• header-add
logo

Januari 2019

Solo Expositie Rogier van ’t Slot
Bron: Project 2000 / Gallery | 1jan19

Solo Expositie Rogier van ’t Slot

Vanaf zondag 13 januari 2019 is de solotentoonstelling UPROOT van fotograaf Rogier van 't Slot
bij Project 2.0 / Gallery te zien. Het belooft een prachtige Nieuwjaarsexpositie te worden!

De werken van Rogier van ’t Slot ontstaan vanuit een belangstelling voor de maatschappelijke spanning tussen orde en wanorde, geoorloofd en ongeoorloofd en binnen en buiten de lijnen.

Lees verder: www.project20.nl>>

Duurzaam Den Haag
Bron: Duurzaam Den Haag | 17jan19

Eerste Hulp bij Duurzaamheid-spreekuur in buurtwinkel Wij Weimar

Stichting Duurzaam Den Haag staat klaar voor vragen in de buurt. Bewoners kunnen binnenkort voor hun vragen terecht bij het Eerste Hulp bij Duurzaamheid-spreekuur in buurtwinkel ‘Wij Weimar’. Deze buurtwinkel heeft de initiatiefgroep van bewoners “Wij Weimar” met steun van het Stadsdeel Segbroek ingericht en Duurzaam Den Haag is een van de gebruikers.
Lees verder >>

Kinderkerstfeest in de Lutherse kerk

Kinderkerstfeest in de Lutherse kerk
De Evangelisch-Lutherse gemeente en de Lukaskerk in Den Haag vieren samen met alle kinderen van Den Haag kerst op 24 december. In een viering voor kinderen van 2 tot en met 11 jaar gaan de kinderen dit jaar op zoek naar kerstverhalen en -tradities uit de hele wereld. Lokatie: Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 7-9 Den Haag, aanvang 15.30 uur.

Meespelen of kijken
Je kunt zelf meespelen in het spel. Kom om 13.30 uur alvast oefenen en je kleding uitzoeken. Ben je nog maar klein of wil je een kleinere rol, dan kun je knutselen en tussen 14.30-15.30 uur mooie verkleedkleren aantrekken. We hebben veel engelen en ook schaapjes nodig! Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel fijn. U kunt uw (klein-) kinderen aanmelden bij Mascha de Haan, kruisbesmascha@gmail.com.

Viering
De viering met daarin het kerstspel begint om 15.30 uur en is om 16.15 uur klaar. Dan is er wat lekkers te eten en te drinken. En natuurlijk gaat niemand met lege handen naar huis. Naast alle kinderen, zijn natuurlijk ouders, grootouders en iedereen die nieuwsgierig is, van harte welkom!

Meer info: www.luthersdenhaag.nl  

Kerstsamenzang Lutherse Kerk

Op donderdag 13 december komt u alvast in de kerstsfeer met het zingen van aloude kerstliederen en het horen van het kerstverhaal. De kerk gaat om 19.00 uur open en we beginnen om 19.30 uur. Sander van den Houten begeleidt de liederen op het orgel.

Na afloop wordt er Glühwein en chocolademelk geschonken. Vrije toegang, collecte bij de uitgang. Lutherse Burgwal 9.

Meer info: www.luthersdenhaag.nl  

Centrum Bario clubtoernooi
Foto: Haagsveen | 11dec18

Wij zoeken een vrijwilligster voor de nederlandse les, iets voor u?

In Centrum Bario kunnen bewoners uit de wijk elkaar ontmoeten, gebruik maken van diensten en activiteiten ondernemen. Centrum Bario zoekt een vrijwillige docent bij de begeleiding van taalles aan vrouwelijke cursisten.
Lees verder >>

Weer een gezellige Christiaanhof bingo!!!

Om uw motoriek weer even op peil te brengen bent u op vrijdag 26 oktober 2018 van 14.00 uur tot 17.00 uur, van harte welkom in onze ontmoetingsruimte
Locatie: De la Reyweg 110/hoek Christiaan de Wetstraat.
www.christiaanhof.com >>

Senioren Collectief Haaglanden

Improvisatietheater

Theater spelen? Niet voor mij! Onbekend maakt onbemind! Pippi Langkous zei het al: “Ik heb dit nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan”.

Wat is improvisatietheater?
Improvisatietheater is theater zonder vaste tekst. In de workshops leert u snel op ideeën te komen, zonder te blokkeren. Improvisatie maakt u losser, waardoor u steeds meer durft. En misschien ontdekt u wel dat theater iets voor u is.
Lees verder >>

Infomiddag

Op vrijdag 7 december 2018 organiseren wij weer een informatiebijeenkomst in onze ontmoetingsruimte. Deze middag zal Eliene van der Velden van de Brandweer Regio Haaglanden, ons informeren met nuttige tips over: “Brandveiligheid in en om het huis”
Lees verder: www.christiaanhof.com >>

Senioren Collectief Haaglanden

Korte lessenserie digitale fotografie

In een serie van 5 lessen leert u basisprincipes van het digitale fotograferen en misschien wel veel meer! Tips en tricks, oefening in kijken en vertrouwd en handig worden met de camera, bijvoorbeeld die in uw eigen telefoon.

Lees verder >>

Nieuwjaarsreceptie Schilderswijk

De nieuwjaarsreceptie Schilderswijk vindt plaats op
woensdag 9 januari 2018 van 17.00-19.00 uur
in Theater De Vaillant, Hobbemastraat 120 te Den Haag.
 

Foto: Dierenbescherming | 15dec18

Vuurwerkvrij, dieren blij

Beste dierenliefhebber,
Voor veel dieren is de periode rondom de jaarwisseling angstig en stressvol. Knallen, lichteffecten en gillende keukenmeiden: bij mensen vergroot het de feestvreugde, maar bij dieren komt het snoeihard binnen. Om voor jouw dier de feestdagen zo gemoedelijk mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.
Lees verder: www.dierenbescherming.nl >>

Halloween

Vanaf 14:00 uur zullen onze dierenverzorgers veranderen in duistere dierenverzorgers en zullen ze wachten op jou….
Misschien krijgen ze je wel te pakken met hun duisteren klauwen.
Elk uur wordt er een duister verhaal verteld door een van de duisteren dierenverzorgers.
Durf jij langs te komen voor trick or treat ?????
www.knaagdierenopvang.org >>

Vogelopvang De Wulp

Vogel gevonden?

Kijk dan bij EHBO voor vogels of belt u dan de vogelopvang (070-3231568) om advies te vragen. 
Probeer de vogel te vangen – het liefst met een handdoek er omheen. Zet het dier in een doos met wat luchtgaatjes. Geen voedsel en water erbij zetten. Dieren eten en drinken niet tijdens stress en van het water kunnen ze onderkoeld raken. Belangrijk is dat u ervoor zorgt dat de vogel zo snel mogelijk naar de opvang toe komt.
Zorg bij babyvogels voor een kruik / flesje warm water opdat ze goed warm blijven. 
www.vogelopvangdewulp.nl >>

Foto: HaagsVeen.NL

Ambulante standplaats ijs

Standplaatsvergunning - Besluiten, Schalk Burgerstraat 22 - Wijkpark Transvaal bij de kinderboederij 2e locatie te Den Haag Algemene informatie
Ambulante standplaats ijs wijkpark Transvaal t/m juni 2022
Categorie: -
Grondgebruik: Standplaats

Datum bekendmaking besluit: 24 oktober 2018
Lees verder: officielebekendmakingen.nl >>

Foto: Haagsveen.nl

Foto: HaagsVeen.NL

Gratis computerlessen in Bario!!

Buurthuis Bario start met de computerlessen voor zowel vrouwen als mannen,
leeftijd 21-54 en 55+. Bent u geïnteresseerd in deze activiteit, komt u dan even binnen voor meer informatie.

Heeft u dit jaar eerder de computerlessen gevolgd, dan vragen wij u vriendelijk u opnieuw in te schrijven bij de balie of door te bellen naar 070-2052230/06-14594111.
De activiteit zal gegeven worden door vrijwilligsters met veel kennis en ervaring op het gebied van lesgeven m.b.t. het aanleren van computervaardigheden aan bewoners.

Voor vragen of informatie:
Andre Doesberg , Participatie en Sociale activering, Tel. 06-14594111
Ronald Wijnands, Beheerder locatie Bario, Tel. 070-2052230

Centrum Bario clubtoernooi
Foto: Haagsveen

Fietsles bij Bario !!

Wilt u leren fietsen bij Centrum Bario?

De fietsen worden verzorgd door Bario, heeft u een eigen fiets dan kunt u deze mee nemen.
De kosten van de fietslessen bedragen €10 voor 10 lessen.
Bij max. 5 inschrijvingen gaan we starten met de fietsles.
Komt u binnen en schrijf u in dit kan bij de balie van Centrum Bario, Kockstraat 175, 2571 TD Den Haag, telefoonnummer 070-2052230.

Stage lopen bij het Europees Parlement in Den Haag

Wil jij in maart 2019 voor vijf maanden trainee worden bij het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland en ons helpen met de voorbereidingen voor de Europese verkiezingen van mei 2019?

Op de website vind je alle info en kun je meer lezen over de ervaringen van trainees.
www.europarl.europa.eu >>

KerstKunstMarkt

Terwijl het buiten alsmaar kouder wordt en de dagen korter en donkerder worden, vindt op zaterdag 15 en zondag 16 december in het Zuiderparktheater een bijzondere kerstmarkt plaats. De KerstKunstMarkt wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door het Zuiderparktheater en Made in Moerwijk, die met dit project creatieve en duurzame kunstenaars in de wijk een gezicht willen geven. Een mooie gelegenheid om ook in de winter de veelzijdigheid van het Zuiderpark te laten zien.

De KerstKunstMarkt biedt enerzijds bezoekers de gelegenheid een origineel kerstcadeau voor familie en vrienden te kopen. De markt biedt anderzijds kunstenaars de kans om in verschillende disciplines zelfgemaakte duurzame kunstproducten te koop aan te bieden, zoals sieraden, schilderijen of tassen van gerecyclede materialen. Tijdens de KerstKunstMarkt is het voor bezoekers mogelijk om kennis te maken met de kunstenaars en kan er in Café Boom genoten worden van warme drankjes en versnaperingen. Bewoners uit de wijk verzorgen een muzikale omlijsting. Dit alles wordt gepresenteerd in de unieke omgeving van het openluchttheater, omringd door de flora en fauna van het mooiste park van Den Haag.
Lees verder: www.zuiderparktheater.nl >>

Vrijmetselarij Museum
Bron: Vrijmetselarij Museum

Avontuur in Azië

Op 23 november opent het Vrijmetselarij Museum haar deuren voor de tentoonstelling ‘Avontuur in Azië’. Deze belicht de rol van vrijmetselaarsloges in de internationale handel in Zuidoost-Azië in de 18de en 19de eeuw. De expositie is samengesteld door gastconservator dr. Andréa Kroon, die in 2015 op het onderwerp aan de Universiteit Leiden promoveerde. De tentoonstelling is tot oktober volgend jaar te zien.

Vrijmetselaren vormden een wereldwijd sociaal netwerk en waren ook actief in de handelsposten in Nederlands-Indië, India, Ceylon, Japan en China. Ze bestelden prachtig lakwerk en porselein, voorzien van symbolische decoraties uit de ‘geheime’ rituelen. Het Vrijmetselarij Museum beschikt over de grootste collectie Japanse lakdozen ter wereld.
Lees verder >>

HOOGTIJ

Culturele rondgang door Den Haag

Tijdens HOOGTIJ#55 op 30 november van 19.00-23.00 uur kun je 25 locaties kunstlocaties bezoeken: van white cube tot underground; van gevestigde kunst in de galeries en instellingen tot installaties en performances bij de kunstenaarsinitiatieven.

Extra feestelijk!
Om de 55ste editie van Hoogtij feestelijk in te gaan, opent wethouder Robert van Asten, wethouder Mobiliteit, Cultuur en Strategie van Den Haag deze Hoogtij editie rond 18.45 uur in de Grafische Werkplaats. 
Lees verder >>

Senioren Collectief Haaglanden

Improvisatietheater

Theater spelen? Niet voor mij! Onbekend maakt onbemind! Pippi Langkous zei het al: “Ik heb dit nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan”.

Wat is improvisatietheater?
Improvisatietheater is theater zonder vaste tekst. In de workshops leert u snel op ideeën te komen, zonder te blokkeren. Improvisatie maakt u losser, waardoor u steeds meer durft. En misschien ontdekt u wel dat theater iets voor u is.
Lees verder >>

Foto: Westminster Abbey

Orgelconcert James O’Donnell in Abdijkerk!

Op zaterdagmiddag 17 november komt niemand minder dan James O’Donnell, de organist van Westminster Abbey in London. Hij speelt een Engels-georiënteerd programma met werken van Leighton, Byrd, Wesley, Blow, Purcell, Handel en Mendelssohn Bartholdy. De verrichtingen van de organisten zijn live te volgen op een groot tv-scherm. Aanvang 15.30 uur.
www.abdijkerk.info >>

Groepsexpositie:
"Bridging the gender gap"

Expositie te zien tot 14 november.
'BRIDGING THE GENDER GAP',
Met deze ietwat suggestieve titel die van oorsprong zijn bestaan ontleent aan de arbeidsmarkt,
willen de deelnemende kunstenaars een ruime opvatting uitdragen waarin gender op velerlei wijze onder de aandacht kan worden gebracht.
Traditionele mannen- en vrouwenrollen staan ter discussie en scheidslijnen tussen de seksen vervagen.

www.wijnenkunstatelier.nl/exposities >>

Voorlinden Klassiek

Elke eerste maandag van de maand kun je de week goed beginnen met een kop koffie en een klassiek concert in museum Voorlinden. Talenten van het Koninklijk Conservatorium spelen een klassieke compositie en een hedendaagse toegift in het auditorium van het museum. Na afloop van het concert is er gelegenheid om het museum te bezoeken. 

Op 5 november bespeelt het duo Coraline Groen en Robbrecht van Cauwenberghe de viool en de bajan.
Het jaar zal op 3 december worden afgesloten door het Trapèze ensemble, een vijfkoppig collectief bestaande uit strijk- en houtinstrumenten. Houd onze website in de gaten voor de speellijsten en koop hier alvast je tickets (€23,50 inclusief koffie, concert en entreeticket)!
www.voorlinden.nl >>

Laatste weken: Wayne Thiebaud

Alleen nog deze maand, tot en met 28 oktober, is het retrospectief van de Amerikaanse meesterschilder Wayne Thiebaud (1920) te zien bij museum Voorlinden. Vele bezoekers hebben al kunnen genieten van Thiebaud's verrukkelijke schilderijen van taarten, cakes en hotdogs. Tot eind oktober kunnen onze bezoekers nog zijn kleurrijke, vibrerende, bijna lichtgevende werken bewonderen. Thiebaud’s werken laten je watertanden en zijn het toonbeeld van vakmanschap en liefde voor de schilderkunst.
Voorlinden brengt zo’n zestig werken uit de jaren 1961 tot 2018 bij elkaar in de eerste Europese overzichtstentoonstelling van Thiebaud.
www.voorlinden.nl >>

De 20ste editie gaat over de top!

Extreme stunts vliegen u om de oren! Van 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019 vindt Groot Kerstcircus Den Haag plaats op het Malieveld. De twintigste editie van het leukste familie circus wordt dit jaar groots aangepakt. Naast het traditionele aanbod zijn er nu ook spectaculaire stunts en maffe clowns met een hoog showbizz gehalte. Ongelofelijke acrobatiek en hilarische comedy wisselt elkaar af met een touch of glamour en veren!
Lees verder: www.kerstcircusdenhaag.nl >>

Wat is er te doen in Kerststad Valkenburg?

Santa’s Village
Een sfeervolle Kerstmarkt in het hartje van Valkenburg voor het hele gezin. Allemaal gezellige originele chalets vol met leuke kerstspulletjes en gifts, afgewisseld met chalets waar je van heerlijke warme wafels, oliebollen, crêpes, churos kunt genieten, of je kunt er even tot rust komen in Santa’s bar onder het genot van een warme chocomel of originele Glühwein.
Voor de kids komt de Kerstman regelmatig naar zijn Santa’s Village op het Th. Dorrenplein, waar de mogelijkheid geboden wordt een foto te maken van de ontmoeting met de Kerstman. De entree is gratis.
Lees verder: www.kerststadvalkenburg.nl >>

Kinderkerstfeest in de Lutherse kerk

Kinderkerstfeest in de Lutherse kerk
De Evangelisch-Lutherse gemeente en de Lukaskerk in Den Haag vieren samen met alle kinderen van Den Haag kerst op 24 december. In een viering voor kinderen van 2 tot en met 11 jaar gaan de kinderen dit jaar op zoek naar kerstverhalen en -tradities uit de hele wereld. Lokatie: Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 7-9 Den Haag, aanvang 15.30 uur.

Lees verder >>  

Foto: Haagsveen | 11dec18

Royal Christmas Fair

Deze kerstmarkt staat van vrijdag 14 tot en met zondag 23 december op het Lange Voorhout en is dagelijks geopend van 12.00 tot 21.00 uur. Naast kramen zijn er ook activiteiten voor kinderen.

Lees verder: www.royalchristmasfair.nl  

Kerstsamenzang Lutherse Kerk

Op donderdag 13 december komt u alvast in de kerstsfeer met het zingen van aloude kerstliederen en het horen van het kerstverhaal. De kerk gaat om 19.00 uur open en we beginnen om 19.30 uur. Sander van den Houten begeleidt de liederen op het orgel.

Na afloop wordt er Glühwein en chocolademelk geschonken. Vrije toegang, collecte bij de uitgang. Lutherse Burgwal 9.

Meer info: www.luthersdenhaag.nl  

Hof van Wouw

Kerst in de Hof

Op zaterdag 8 december a.s. vieren we weer Kerst op de authentieke, en sfeervol verlichte 17e -eeuwse Hof Van Wouw. Tussen 17.00 en 18.30 uur is iedereen van harte welkom om te komen genieten van vrolijk kerstgezang en heerlijke winterversnaperingen.
Enkele koren, zoals het in Dickens outfit gestoken koor Octavia en het conservatorium ensemble van Maite de Wit zullen de bezoeker een onvergetelijke kerstmiddag bezorgen. Bovendien krijgt iedereen de ruimte om de eigen stembanden in te zetten.

Lees verder: www.hofvanwouw.nl >>

Bron: Hof van Wouw | 25nov18

Foto: HaagsVeen.NL

Gezellige Christiaanhof Kerstlunch

Op vrijdag 21 december 2018 nodigen wij u uit voor een gezellige “Kerstlunch” in onze ontmoetingsruimte.
U wordt vanaf 12.00 uur verwacht.
Met deze lunch willen wij het jaar 2018 gezellig afsluiten en zal de ontmoetingsruimte na deze middag gesloten zijn tot eind januari 2019.

In verband met de aanvang van de lunch verzoeken wij u om uiterlijk 13.00 uur aanwezig te willen zijn.
Lees verder: www.christiaanhof.com >>

Kliederkerk LuLu

Na het succes van de eerste keer, organiseert de Evangelisch-Lutherse gemeente samen met de Lukaskerk en Stekjong een Kliederkerk op zondagmiddag 28 oktober. Kliederkerk is er echt voor alle generaties, het mooiste is om het samen met een jonger of ouder iemand te beleven. We starten om 15.30 met de activiteiten, om 16.30 is er een korte viering en daarna eten we samen. Om 17.30 uur sluiten we samen af. Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 9, Den Haag. www.luthersdenhaag.nl

Met de Kliederkerk spelen we in op de behoefte om in het drukke leven van alledag een moment te vinden om met jong en oud bij elkaar te komen, om te bezinnen en te vieren rond een Bijbelverhaal, om creatief bezig te zijn (denk aan knutselen, iets bakken, iets bouwen) en samen te eten. In oktober staan we stil bij het verhaal van Maarten Luther zelf, want het is dan bijna Hervormingsdag, de dag, waarop Maarten Luther aan iedereen vertelde wat hij anders zou willen zien binnen de kerk. We horen en zien zijn verhaal, we knutselen, spelen en eten samen. We nodigen jong en oud uit om te komen. Kom met je nichtje of buurjongen, neem je vader mee, oma of tante.
Bij voorkeur graag van tevoren aanmelden in verband met de maaltijd bij Mascha de Haan: kruisbesmascha@gmail.com. >>

Hervormingsdag Lutherse kerk Den Haag

31 oktober is de geschiedenis ingegaan als de dag waarop de reformatie binnen de Christelijk Kerk is begonnen. De reformatie heeft naast haar grote invloed op religie ook grote gevolgen gehad op de geschiedenis, politiek en economie van Europa.

Vijfhonderd-en-één jaar na dato gedenken we dit belangrijke moment op woensdagavond 31 oktober met een feestelijke eredienst voor een ieder die de reformatie wil gedenken. Voorganger is ds. Hanneke Allewijn. Cantorij Maarten Luther onder leiding van Monique Schendelaar, organist Sander van den Houten en diverse musici vertolken op deze avond ‘Ein feste Burg ist unser Gott’ van J.S. Bach (BWV 80).
Aanvang 20.00 uur. Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 9, Den Haag. www.luthersdenhaag.nl

Orgelconcerten bij kaarslicht

Het gedenkwaardige concert van Ton Koopman krijgt in november zijn vervolg met nog twee prachtige orgelconcerten. Op zaterdagmiddag 3 november speelt onze stadsgenoot Bert den Hertog, de zeer talentvolle organist van de Oude Kerk te Scheveningen, een programma met werken van Franse componisten (Boëllmann, Langlais, Franck, Debussy, Messiaen en Dupré.
Lees verder: www.abdijkerk.info

Heather Lynne Horton

At The Helm Recording artist, Heather Lynne Horton is the fiddle player, background vocalist and wife of critically acclaimed singer-songwriter, Michael McDermott. After the birth of their child, Horton put her solo career on hold while continuing to tour with McDermott and also with their also highly acclaimed side project, The Westies. All the while, the urgency for Horton to get back to her own roots, remained impending. Horton came out of virtual nowhere last September with, Don’t Mess With Mrs. Murphy - unapologetically, swinging for the fences with every word, every nuance, every secret…opening the eyes, ears and hearts of every critic that chose to press ‘play’. The comeback record received among several accolades, a rare 10 out of 10 from Americana UK, as well as year end Critic’s Choice Album of the Year.
Musemix, singer Songwriters Concert met Michael McDermott & Heather Horton
Aanvang: 20.30 uur, zaal open 19.45 uur - Entrée € 17,-
Kaarten reserveren via: concertreeks@musemix.com
Lees verder: Sociëteit Engels

Orgelconcerten bij kaarslicht

Op zaterdagmiddag 17 november komt niemand minder dan James O’Donnell, de organist van Westminster Abbey in London. Hij speelt een Engels-georiënteerd programma met werken van Leighton, Byrd, Wesley, Blow, Purcell, Handel en Mendelssohn Bartholdy.
De verrichtingen van de organisten zijn live te volgen op een groot tv-scherm. Aanvang 15.30 uur.
Lees verder: www.abdijkerk.info

Infomiddag

Op vrijdag 7 december 2018 organiseren wij weer een informatiebijeenkomst in onze ontmoetingsruimte. Deze middag zal Eliene van der Velden van de Brandweer Regio Haaglanden, ons informeren met nuttige tips over: “Brandveiligheid in en om het huis”
Lees verder: www.christiaanhof.com >>

HOOGTIJ

Culturele rondgang door Den Haag

Tijdens HOOGTIJ#55 op 30 november van 19.00-23.00 uur kun je 25 locaties kunstlocaties bezoeken: van white cube tot underground; van gevestigde kunst in de galeries en instellingen tot installaties en performances bij de kunstenaarsinitiatieven.

Extra feestelijk!
Om de 55ste editie van Hoogtij feestelijk in te gaan, opent wethouder Robert van Asten, wethouder Mobiliteit, Cultuur en Strategie van Den Haag deze Hoogtij editie rond 18.45 uur in de Grafische Werkplaats. 
Lees verder >>

Milieueducatie

Fotogenieke gezinnen gezocht!

Voor de PR van het Natuur & Techniekspektakel zijn wij op zoek naar 3 gezinnen die onze fotograaf mag fotograferen op het spektakel. Hij maakt portretten van je kind(eren) tijdens het doen van activiteiten. De foto’s worden de komende jaren gebruikt voor publicitaire doeleinden. In ruil voor jullie fotogenieke glimlach en actieve deelname krijgt je gezin de fotoserie cadeau.

Lijkt je dit wat? Stuur dan een mailtje naar ans.ulijn@denhaag.nl
Bij veel reacties wordt er geloot.
Lees verder >>

Haages Mug

Mensenlevens zijn onbetaalbaar

De Haagse Mug nodigt uit voor de presentatie ¨Mensenlevens zijn onbetaalbaar, maar vluchtelingen redden op zee is dat niet!¨ door Anne Dekker van Sea-Watch op woensdag 28 november 2018 (19:30 - 21:30 uur) in boekhandel Opstand.

Sea Watch (https://sea-watch.org/) is een onafhankelijke organisatie die sinds 2015 helpt om vluchtelingen en migranten te redden op de Middellandse Zee omdat (Europese) staten steeds meer nalaten om in actie te komen. Sea Watch speurt de zee af om bootjes met vluchtelingen en migranten op te sporen, ondersteunt ze vervolgens en roept grotere schepen in de buurt op om een redding uit te voeren. Door haar aanwezigheid is Sea Watch officeel getuige van de gebeurtenissen die zich afspelen in de zogenaamde Zoek en Reddings-zone.

Lees verder >>

Info-middag!

Deze middag zullen ouderenconsulent Samira Charrout en Freek Bokkerink, casemanager Wmo, Gemeente Den Haag, ons informeren over de:
Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo),
waar u mogelijk mee te maken zou kunnen krijgen.
Vanaf 14.00 uur, bent u weer van harte welkom.

Lees verder: www.christiaanhof.com >>

29okt18 | Christiaanhof

Foto: Kunsthuizen

Affordable Art Fair

Van woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november 2018 vindt in de Kromhouthal in Amsterdam de Affordable Art Fair plaats, een inspirerende beurs voor betaalbare kunst tot 6.000 euro.
www.kunsthuizen.nl >>

Milieueducatie

Natuur- en Techniekspektakel 2018

Iedereen is van harte welkom op het Natuur- en Techniekspektakel.
Een feest voor kinderen, vol activiteiten over natuur en techniek.
Dus kom gezellig samen met je vrienden, vriendinnen en familie.
De toegang is gratis!
Lees verder >>

Stadsboerderij

Mamacafé Landzigt

Iedere laatste woensdag van de maand vindt er op Stadsboerderij Landzigt in Leidschenveen een Mamacafé plaats. Een leuk moment voor vaders, moeders, opa’s of oma’s, met (klein)kinderen van  0 tot 4 jaar, om samen met hun kind(eren) aan te schuiven en elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee.
Lees verder >>

Bron: Gemeente Den Haag | 14nov18

Stadsboerderij

Kinderrechten op stadsboerderij Schildershoeve

Iedere laatste woensdag van de maand vindt er op Stadsboerderij Landzigt in Leidschenveen een Mamacafé plaats. Een leuk moment voor vaders, moeders, opa’s of oma’s, met (klein)kinderen van  0 tot 4 jaar, om samen met hun kind(eren) aan te schuiven en elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee.
Lees verder >>

Bron: Gemeente Den Haag | 14nov18

Foto: Ed de Bruyn

De groene vingerdagen de Jacobahof

Iedereen is welkom om op 17 november om 11.00 uur de handen uit de mouwen te steken en onkruid te verwijderen in het rozenperkje op de Jacobahof.
De volgende dag ook om 11.00 uur zullen we namelijk nieuwe planten plaatsen! Dankzij een gulle gift wordt dit mogelijk gemaakt. De Stichting zorgt voor warme drankjes!
Lees verder: www.jacobahof.org >>

Week van de Dialoog

Ook in 2019 kun je in Den Haag weer de kracht van de dialoog ervaren tijdens de Week van de Dialoog. Van vrijdag 2 t/m zondag 11 november worden er in de diverse wijken van Den Haag tal van dialoogtafels georganiseerd. Het thema van dit jaar is “Elkaar zien”.
De bedoeling van Dialoog in Den Haag is om inwoners van Den Haag met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek te laten gaan om zo meer begrip voor elkaar te krijgen. De diverse tafels zijn vrij toegankelijk.

Lees verder: Lees verder >>

Halloween

Vanaf 14:00 uur zullen onze dierenverzorgers veranderen in duistere dierenverzorgers en zullen ze wachten op jou….
Misschien krijgen ze je wel te pakken met hun duisteren klauwen.
Elk uur wordt er een duister verhaal verteld door een van de duisteren dierenverzorgers.
Durf jij langs te komen voor trick or treat ?????
www.knaagdierenopvang.org >>

Foto: HaagsVeen.NL

Japanse Tuin geopend

De Japanse Tuin is een onderdeel van landgoed Clingendael. Hier zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. De tuin is heel kwetsbaar. Daarom is de Japanse Tuin slechts 8 weken in het jaar geopend. De tuin is geopend van 13 t/m 28 oktober.
Lees verder: denhaag.nl >>

Foto: Haagsveen.nl

Bingomiddag

Om uw motoriek weer even op peil te brengen bent u op vrijdag 26 oktober 2018 van 14.00 uur tot 17.00 uur, van harte welkom in onze ontmoetingsruimte De la Reyweg 110/hoek Christiaan de Wetstraat.
Tijdens deze middag zijn er weer leuke geldprijzen voor u te winnen!!!
Lees verder: www.christiaanhof.com >>

12okt18 | Christiaanhof

Orgelconcert Ton Koopman in Abdijkerk!

Onze landgenoot Ton Koopman is wereldberoemd als dirigent en klavecinist. Daarnaast is hij ook organist en zette in die hoedanigheid o.a. de complete orgelwerken van Bach, Buxtehude en Couperin op CD. Hij is echter zelden live te horen op orgel, en daarom is het een unieke gebeurtenis dat deze topmusicus op zondagmiddag 7 oktober a.s. om 15.30 uur in onze Abdijkerk een orgelconcert bij kaarslicht zal geven. Hij speelt dan werken van Bach en Couperin. Koopman moet je niet alleen horen, maar ook zien spelen. Dat kan via het tv-scherm dat in de kerk is opgesteld en waarop live te zien is wat hij, verstopt achter het rugpositief van het prachtige Reichner-Bätz orgel, allemaal uitvoert.
www.abdijkerk.info >>

Knutsel- / kleur- / spelletjes middag

U bent u op vrijdag 12 oktober 2018 van 14.00-17.00 uur, weer van harte welkom in onze ontmoetingsruimte.
Locatie: De la Reyweg 110/hoek Christiaan de Wetstraat.
Deze middag maken we er, anders dan andere middagen, een gezellige knutsel / kleur / spelletjes middag van.
www.christiaanhof.com >>

Bingomiddag

Om uw motoriek weer even op peil te brengen bent u op vrijdag 26 oktober 2018 van 14.00 uur tot 17.00 uur, van harte welkom in onze ontmoetingsruimte De la Reyweg 110/hoek Christiaan de Wetstraat.
Tijdens deze middag zijn er weer leuke geldprijzen voor u te winnen!!!
Lees verder: www.christiaanhof.com >>

Gezellige info-middag!

Op vrijdag 9 november 2018 van 14.00 uur tot 17.00 uur, organiseren wij weer een informatiebijeenkomst in onze ontmoetingsruimte.
Deze middag zullen ouderenconsulent Samira Charrout en Freek Bokkerink, casemanager Wmo, Gemeente Den Haag, ons informeren over de:
Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo),
Lees verder: www.christiaanhof.com >>

Groepsexpositie:
"Bridging the gender gap"

Expositie te zien tot 14 november.
'BRIDGING THE GENDER GAP',
Met deze ietwat suggestieve titel die van oorsprong zijn bestaan ontleent aan de arbeidsmarkt,
willen de deelnemende kunstenaars een ruime opvatting uitdragen waarin gender op velerlei wijze onder de aandacht kan worden gebracht.
Traditionele mannen- en vrouwenrollen staan ter discussie en scheidslijnen tussen de seksen vervagen.

www.wijnenkunstatelier.nl/exposities >>

Waarom ook ouderen in beweging moeten blijven

Dat je op 80-jarige leeftijd geen marathon meer loopt, begrijpen we wel, maar moet dit betekenen dat je überhaupt nauwelijks nog beweegt? Nee, zegt Luc van Loon in dit college. Het sterk houden van je spieren is van groot belang als we een beetje gezond oud willen worden. Wat vaker de trap nemen zou dan ook geen overbodige luxe zijn!

Spieren zijn plastisch: ze breken zichzelf constant af en bouwen zichzelf opnieuw op. Dat betekent dat we constant moeten werken om onze spieren op orde te houden. Voor je het weet zijn ze verdwenen.

Lees verder: www.fysioforum.nl >>

Weer een gezellige Christiaanhof bingo!!!

Om uw motoriek weer even op peil te brengen bent u op vrijdag 26 oktober 2018 van 14.00 uur tot 17.00 uur, van harte welkom in onze ontmoetingsruimte
Locatie: De la Reyweg 110/hoek Christiaan de Wetstraat.
www.christiaanhof.com >>