april tot en met 30 juni 2022

Tentoonstelling Abstract+Beeld. Het is voor het eerst dat het museum een tentoonstelling maakt over de abstracte beelden in de eigen collectie. Bij abstracte kunst wordt de herkenbaarheid weggenomen, waardoor er meer aandacht over blijft voor vorm, kleur en materiaal. Toch schuilt er achter elk beeld een verhaal. In Abstract+Beeld kunnen bezoekers deze verhalen ontdekken bij beelden van uiteenlopende kunstenaars als David Vandekop, William Turnbull, Anthony Caro, Shinkichi Tajiri, Cornelius Rogge, André Volten, Erik van Spronsen, en Lon Pennock.

www.beeldenaanzee.nl

© Bron: Museum Beelden aan Zee | Cornelius Hendrik Rogge, Ingesnoerde tafel met 4 buitenhangende objekten, 1969, Ijzer, verchroomd, 115 x 115 x 24cm, inv. nr. 1599 | 1mei22
Kunstmuseum Den Haag
Rondom Mondriaan

Kunstmuseum Den Haag

2 april t/m 25 september 2022
In 2022 is het 150 jaar geleden dat een van de grootste kunstenaars van de twintigste eeuw geboren werd: Piet Mondriaan (1872-1944). Kunstmuseum Den Haag, dat met ruim 300 werken de grootste collectie Mondriaans ter wereld heeft, laat dit niet ongemerkt voorbij gaan. In 2017 toonde het Kunstmuseum voor het eerst alle Mondriaans uit zijn collectie in een grote overzichtstentoonstelling. Speciaal voor dit jubileum maken directeur Benno Tempel en conservator Caro Verbeek een tentoonstelling waarin zij laten zien hoe Mondriaan zich bewoog tussen zijn vrienden en tijdgenoten, en hoe groot zijn artistieke invloed is op de kunstenaars na hem.

www.kunstmuseum.nl

© Bron: Kunstmuseum Den Haag | 7apr22
Keukenhof 2021
Keukenhof 2022 - Lisse

Geopend van 24 maart t/m 15 mei 2022

Een bezoek aan Keukenhof staat voor veel mensen op het wensenlijstje voor 2022. De medewerkers van de bloemententoonstelling hebben er alles aan gedaan om het mooiste lentepark ooit te maken. We kijken uit naar het voorjaar waarin we bezoekers weer mogen verwelkomen in het park.

Acht weken lang stond Keukenhof prachtig in bloei maar het park bleef in 2021 wederom gesloten als gevolg van de lockdown. Slechts zes dagen mocht de bloemententoonstelling open als test; 27.000 bezoekers beleefden een kleurrijke dag. Keukenhof was ook ‘virtueel’ open en bracht via prachtige video’s de bloemen bij de mensen thuis. Gelukkig genoten bijna 20 miljoen mensen online van het bloeiende park. Op deze manier kon Keukenhof toch het internationale showvenster van de sierteelt zijn.

De voorbereidingen voor de opening in 2022 zijn in volle gang. De zeven miljoen bloembollen zitten inmiddels in de grond en we kijken ernaar uit om bezoekers weer persoonlijk te begroeten in het mooiste lentepark ter wereld. Waar in het voorjaar alle tulpen weer in bloei staan!

www.keukenhof.nl

Foto's Keukenhof - 20 april 2022
Foto's Keukenhof - 24 maart 2022
Foto's Keukenhof - 2021

© Bron: keukenhof.nl | Foto: Keukenhof, 11 april 2021 © Wijkpark.nl | 10feb22
Kunstuitleen & De Galerie Den Haag
Kunstuitleen & De Galerie Den Haag

Spring inside!

Bezoek De Kunstuitleen & De Galerie Den Haag virtueel!
We hebben een gevarieerde expositie met nieuwe werken van onze kunstenaars en fotografen ingericht. Zoals u al wellicht heeft gezien hebben we twee kunstenaars toegevoegd aan onze galerie.

Bekijk het werk van Steffie de Leeuw en Ahmed Ali nu in onze VR show!

www.degaleriedenhaag.nl

© Bron: degaleriedenhaag.nl | 7apr22
Louwman Museum
Louwman Museum

Expositie Formule 1

Na 2 jaar uitstel is het dan eindelijk zover: deze zomer presenteert het Louwman Museum de meest bijzondere Formule 1 auto’s uit de historie van Zandvoort. Welke auto’s er allemaal op de grid staan is nog even top secret, maar we verklappen wel alvast dat de winnende Ferrari F1 van Alberto Ascari uit 1952 op pole position staat. Binnenkort vertellen we je er meer over!

www.louwmanmuseum.nl

© Bron: Louwman Museum | 20mrt22
Museum Voorlinden
Museum Voorlinden

Tentoonstelling: Beat Zoderer – Less and More

Trots presenteert museum Voorlinden de eerste solotentoonstelling van Beat Zoderer (1955) in Nederland. Met alledaagse materialen maakt hij kleurrijke objecten, installaties en sculpturen, die telkens een poging vormen om orde in de chaos te scheppen. Beat is één van de meest vooraanstaande kunstenaars van Zwitserland, en toch nog nauwelijks bekend in Nederland. Daar gaat Voorlinden verandering in brengen.
De solotentoonstelling is te zien van 19 februari tot en met 15 mei 2022.

www.voorlinden.nl

© Bron: Museum Voorlinden | Foto Antoine van Kaam | 14mrt22
Museum Beelden aan Zee
Museum Beelden aan Zee

Tentoonstelling: Mark Brusse - Shapes of Silence

Hoera, we zijn open!
Sinds deze week zijn alle musea weer geopend voor publiek! Kom snel langs in museum Beelden aan Zee voor de tentoonstelling van Igor Mitoraj en Mark Brusse, of om zelf aan de slag te gaan in onze Studio aan Zee.
Nieuwsgierig? Neem een kijkje op onze website en boek een tijdslot voor je volgende bezoek.

Lees verder...

© Bron: Museum Beelden aan Zee | Mark Brusse | 1feb22
Museum Voorlinden
Museum Voorlinden

Tentoonstelling: Art is the Antidote

Lockdowns, verharding en verdeeldheid? Kunst is hét tegengif! Dat bewijst museum Voorlinden met de nieuwe tentoonstelling Art is the Antidote.
Met een flinke dosis sprankelende, geëngageerde en grappige kunstwerken uit de eigen collectie fungeert het museum als oplaadpunt, een plek waar je je weerstand kunt opbouwen.

De tentoonstelling is nu te zien.

www.voorlinden.nl

© Bron: Museum Voorlinden | 27jan22
Floriade Expo 2022
Floriade Expo 2022

Floriade Almere

Van 14 april t/m 9 oktober 2022
Op 14 april 2022 opent Floriade haar poorten een half jaar lang in Almere. Je ontdekt hier oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. En je geniet van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Duik in het thema ‘Growing Green Cities’ en laat je verrassen!

floriade.com

Foto's Floriade 2012, Venlo

© Bron: floriade.com | © Foto: Floriade 2012, Wijkpark.nl | 4feb22