• header-add
logo

Maart 2019

Bron: Museum Voorlinden | 15jan19

Dave Meijer

Museum Voorlinden presenteert vanaf 24 maart het sleutelwerk ‘Nulpunt’ (2002) van kunstenaar Dave Meijer in de schatkamer. 449 beschilderde, kleurrijke paneeltjes bekleden de wanden van de geheime tentoonstellingsruimte van het museum.
Het werk van Meijer bestaat uit een spel van kleuren, lijnen en vormen, geïnspireerd op wat de kunstenaar dagelijks om zich heen ziet in zijn thuisprovincie Zeeland.
Voor het eerst zal de schatkamer toegankelijk zijn voor bezoekers die een rondleiding hebben geboekt en in combinatie met de stap-in-tour.
In de herfstvakantie van maandag 22 oktober tot en met zondag 27 oktober is de schatkamer dagelijks te bezoeken tussen 12 en 16 uur voor al onze bezoekers.
www.voorlinden.nl >>

Haagse Hopjes Transvaal
Bron: Haagse Hopjes Transvaal | 25mrt19

Internationaal kinderfeest Joubertplantsoen

Iedereen is welkom!
Ook dit jaar hebben wij weer een vol programma met HEEL VEEL SPORT en andere leuke en spannende activiteiten. Net als andere jaren is iedereen welkom om op deze gezellige dag deel te nemen aan een van de vele sportieve activiteiten. De koffie en thee staat klaar en is gratis.

Wat is er te doen?
De Bungeetrampoline‘s, meerdere springkussens, slackline workshop, Bobo de clown, dancepads, draaimolen uiteraard schminken en de bekende creatieve activiteit van de dames van Bario o.l.v. van onze José Mulder en nog veel meer, voor iedereen wat.
Lees verder: www.haagsehopjes.nl >>

Den Haag
Bron: Gemeente Den Haag | 27feb19

Ruijsdaelstraat: plannen verbeteren verkeersveiligheid

De gemeente wil de omgeving rond basisschool De Voorsprong in de Ruijsdaelstraat overzichtelijker en verkeersveiliger maken.
Bewoners kunnen tot 22 maart 2019 op de plannen reageren.
Rondom de basisschool is het lastig om veilig over te steken.
Ook rijdt het verkeer er te hard.

De voorgestelde maatregelen zijn:
* nieuwe bebording en markering schoolzone
* zebrapad met middeneiland
* 2 verkeersdrempels
Met de uitvoering van de maatregelen verdwijnen 3 parkeerplaatsen.

Lees verder: www.denhaag.nl >>

Keukenhof
Bron: Keukenhof | 24mrt19

Flower Power bij opening jubilerende Keukenhof

De 70ste editie van Keukenhof is geopend. De offciele openingshandeling is verricht door Pieter Elbers, CEO van KLM. Hij benadrukt hiermee het belang van Keukenhof voor de toeristische sector. Thema van Keukenhof 2019 is Flower Power.
Het park staat nu al mooi in bloei.

Flower Power, de kracht van bloemen!
Flower Power is het thema van Keukenhof in 2019. Bloemen inspireren mensen.
In Keukenhof verbinden de bloemen mensen uit de hele wereld, die samen genieten van tulpen, geuren en kleuren.
Lees verder: www.keukenhof.nl >>

Foto-impressie 2019 >>

Orac
Foto: HaagsVeen.NL | Bron: Gemeente Den Haag | 27feb19

Transvaalkwartier midden en zuid: onderzoek ondergrondse restafvalcontainers

Het zoeken naar nieuwe locaties voor de ondergrondse containers is nodig voor de aanleg van de Sterfietsroute Binnenstad-Transvaal-Wateringse Veld. De Schalk Burgerstraat wordt voor die fietsroute opnieuw ingericht.
De bestaande restafvalcontainers kunnen daarbij niet op de huidige plek blijven staan.

Nieuwe locaties
Om te kunnen bepalen welke plekken geschikt zijn voor ondergrondse containers graaft de aannemer proefsleuven om te zien waar kabels en leidingen in de grond liggen.
Lees verder: www.denhaag.nl >>

Bron: Museum Voorlinden | 18dec18

Armando

Vanaf zaterdag 3 november tot en met 10 maart 2019 toont museum Voorlinden een groots eerbetoon aan de Nederlandse kunstenaar en iconisch multitalent Armando (1929-2018).
De tentoonstelling omvat een selectie werken van de jaren vijftig tot aan Armando’s meest recente schilderijen uit 2018.

Armando was één van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van Europa. Decennia lang werkte hij aan zijn zeer persoonlijke en veelzijdige beeldende en literaire oeuvre. Het ongemakkelijk samengaan van schoonheid en kwaad, melancholie en (on)macht zijn terugkerende thema’s in Armando’s oeuvre. Kijk op onze website voor meer informatie.
www.voorlinden.nl >>

Kans Fonds

Schulden in Nederland

Ruim 1 miljoen Nederlanders hebben problematische schulden.
Een schrikbarend hoog getal. In het ergste geval lijdt dit tot huisuitzettingen.
In 2017 vonden er in totaal 3.700 uit huiszettingen plaats. Mensen met schulden moeten zo snel en zo goed mogelijk geholpen worden om erger te voorkomen.
Daarom steunt Kansfonds projecten als SchuldHulpMaatje.
Lees verder op: www.kansfonds.nl >>

CultuurSchakel
Bron: CultuurSchakel | 8mrt19

De prijs voor Cultuurparticipatie

De zoektocht naar de winnaars van de Haagse C 2019 is van start!
Ook dit jaar wordt deze prijs voor cultuurparticipatie in de laatste week van juni uitgereikt als afsluiting van iktoon: de maand waarin iedereen aangespoord wordt zijn talenten en kunsten te laten zien.
Met De Haagse C wil CultuurSchakel Haagse projecten en initiatieven extra erkenning geven voor hun mooie werk voor Den Haag en hun impact op de stad.

Lees verder >>

Bron: Wijnenkunstatelier.nl | 24jan19

Expositie : Malee Welmers en Jeroen Passchier

Malee welmers (1995, fotovakschool 2018) en Jeroen Passchier (1987, Willem de Kooning 2013) presenteren vanaf februari hun werk bij wijn en kunst. Het duo kijkt beide op een alternatieve manier naar fotografie. Malee fotografeert, knipt, scheurt, her-fotografeert en bewerkt haar foto’s om meerdere lagen in haar fotowerk te creëeren..Jeroen Passchier zoekt nieuwe mogelijkheden om op nieuwe mediums te kunnen fotograferen zoals glas, metaal of afval papier. Samen geven zij in deze expositie een kijkje in hun wereld van alternatieve fotografie.
www.wijnenkunstatelier.nl >>

Centrum Bario

Agenda maart 2019

Woensdagmiddag 13 maart, van 15.15–16.45 uur: Lentekriebels
Woensdagmiddag 20 maart, van 15.15–16.45 uur: Bloempotjes beschilderen
Woensdagmiddag 27 maart, van 15.15–16.45 uur: Lentespeurtocht
Lees verder >>

SBR
Bron: SBR | 22jan19

Gratis hulp bij invullen aangifte Inkomstenbelasting 2018

Op zaterdag 23 maart 2019 wordt in Den Haag voor de zesde keer de Aangifte Dag Den Haag georganiseerd door de Stichting Belastingwinkel Rotterdam (hierna: SBR). De SBR biedt ieder jaar gratis hulp bij het invullen van aangiftes Inkomstenbelasting voor mensen die een inkomen van € 35.000 of minder per jaar hebben.

Al 44 jaar helpt de SBR mensen uit de regio’s Rotterdam en Den Haag met het invullen van aangiftes Inkomstenbelasting. De SBR bestaat uit vrijwilligers, bestaande uit studenten Fiscale Economie en Fiscaal Recht van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op deze manier krijgen de studenten de gelegenheid hun kennis toe te passen in de praktijk en bieden zij tegelijkertijd een helpende hand aan de samenleving.

Lees verder >>

Centrum Bario

Agenda maart 2019

Woensdagmiddag 13 maart, van 15.15–16.45 uur: Lentekriebels
Woensdagmiddag 20 maart, van 15.15–16.45 uur: Bloempotjes beschilderen
Woensdagmiddag 27 maart, van 15.15–16.45 uur: Lentespeurtocht
Lees verder >>

Ben jij die leuke gastvrouw/heer (vrijwilliger) die mensen naar vrijwilligerswerk bemiddelt?

Omschrijving:
In de Servicepunten XL kunnen bewoners uit de wijk elkaar ontmoeten, gebruik maken van diensten en activiteiten ondernemen. De Servicepunten XL zoeken vrijwilligers (M/V) uit de wijk die het leuk vinden om bezoekers te ontvangen en te woord te staan.
Er zijn nog flink wat mensen die zich als vrijwilliger in willen zetten, maar nog geen duidelijk beeld hebben van hun talenten en mogelijkheden.
Wil jij mensen bemiddelen naar leuk vrijwilligerswerk?
Lees verder >>

gastheer/gastvrouw/ass. beheer Zebra (vrijwilligerswerk)

Omschrijving:
Welzijnsorganisatie Zebra is actief in de Haagse Wijken Centrum, Schilderswijk en Transvaal.
Wij staan klaar voor bewoners van jong tot oud.
Daarbij worden de talentenen mogelijkheden van mensen benut en geven wij hen de kans om problemen zelf op te lossen, in en met hun sociale netwerk.
Onze integrale dienstverlening is gebaseerd op de vraag van bewoners.
Lees verder >>

Zebra Welzijn

Vrijwilligers gezocht

Omschrijving:
In de Rivierenbuurt organiseren we een ontmoetingsmogelijkheid voor ouderen en hun mantelzorgers in locatie O3, de naam hiervoor is het Eethuisje.
Tijdens deze ontmoeting wordt er informatie en ondersteuning gegeven op basis van de vragen van de ouderen, vinden er gezellige activiteiten plaats en wordt er samen gegeten. Deze ontmoeting wordt door vrijwilligers georganiseerd en ondersteunt door de ouderenconsulent van Zebra.
Voor de voortzetting van het eethuisje zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers:
Lees verder >>

Hoogheemraadschap Delfland

Bron: Hoogheemraadschap Delfland | 6mrt19

Hallo: we mogen weer stemmen!

Water is overal om ons heen. We houden al het water in Delfland op peil, beschermen het gebied tegen hoogwater en maken afvalwater schoon.
En hoe we dat doen, dat bepaal jij! Stem op woensdag 20 maart.
Wij Nederlanders hebben allemaal iets met water. Omdat we erbij wonen, ervan genieten of ermee leven.
Water is overal om ons heen: in sloten, kanalen en rivieren. We hebben water nodig om te douchen, af te wassen, door te spoelen. Maar ook om bomen te laten groeien en oogsten te laten slagen.
Lees verder >>

Platform STAD
Bron: Platform STAD | 11mrt19

STADgesprek: Wonen in het Central Innovation District

Het Haagse CID (Central Innovation District) moet een levendig en gemêleerd gebied worden. De stedelijke mix van rust, ruimte, reuring en plekken om te verblijven of spelen, maakt voor velen de ideale wijk. Zowel veel gezinnen als (alleenstaande) jongeren en ouderen willen dan ook stedelijk wonen, blijkt uit onderzoek. Platform STAD organiseert op 19 maart een gesprek over de vraag hoe die ambities waargemaakt kunnen worden, in een gebied dat met een groot aantal woontorens sterk verdicht wordt.

Lees verder >>

Haagse Mug

Culturele rondgang door Den Haag

Tijdens HOOGTIJ#56 kun je 21 locaties kunstlocaties bezoeken: van white cube tot underground; van gevestigde kunst in de galeries en instellingen tot installaties en performances bij de kunstenaarsinitiatieven.

The Cultural Tour in The Hague
Fr 15 March 2019 7-11 PM
During Hoogtij#56 you can visit 21 art locations: from white cube to underground; from established art in galleries and institutions to installations and performances in artists initiatives.

Lees verder >>

Stichting Jacobahof

Foto: HaagsVeen.NL | Bron: Jacobahof | 10mrt19

Jacobamarkt

Op zaterdag 16 maart organiseert Stadsboerderij Jacobahof in het kader van NLdoet de grootste vrijwilligersactie van het jaar (en misschien wel van heel Den Haag!).
Zo’n 50 vrijwilligers en buurtbewoners komen helpen om de Jacobahof op te knappen.

Ook organiseren we de eerste Jacobamarkt!
Kom dus gezellig langs om te neuzen op de rommelmarkt. Met je aankoop of verkoop ondersteun je de Jacobahof!
Facebook.com/stichting.jacobahof >>

Spelletjes middag

Om uw motoriek weer even op peil te brengen bent u op vrijdag 8 februari 2019 van 14.00-17.00 uur, weer van harte welkom in onze ontmoetingsruimte.
Deze middag maken we er, anders dan andere middagen, een gezellige Spelletjes middag van.
Locatie: De la Reyweg 110/hoek Christiaan de Wetstraat.
Lees verder: www.christiaanhof.com >>

Haagse Mug
Klik hier voor de flyer >>

Iedereen een goed pensioen !

De Haagse Mug nodigt uit u voor de presentatie ¨Iedereen een goed pensioen!¨ door Jan Ilsink van het FNV Actiecomité 'Red het Pensioenstelsel'. Het vindt plaats op maandag 11 maart 2019 in wijkcentrum Bouwlust van 19:30 tot 21:30 uur.

Sinds 2016 groeit de ontevredenheid onder veel FNV-leden. Ze willen dat de vakbondsleiding steviger inzet op het verbeteren van de pensioenvoorwaarden. Want de koopkracht van gepensioneerden daalt steeds verder. Eerder stoppen met werken voor zware beroepen is nog niet geregeld. De leeftijd waarop werkers met pensioen mogen stijgt verder.
En flexwerkers en jongeren kunnen wel fluiten naar hun pensioen.

Lees verder >>

Haagse Mug
Bron: Haagse Mug | 16feb19

Gele en rode hesjes:
wie, wat en waarheen?

De Haagse Mug nodigt uit voor de presentatie ¨Gele en rode hesjes (Frankrijk, Nederland): wie, wat en waarheen?¨ door Kees (Globalinfo), Jelle (lid Vrije Bond) en Johnito (#Rode Hesjes) op donderdag 7 maart 2019 (19:30 - 21:30 uur) in boekhandel Opstand.

Kees Hudig volgt sinds half november de ontwikkelingen van de gele hesjes in Frankrijk en publiceert daarover regelmatig op Globalinfo.nl. Op 7 maart beschrijft hij kort wat aan de gele hesjes vooraf ging, zoals jaren van onrust en protest door scholieren/studenten, spoorwegpersoneel, migrantenbeweging, ZED, Nuits Debout als reactie op het desastreuze beleid van de regering Macron en diens voorgangers.
Lees verder >>

Lutherse Kerk

Lutherse kerk viert vesper met Gregoriaans rondom Quinquagesima

Woensdagavond 27 februari wordt in de Evangelisch-Lutherse Kerk aan de Lutherse Burgwal 7 een vesper gehouden met Gregoriaanse gezangen rondom Quinquagesima, de zevende zondag voor Pasen, uitgevoerd door de Schola Cantorum Gregoriana onder leiding van Hans Jansen.
Liturg is Nigel Lamb. Aanvang 19.30 uur.

De Evangelisch-Lutherse gemeente in Den Haag pakte een oude traditie op en viert een aantal maal op de laatste woensdag van de maand een vesper met Gregoriaanse gezangen.

www.luthersdenhaag.nl
Telefoon 070-3636610
mail@luthersdenhaag.nl