HOOGTIJ #75
HOOGTIJ #75

De Haagse hedendaagse kunstroute

Vrijdag 1 december 19.00-23.00 uur.
Tijdens HOOGTIJ kun je 20 kunstlocaties bezoeken in de binnenstad van Den Haag: van white cube tot underground; van gevestigde kunst in de galeries en instellingen tot installaties en performances bij de kunstenaarsinitiatieven.

Contemporary Art Tour The Hague

Fryday 1 December 7-11 PM
During HOOGTIJ you can visit 20 art locations in the inner-city of The Hague: from white cube to underground; from established art in galleries and institutions to installations and performances in artists initiatives.

Lees verder >>

© Bron: Hoogtij | 17nov23
Museum Beelden aan Zee: Frank Van den Broeck: Vuur en Fictie
Museum Beelden aan Zee

Tom Claassen

10 november 2023 - 1 april 2024

Beeldhouwer Tom Claassen (1964) zoekt in zijn sculpturen naar de essentie van de vorm. Door het tonen van de archetypische kenmerken van mensen, dieren en objecten reikt hij net voldoende handvatten aan om de voorstelling te kunnen herkennen. Hun vaak grote formaten zorgen ervoor dat je ze als kijker niet kunt missen. Ze hebben vaak ronde, zachte vormen en zijn veelal uitgevoerd in harde materialen als brons, hout, aluminium, kunststof en beton. Behalve humoristisch, zijn de beelden ook vaak vertederend, onbeholpen en soms tragisch.

www.beeldenaanzee.nl

© Bron: Museum Beelden aan Zee | Foto: wijkpark.nl | 6nov23
Museum Voorlinden: Anselm Kiefer
Museum Voorlinden

Anselm Kiefer

14 oktober 2023 t/m 25 februari 2024

Dankzij zijn eigenzinnige beeldtaal, vol verwijzingen naar geschiedenis, mythologie en literatuur, groeide Anselm Kiefer (1945) uit tot een van de grootste kunstenaars van onze tijd. Zijn werk is een lust voor het oog en prikkelt het brein. Hij denkt groots, werkt op monumentale schaal met ongebruikelijke materialen en deinst er niet voor terug om de ongemakkelijke vragen van het leven te stellen. Tijdens zijn solotentoonstelling Bilderstreit bij Voorlinden kun je zijn intrigerende schilderijen, sculpturen, kunstenaarsboeken en installaties zien. Een groot aantal daarvan is nooit eerder vertoond.

www.voorlinden.nl

© Bron: Museum Voorlinden | Winterreise, 2015-2020 – Privécollectie Foto: Georges Poncet | 6nov23
Museum Voorlinden: Alex Katz
Museum Voorlinden

Full Moon (reprise)

9 september 2023 t/m 14 januari 2024

Het magische licht van de maan brengt al eeuwenlang kunstenaars in vervoering. De fascinatie voor het weerschijnen van de zon op de maan brengt een beweging op gang. Want zoals de zeeën en oceanen meedeinen op de aantrekkingskracht van de maan, inspireren kunstenaars en kunstwerken elkaar. Daarover gaat Full Moon.

www.voorlinden.nl

© Bron: Museum Voorlinden | Foto: Antoine van Kaam | 4sep23
Museum De Fundatie
Museum De Fundatie

Vier nieuwe tentoonstellingen

Sinds vorige week zijn er maar liefst vier nieuwe tentoonstellingen te zien in Museum de Fundatie. Leiko Ikemura Motion of Love (Zwolle), Guillaume Lo A Njoe Voyage (Zwolle), (EX-)CHANGE PROTO: Dana Lixenberg, Richard Hutten & studenten (Zwolle) en Do We Care? i.s.m. HKU (Kasteel het Nijenhuis Heino / Wijhe).
Vier tentoonstellingen met variërende thema's en media. Van fotografie tot film, van schilderijen tot sculpturen en van gedichten tot beelden. Plan snel je bezoek want dit wil je niet missen!

www.museumdefundatie.nl

© Bron: Museum de Fundatie | Foto's: Peter Tijhuis & Hans van Eijsden | 8jul23
Podium NOORD
Podium NOORD

Agenda

Podium NOORD is het nieuwe podium voor kunst en cultuur in Haagse Hout.
Podium NOORD organiseert, faciliteert en ontplooit kunst- en cultuurprojecten waarbij stadsdeelbewoners, vrijwilligers en partners uit Haagse Hout mee kunnen doen.

podiumnoord.nl

© Bron: podiumnoord.nl | 13okt22
Van Polanen presenteert.com
Van Polanen Presenteert

Voor liefhebbers van Americana, Blues, Country, Singer-songwriter & aanverwanten ...

Vanaf 1995 een programma vol muziek in het aangename Leidse muziekhuis QBUS.
De fan van Amerikaanse muziek vaart er wel bij, al dan niet gehinderd door een en ander: 'This too shall pass', maar tot die tijd dient 'genieten' het motto te zijn.

Lees verder ...

© Bron: vanpolanenpresenteert.com | 28aug22