• header-add
logo

Juni 2019

Jacobafestival
Bron: Stichting Jacobahof | 8jun19

Jacobafestival

Dit jaar staat het festival in het teken van het 25-jarig bestaan van de Jacobahof.
The Hague Street Art doet daarom een visuele brainstorm onder de bezoekers over de toekomst van de Hof en welke plek de Jacobahof in de wijk zou kunnen innemen.

Het programma bestaat o.a. uit muzikale optredens, een circuswerkplaats door circusschool Circaso, een theetuin en smoothiebar, en de Jacobamarkt waar kunst, curiosa en hapjes worden verkocht. Alles wat we verkopen is homemade of homegrown, de opbrengsten van de markt zullen worden gebruikt om de Jacobahof de komende 25 jaar nog mooier te maken. Kortom, gewoon een gezellige dag!

Programma >>

Lutherse Kerk

Vesperdienst met Gregoriaanse gezangen

De Evangelisch-Lutherse gemeente in Den Haag pakte een oude traditie op en viert een aantal keren per jaar op de laatste woensdag van de maand een vesper met Gregoriaanse gezangen.
Het Schola Cantorum Gregoriana o.l.v. Hans Jansen verzorgt de muzikale invulling.

Op woensdag 19 juni, 19.30 uur klinken Gregoriaanse gezangen rond Trinitatis.
Liturg is Anton van der Werken. Lutherse Burgwal 9.

www.luthersdenhaag.nl >>

Gratis computerlessen in Bario!!

Buurthuis Bario start met de computerlessen voor zowel vrouwen als mannen,
leeftijd 21-54 en 55+. Bent u geïnteresseerd in deze activiteit, komt u dan even binnen voor meer informatie.

Heeft u dit jaar eerder de computerlessen gevolgd, dan vragen wij u vriendelijk u opnieuw in te schrijven bij de balie of door te bellen naar 070-2052230/06-14594111.
De activiteit zal gegeven worden door vrijwilligsters met veel kennis en ervaring op het gebied van lesgeven m.b.t. het aanleren van computervaardigheden aan bewoners.

Voor vragen of informatie:
Andre Doesberg , Participatie en Sociale activering, Tel. 06-14594111
Ronald Wijnands, Beheerder locatie Bario, Tel. 070-2052230

Centrum Bario

Wilt u ondersteuning bij het op orde brengen van al uw papieren?

In ons Wijkcentrum De Burcht helpen wij u gratis hierbij op
donderdag 6 juni 2019 van 13.00-17.00 uur
In ons Wijkcentrum Parada helpen wij u gratis hierbij op
woensdag 12 juni 2019 van 09.00-12.30 uur
Lees verder >>

Lutherse Kerk

Kliederkerk LuLu

De lutherse gemeente organiseert samen met de Lukaskerk een Kliederkerk op zondagmiddag 16 juni.
Kliederkerk is er echt voor alle generaties, het mooiste is om het samen met een jonger of ouder iemand te beleven.
We starten om 15.30 met de activiteiten, om 16.30 is er een korte viering en daarna eten we samen.
Om 17.30 uur sluiten we samen af.
Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 9, Den Haag.

Met de Kliederkerk spelen we in op de behoefte om in het drukke leven van alledag een moment te vinden om met jong en oud bij elkaar te komen, om te bezinnen en te vieren rond een Bijbelverhaal, om creatief bezig te zijn (denk aan knutselen, iets bakken, iets bouwen) en samen te eten.
In juni staan we stil bij het verhaal van Zacheüs in de boom. We horen en zien zijn verhaal, we knutselen, spelen en eten samen.

We nodigen jong en oud uit om te komen. Kom met je nichtje of buurjongen, neem je vader mee, oma of tante.
Bij voorkeur graag van tevoren aanmelden in verband met de maaltijd bij Mascha de Haan: kruisbesmascha@gmail.com.

www.luthersdenhaag.nl >>

Sail op Scheveningen
Bron: sailopscheveningen.nl |
Foto: sailopscheveningen.nl | 12mei19

Vier dagen spektakel in de haven van Scheveningen!

Van 20 tot en met 23 juni is de haven van Scheveningen het decor van zo’n 25 bijzondere, grote zeilschepen uit 10landen. De Scheveningse haven is dan de finishplaats van deLiberty Tall Ships Regatta.
TallShips om gratis te bewonderen, van binnen te bekijken én de unieke mogelijkheid om een ticket te kopen en zelf aan boord te stappenvoor een vaartocht op de Noordzee.
Bijzondere schepen uit alle windstrekenDe vloot bevat een unieke verzameling van marine zeilschepen uit onder andere de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Oman, Roemenië en Frankrijk. Ook een aantal replica’s van schepen uit de Gouden Eeuw uit Spanje en Rusland zijn te bewonderen. Een aantal van deze schepen doet Nederland voor het eerst aan. Maar niet alleen de bijzondere zeilschepen trekken de aandacht tijdens Sail op Scheveningen. Ook de meer dan duizend bemanningsleden uit alle windstreken, zorgen voor een mooi spektakel op de kade.
Lees verder: www.sailopscheveningen.nl >>

Familiedag Kaapseplein

Ook dit jaar hebben wij weer een Familiedag met veel SPORT! Op het Kaapseplein.
Uiteraard is iedereen welkom om op deze dag deel te nemen aan al onze activiteiten.
Er is genoeg te doen voor jong en oud.

De koffie en thee staat klaar en is gratis.
Wel graag de bekertjes opruimen.

Wat is er te doen?
De hoge klimwand, De basejump springkussen, meerdere andere kussens, diverse sportieve workshops, Bobo de clown, de draaimolen ook is er schminken. Kraamspelletjes, Yoga en nog heel veel andere sportieve activiteiten!

www.haagsehopjes.nl >>

Centrum Bario - Kinderwerk
Bron: Bario | 24mei19

Agenda juni 2019

Woensdagmiddag 5 juni, van 15.15–16.45 uur: Vaderdagcadeau maken
Woensdagmiddag 12 juni, van 15.00–17.30 uur: Buitenspeeldag
LET OP! Vanwege het slechte weer wordt de Buitenspeeldag van Bario verplaatst naar volgende week woensdag 19 juni van 15.00-17.30 uur.
Woensdagmiddag 19 juni, van 15.15–16.45 uur: Vlieger maken
Woensdagmiddag 26 juni, van 13.00–14.30 uur: Waterspelletjes
Affiche Kinderwerk>>
Affiche Buitenspeeldag>>

Abdijkerk

Zondagmatinee 2019

De serie Zondagmatinee (voorheen: Open Podium) biedt u ieen breed pallet aan instrumentale en vocale muziek, uitgevoerd door musici van hoge kwaliteit die een toegankelijk programma brengen waar u zeker van zal genieten.

Iedere derde zondag van de maanden januari t/m juni om 15.30 uur.
De toegang is gratis! Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.
Lees verder: www.abdijkerk.info

Nutshuis: Kinderworkshops Stadsbeestjes
Bron: Het Nutshuis | Foto: Martijn Beekman | 4jun19

Kinderworkshops Stadsbeestjes

Kinderworkshops Stadsbeestjes in Het Nutshuis:
Speuren, wroeten, leren, knutselen en proeven in de tuin!
Met dank aan Freek Vonk en een grote supermarktketen weten bijna alle kinderen van Nederland (én hun ouders) inmiddels alles over de witte vlieg, de vanillebij en het spuugbeestje. Maar hebben de kleine insectenkenners al eens échte insecten onder de loep genomen? Dat kan deze zomer in de zonnige tuin van Het Nutshuis. In het decor van Stadsbeestjes – een interactieve zomertentoonstelling voor de hele familie – organiseert Het Nutshuis tot half augustus elke woensdagmiddag een kinderworkshop. Ontmoet een vriendelijk bijenvolk, maak je handen vuil in de aarde, ga mee op een kleine-beestjes-avontuur en leer op een speelse manier hoe onmisbaar insecten zijn in onze stad.

Lees verder >>

De Bouw maakt het
Bron: www.denhaag.nl | 14juni19

Preventiemarkt Transvaal

Kom woensdag 19 juni naar de preventiemarkt woninginbraken in Transvaal. U krijgt voorlichting en tips over hoe u een inbraak kunt voorkomen. Tijdens deze 'European Focus Day' is er in heel Europa aandacht voor dit onderwerp.

Op deze dag zijn aanwezig:
Preventiebus Jan Hendrikstraat, Burgernet, gemeente, Buurt Preventie Teams (BPT), Meld Misdaad Anoniem, Rode Kruis, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Wanneer: Woensdag 19 juni 2019 van 12.00 tot 18.00 uur. Toegang Gratis.
Waar: Kaapseplein.

Lees verder: www.denhaag.nl >>

Rij Mono
Bron: www.daarkunjemeethuiskomen.nl | 29jun19

Fietsen met je telefoon wettelijk verboden

Op de fiets Vanaf 1 juli 2019 is het wettelijk verboden om te fietsen met je telefoon of ander mobiel elektronisch apparaat zoals een muziekspeler, navigatieapparaat of tablet in je hand. Het maakt niet uit of je tijdens het fietsen handheld aan het bellen bent, een appje verstuurt of een liedje opzoekt uit je playlist. Heb je je telefoon in je hand tijdens het fietsen, dan riskeer je een boete van 95 euro.

Handsfree mag
Staat je mobiel in een houder terwijl je ’m bedient, dan ben je niet in overtreding. Er is dan geen sprake van ‘vasthouden’, maar van handsfree gebruik. Overigens kun je wel een bekeuring krijgen als het bedienen van je telefoon tot gevaarlijk weggedrag leidt (volgens artikel 5 van de Wegenverkeerswet).

www.daarkunjemeethuiskomen.nl >>

Open Ateliers Duinoord
Bron: Open Ateliers Duinoord | 5apr19

39 kunstenaars op 25 locaties
openen hun deur

De afgelopen jaren ontving Open Ateliers Duinoord e.o. honderden bezoekers en ook dit jaar hopen we weer op grote belangstelling.
Open Ateliers Duinoord e.o. streeft naar nog meer bekendheid voor de kunstenaars binnen de wijken Duinoord, Zeehelden-  en Regentessekwartier. 39 kunstenaars op 25 locaties openen hun deur en verschaffen u een inkijkje in hun dagelijkse praktijk.
Tekenaars, etsers, schilders, beeldhouwers, fotografen, sieradenmakers, keramisten, textiel- en glaskunstenaars zien uit naar uw komst en geven u graag uitleg over het getoonde werk. Lees verder >>

Sail op Scheveningen
Bron: sailopscheveningen.nl |
Foto: sailopscheveningen.nl | 12mei19

Nog precies 100 dagen tot Sail op Scheveningen

Vier dagen spektakel in de haven van Scheveningen

Vandaag is het nog precies 100 dagen tot de start van de eerste editie van Sail op Scheveningen. Van 20 tot en met 23 juni komen zo’n 30 bijzondere, grote zeilschepen uit 13 landen naar de haven van Scheveningen, omdat dit dan de finishplaats is van de Liberty Tall Ships Regatta. De organisatie van dit evenement, die in handen is van Stichting Sail op Scheveningen en de gemeente Den Haag, lichtte vanmiddag bij Catch by Simonis alvast een tipje van de sluier op over wat de bezoeker te wachten staat. Het is het grootste evenement van 2019 in Den Haag. Sail op Scheveningen verwacht dagelijks zo’n 60.000 bezoekers. Bijzondere schepen uit alle windstreken
Het bijzondere van dit internationale maritieme evenement is dat de grote zeezeilschepen (waar onder diverse windjammers) niet alleen van dichtbij te bewonderen zijn, maar ook gratis te betreden. De vloot bevat een unieke verzameling van marine zeilschepen uit de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Oman, Roemenië en Frankrijk. Ook een aantal replica’s van schepen uit de Gouden Eeuw uit Spanje en Rusland zijn te bewonderen in de haven van Scheveningen. Van de 30 zeilschepen die naar Scheveningen komen, zijn er 7 nog nooit eerder in Nederland geweest. Wie een echt unieke zeilervaring op zee wil op doen, kan ook een kaartje kopen voor een vaartocht op één van de bijzondere schepen. Voor de zakelijke markt biedt het evenement daarnaast een uniek podium om relaties te ontmoeten.
Lees verder: www.sailopscheveningen.nl >>

Lutherse Kerk

Vesperdienst met Gregoriaanse gezangen

De Evangelisch-Lutherse gemeente in Den Haag pakte een oude traditie op en viert een aantal keren per jaar op de laatste woensdag van de maand een vesper met Gregoriaanse gezangen.
Het Schola Cantorum Gregoriana o.l.v. Hans Jansen verzorgt de muzikale invulling.

Kliederkerk LuLu

De lutherse gemeente organiseert samen met de Lukaskerk een Kliederkerk op zondagmiddag 16 juni.
Kliederkerk is er echt voor alle generaties, het mooiste is om het samen met een jonger of ouder iemand te beleven.

Lees verder >>

Hof van Wouw
Bron: Hof van Wouw |
Foto: HaagsVeen.NL | 9mei19

Oranjeappeldag

Op zaterdag 15 juni a.s. is iedereen weer van harte welkom op de eeuwenoude Haagse Hof van Wouw (1647) voor de viering van een geanimeerde “Oranjeappeldag” in haar Tuin der Hesperiden. De bedwelmende geur en volle pracht van de oranjeappelboompjes en de vele groentes, fruitrassen en kruiden uit vervlogen tijden doen een ieder genieten van deze oase in de Haagse binnenstad. De bijzondere hoftuin wordt – net als de authentiek bewoonde Hof– slechts een paar keer per jaar opengesteld voor het publiek.
Lees verder: www.hofvanwouw.nl >>

De Bouw maakt het
Bron: www.debouwmaakthet.nl | 19mei19

Bezoek de Driemanspolder

Herinrichting De Nieuwe Driemanspolder, Zoetermeer
De Nieuwe Driemanspolder is nu een agrarisch gebied tussen Zoetermeer, Den Haag Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg.
In 2020 ontstaat hier een natuur en recreatiegebied met water, wandel-, _ets-, ruiter- en menpaden. Bij extreme regenval wordt het gebied gebruikt om water op te vangen (piekberging). Door waterberging, natuur en recreatie te combineren is sprake van meervoudig ruimtegebruik. Het hoogheemraadschap van Rijnland is verantwoordelijk voor de herinrichting van de Nieuwe Driemanspolder.
Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag.
Lees verder: www.debouwmaakthet.nl >>

Haagse Hopjes Transvaal
Bron: Haagse Hopjes Transvaal |
Foto: HaagsVeen.NL | 9mei19

Familiedag Kaapseplein

Ook dit jaar hebben wij weer een Familiedag met veel SPORT! Op het Kaapseplein. Uiteraard is iedereen welkom om op deze dag deel te nemen aan al onze activiteiten.
Er is genoeg te doen voor jong en oud.

De koffie en thee staat klaar en is gratis.
Wel graag de bekertjes opruimen.

Wat is er te doen?
De hoge klimwand, De basejump springkussen, meerdere andere kussens, diverse sportieve workshops, Bobo de clown, de draaimolen ook is er schminken. Kraamspelletjes, Yoga en nog heel veel andere sportieve activiteiten!

Wel een bandje kopen dat is verplicht en kost € 1,00
We gaan we weer een leuke dag van maken. Kom je ook?

Lees verder: www.haagsehopjes.nl >>

Operatie Steenbreek Transvaal
Bron: Duurzaam Den Haag | 6jun19

Operatie Steenbreek voor een groener Transvaal

Den Haag 6 juni 2019 - De bewoners van de Bloemfonteinstraat en vrijwilligers van Buurthuis Mandelaplein gaan aan de slag met het vergroenen van hun wijk.
In het weekend van 1 en 2 juni zijn de bezoekers van het buurthuis gestart met het verwijderen van de tegels en het maken van een bloembak langs de gevels.
Op vrijdag 7 juni van 15 tot 18 uur gaan zij samen aan de slag om de geveltuintjes te vullen met plantjes. Na afloop wordt er gezellig met elkaar gegeten.

Lees verder: www.duurzaamdenhaag.nl >>

Kaderock
Bron: www.kaderock.com | 2mei19

Kaderock is het grootste kleine festival van Nederland

Al jaren lang wordt dit festival op de eerste zaterdag van juni gevierd door buurtbewoners, Hagenezen, landgenoten en muziekliefhebbers van over de grens, in en rondom Musicon te Den Haag. Met een groot buitenpodium op het plein en een intiem binnenpodium met een zaal voor ongeveer tweehonderd man, biedt dit festival, waar gezelligheid hoog in ‘t vaandel staat, een divers scala aan manieren om van een even divers scala aan muzikale variaties te genieten. Hoewel de naam enkel rock suggereert, zou het ontbreken van pop, blues, rap en electronische muziek het minder Kaderock maken.
Traditioneel wordt het festival dan ook binnen afgesloten door dj’s zodat de diehards tot in de vroegste uurtjes door kunnen dansen.
Lees verder: www.kaderock.com >>

Wijktijgerspersbureau Bario
Bron: Wijktijgerspersbureau Bario | 1mei19

Internationaal Kinderfeest bij de Haagse Hopjes.
De Wijktijgers van buurthuis Bario waren er allemaal bij! YEH!

Wij gingen als Wijktijgers met notitieblokjes en camera's op pad om jullie een indruk van het Internationaal Kinderfeest bij de Haagse Hopjes op het Joubertplantsoen van Den Haag Transvaal te geven.
Lees verder: https://wpb-bario-denhaag.blogspot.com/ >>

Centrum Bario clubtoernooi

Agenda mei 2019

Woensdagmiddag 8 mei, van 15.15–16.45 uur: Een verrassing voor je moeder maken of iemand anders die je lief vindt!
Woensdagmiddag 15 mei, van 15.15–16.45 uur: Je eigen zonneklep en popup kaart ontwerpen!
Woensdagmiddag 22 mei, van 15.15–16.45 uur: Levend ganzenbord
Woensdagmiddag 29 mei, van 15.15–16.45 uur: Altijd al een kat of poes willen hebben?
Affiche >>