• header-add
logo

April 2019

Dierenambulance Den Haag
Foto: Dierenambulance Den Haag | 23apr19

Koningsdag, ook voor de dieren

Ook dit jaar zijn onze PR vrijwilligers tijdens Koningsdag weer te vinden op het Belgischeplein in Scheveningen. Kom een kijkje nemen in onze dierenambulance en een praatje maken over ons werk. We vertellen je graag hoe alles in zijn werk gaat bij ons.
Dit Koningsdagfeest wordt als vanouds georganiseerd door de Scouting Sint Jorisgroep 5 en de Oranje Commissie. Er kan overal met fiches betaald worden en er is op en rond het podium een uitgebreide programmering met o.a. een Playback show, break dance battle, live Street Art demonstratie en een Koningsbingo.
Het Belgischeplein wordt ieder jaar weer omgetoverd tot een een bruisend feestplein met een klimwand, springkussen, ballenbad, clownsexpresse en de bekende rodeostier. Maak een ritje met het treintje, laat je schminken, speel Oudhollandse spelletjes en toon je spierballen bij het touwtje trekken en de kop van Jut.
Lees verder: www.dierenambulancedenhaag.nl >>

Zebra Welzijn

Vrijwilligers gezocht

Omschrijving:
In de Rivierenbuurt organiseren we een ontmoetingsmogelijkheid voor ouderen en hun mantelzorgers in locatie O3, de naam hiervoor is het Eethuisje.
Tijdens deze ontmoeting wordt er informatie en ondersteuning gegeven op basis van de vragen van de ouderen, vinden er gezellige activiteiten plaats en wordt er samen gegeten. Deze ontmoeting wordt door vrijwilligers georganiseerd en ondersteunt door de ouderenconsulent van Zebra.
Voor de voortzetting van het eethuisje zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers:
Lees verder >>

Computerlessen in Bario!!

Buurthuis Bario start met de computerlessen voor zowel vrouwen als mannen, leeftijd 21-54 en 55+.
Bent u geïnteresseerd in deze activiteit, komt u dan even binnen voor meer informatie.

Heeft u dit jaar eerder de computerlessen gevolgd, dan vragen wij u vriendelijk u opnieuw in te schrijven bij de balie of door te bellen naar 070-2052230/06-14594111.
Kosten € 6 voor 6 computerlessen (di van 13.00 uur tot 15.00 uur en vrijdag van 09.30 uur tot 11.30 uur)
De activiteit zal gegeven worden door 2 vrijwilligsters met veel kennis en ervaring op het gebied van lesgeven m.b.t. het aanleren van computervaardigheden aan bewoners.

Voor vragen of informatie:
Andre Doesberg , Participatie en Sociale activering, Tel. 06-14594111
Youssaf Afkyr, Beheerder locatie Bario, Tel. 070-2052230

Centrum Bario, Kockstraat 175

Centrum Bario clubtoernooi

Fietsles bij Bario !!

Wilt u leren fietsen bij Centrum Bario?

De fietsen worden verzorgd door Bario, heeft u een eigen fiets dan kunt u deze mee nemen.
De kosten van de fietslessen bedragen €10 voor 10 lessen.
Bij max. 5 inschrijvingen gaan we starten met de fietsles.
Komt u binnen en schrijf u in dit kan bij de balie van Centrum Bario, Kockstraat 175, 2571 TD Den Haag, telefoonnummer 070-2052230.

Senioren Collectief Haaglanden

Filmmiddag

Het senioren collectief organiseert op donderdag 4 april van 14.00-16.00 uur een audio visuele reisshow over Indonesie Het belooft een  boeiend programma te worden met mooie muziek, duidelijk commentaar van een professionele spreker en  een projectie op een groot scherm.
Toegangsprijs is € 8,00
incl. in de pauze een lekkere Indisch hapjes en een drankje.
Aanmelden en info: info@seniorencollectiefhaaglanden.nl
of telefonisch 070 2002066
Met een Ooievaarspas € 5,00. Wel uw Ooievaarspas meenemen.
Lees verder >>

Uitnodiging Gezellig Paasstukjes maken

Deze middag zullen 2 medewerkers van de Afdeling Begeleiding & Bezorging van de Boodschappen begeleidingsdienst,
ons een voorlichting geven omtrent hun dienstverlening, waar ook u mogelijk gebruik van zou kunnen maken.
Lees verder: www.christiaanhof.com >>

Senioren Collectief Haaglanden

Onderlinge gesprekstafels

Het Senioren Collectief Haaglanden start op 11 april met een serie Onderlinge Gesprekstafels rond het thema verbinding en verbondenheid.
Wat is de bedoeling: In een serie van 4 ontmoeting spreken we om de 2 weken over een onderwerp dat raakvlakken heeft met ons thema.
Na een korte inleiding en gaan we in gesprek met elkaar in kleine groepjes van 6 tot 8 mensen aan een tafel. De leidraad hierbij is VERLEDEN – HEDEN – TOEKOMST .
Lees verder >>

Open Ateliers Duinoord
Bron: Open Ateliers Duinoord | 5apr19

39 kunstenaars op 25 locaties openen hun deur

De afgelopen jaren ontving Open Ateliers Duinoord e.o. honderden bezoekers en ook dit jaar hopen we weer op grote belangstelling.
Open Ateliers Duinoord e.o. streeft naar nog meer bekendheid voor de kunstenaars binnen de wijken Duinoord, Zeehelden-  en Regentessekwartier. 39 kunstenaars op 25 locaties openen hun deur en verschaffen u een inkijkje in hun dagelijkse praktijk.
Tekenaars, etsers, schilders, beeldhouwers, fotografen, sieradenmakers, keramisten, textiel- en glaskunstenaars zien uit naar uw komst en geven u graag uitleg over het getoonde werk.  

Lees verder >>

Centrum Bario clubtoernooi

Meivakantie 2019

Dinsdag 23 april, van 13.00–15.00 uur: Versier jezelf en je kamer!
Donderdag 25 april, van 09.30–17.00 uur: Uitstapje naar Dierentuin Blijdorp
Donderdag 2 mei, van 12.00-16.00 uur: Zuiderpark picknicken
Affiche >>

Gemeente Den Haag
Bron: Gemeente Den Haag | 3apr19

Maximaal bedrag eigen bijdrage
voor hulp uit de Wmo

Inwoners van Den Haag die van de gemeente hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) bij het dagelijkse leven krijgen, gaan nu ook een eigen bijdrage voor hulpmiddelen en woningaanpassingen betalen. Ook wanneer u meer Wmo-voorzieningen gebruikt, betaalt u nooit meer dan € 17,50 per 4 weken.
Vanaf 1 januari 2019 betaalt u voor hulp in het huishouden een eigen bijdrage van € 17,50 per 4 weken.
Vanaf 25 maart 2019 is dit uitgebreid met een eigen bijdrage voor hulpmiddelen en woningaanpassingen. De eigen bijdrage wordt berekend door het CAK.
Lees verder: www.denhaag.nl >>

Haagse Hopjes Transvaal
Bron: Haagse Hopjes Transvaal |
Foto: HaagsVeen.NL | 19apr19

Bevrijdingsfeest op het Wijkpark Transvaal

Iedereen is welkom!
Helaas kon Koningsdag niet doorgaan i.v.m. de vele regen die verwacht werd.
Daarom verhuizen wij naar 5 mei en gaan dan BEVRIJDINGSDAG vieren ook op het Wijkpark Transvaal.
We hebben weer veel te doen.
Met uiteraard veel SPORT!
Koffie en thee staat klaar, gratis.

Wat is er te doen?
Het grootste springkussen ter wereld! Meerdere andere springkussens, diverse sportworkshops, Bobo de clown, draaimolen en uiteraard schminken en nog veel meer, genoeg sportieve activiteiten voor jong en oud!
Lees verder: www.haagsehopjes.nl >>

Koningsdag Boekhorststraat
Bron: www.zeeheldenkwartier.com |
Foto: HaagsVeen.NL | 23apr19

Kindervrijmarkt op het Prins Hendrikplein

Zaterdag 27 april is het koningsdag en wordt er vrijmarkt georganiseerd op het Prins Hendrikplein in het Zeeheldenkwartier!
Tijd om de zolder of kelder op te ruimen en alle overtollige spullen te verkopen en tegelijkertijd te genieten van allerlei vertier.
Zo komt er een springkussen, staan er twee volleybalvelden klaar, een voetbalveldje, Jeu de Boule, reuze schaakspel, oud Hollandse spellen en muziek!
Kom genieten!
Lees verder: www.zeeheldenkwartier.com >>

Lutherse Kerk

Vieringen in de Goede Week

De Evangelisch-Lutherse gemeente in Den Haag viert in de Goede week diensten op woensdag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Paasmorgen.

Goede Week
De Lutherse gemeente komt in de Goede week bijeen tijdens een vesper op woensdagavond 17 april (aanvang 18.00 uur). Het Schola Cantorum Gregoriana o.l.v. Hans Jansen verleent medewerking.

Op Witte Donderdag 18 april (dienst met avondmaal, aanvang 19.30 uur) gaat ds. Erwin de Fouw voor, Chris de Graaf bespeelt het orgel.
Cantorij ‘Maarten Luther’ o.l.v. Monique Schendelaar-de Graaf verleent op Goede Vrijdag, 19 april haar medewerking. Zij zingt twee koraalcantates van Felix Mendelssohn Bartholdy: ‘O Haupt voll Blut und Wunden’ en ‘Verleih uns Frieden’ en een werk van de Hongaarse componist György Bárdos, ‘Eli, Eli’! Voorganger is ds. Marianne van der Meij-Seinstra. Sander van der Houten bespeelt het orgel. Aanvang 19.30 uur.

In de Paaswake op zaterdag 20 april (aanvang 21.00 uur) brengen we de nieuwe paaskaars naar binnen. Voorganger is ds. Hanneke Allewijn, organist Sander van den Houten.

Op Paasmorgen (10.15 uur) vieren we Pasen! Voorganger is ds. Hanneke Allewijn, organist Sander van den Houten. Ook cantorij Maarten Luther verleent medewerking.

Locatie: Alle vieringen zijn in de Lutherse kerk, Lutherse Burgwal 7-9, 2512 CB Den Haag.
Telefoon: 070-3636610, mail@luthersdenhaag.nl - www.luthersdenhaag.nl >>

Lutherse Kerk

Kinderpaasviering in de Lutherse kerk

Speciaal voor kinderen in de leeftijd van drie tot en met elf jaar organiseren de kinderkerkleiding van de Lutherse gemeente en de Lukaskerk een viering waarin kinderen zelf mee mogen doen. Oefenen, knutselen en verkleden start op zaterdag 20 april om 13.30 uur en de viering “Wollie is de weg kwijt’ – ook een verhaal van opnieuw beginnen – is voor klein en groot om 15.30 uur.

Locatie: Alle vieringen zijn in de Lutherse kerk, Lutherse Burgwal 7-9, 2512 CB Den Haag.
Contactpersoon: Mascha de Haan Telefoon: (06) 51409014
kruisbesmascha@gmail.com
www.luthersdenhaag.nl >>

Lutherse Kerk

Citykwartier

Enkele jaren geleden heeft een aantal binnenstadskerken een enquête gehouden onder het winkelend publiek in de Haagse binnenstad. Uit de antwoorden bleek dat er behoefte was aan een stille plek temidden van alle drukte. De Evangelisch-Lutherse gemeente heeft dit ter harte genomen en het Citykwartier in het leven geroepen.

Het Citykwartier is de openstelling van ons kerkgebouw voor een periode van anderhalf uur, elke woensdag. De woorden city en kwartier verwijzen naar de Haagse binnenstad, waarin de kerk zich bevindt en de lengte van het liturgisch gedeelte tijdens de openstelling.

Op de woensdag gaan vanaf 12.00 uur de deuren van de kerk aan de Lutherse Burgwal open. Binnen zijn gastvrouwen en gastheren aanwezig, onder wie een van de predikanten.
Lees verder: www.luthersdenhaag.nl >>