Suriname Festival | Wijkpark Transvaal

Op 2 en 3 september organiseert Stichting Insaaf Nederland het Suriname Festival in het Wijkpark Transvaal te Den Haag.
Suriname, een land met een smeltkroes van culturen, etnische groepen en religies staat bekend in de wereld als een voorbeeld van hoe een multiculturele samenleving behoort te functioneren. Broederlijk staan de prachtige Moskee en Synagoge naast elkaar, met de grote hindoe tempels… en een prachtige houten kathedraal in de nabije omgeving.

www.surinamefestival.com Flyer

Banenmarkt Transvaal

Dinsdag 12 september van 17:00-20:00 uur, Juliana Plaza, Schalk Burgerstraat 217.
Servicepunt Arbeid organiseert op 12 september 2017 een grote banenmarkt voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar, in samenwerking met het opbouwwerk, jeugdwerk en de partners in de wijk Transvaal.
De toegang is gratis. Je hoeft je niet aan te melden en kunt vrijblijvend naar de banenmarkt komen. Als je je bij aankomst inschrijft, kunnen wij je direct verder helpen!

Affiche

Haagse Hopjes Sportdag ‘Sportmaatjes 3-3’!

Wijkpark Transvaal, woensdag 6 september 2017 - Start 14.00-18.00 uur.
Sporten is altijd leuk en heel gezond. Op de Haagse Hopjes Sportdagen kan iedereen deelnemen aan diverse nieuwe en bekende sporten onder professionele begeleiding.

Wat is er allemaal te doen?
Ook weer de Stichting Skateland met diverse workshops. Voetvolley clinic, Volleybal clinic Slackline, Hockey- en Skate clinic’s en nog veel meer!

www.haagsehopjes.nl Affiche

Haagse Kracht bijeenkomst voor de wijk Transvaal Noord/Midden

Geachte mevrouw/meneer,

Op donderdag 14 september a.s. van 19.00 - 21.00 uur vindt de Haagse Kracht bijeenkomst voor de wijk Transvaal Noord/Midden plaats.
De locatie waar dit plaatsvindt is Buurtcentrum Bario, Kockstraat 175.
Twee jaar geleden is, in nauw overleg met bewoners, ondernemers en partners het Wijkprogramma voor uw wijk gemaakt. Deze wijkprogramma’s zijn voor 4 jaar vastgesteld (2016-2019) en bevatten de belangrijkste prioriteiten voor uw wijk. De stad en maatschappij zijn voortdurend in beweging. De gemeente vindt het daarom belangrijk om nu, na twee jaar, de programma’s tegen het licht te houden en waar nodig aan te passen. Door ontwikkelingen in het stadsdeel kunnen andere thema’s belangrijker zijn geworden. We willen graag met u in gesprek om inzicht te krijgen welke thema’s in uw wijk volgens u meer aandacht verdienen. Uw inbreng en ideeën worden tevens gebruikt om het Wijkuitvoeringsplan 2018 te maken.

Programma:
19.00 - 19.15 uur: Inloop met koffie en thee
19.15 - 19.30 uur: Welkom en inleiding
19.30 – 20.30 uur: Interactief programma
20.30 - 21.00 uur: Napraten met koffie en thee

Aanmelding
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan sdce@denhaag.nl.

Op de website van Den Haag kunt u de huidige Wijkprogramma’s en het Uitvoeringsplan 2017 van uw wijk inzien.

www.denhaag.nl

Centrum Bario gratis computerlessen

Buurthuis Bario start op dinsdag 29 augustus weer met de computerlessen voor zowel vrouwen als mannen, leeftijd 21-54 en 55+.
Bent u geïnteresseerd in deze activiteit, komt u dan even binnen voor meer informatie.

Heeft u dit jaar eerder de computerlessen gevolgd, dan vragen wij u vriendelijk u opnieuw in te schrijven bij de balie of door te bellen naar 070-2052230/06-14594111.

Lees verder

TrashUre Hunt

Op schattenjacht met Hans en Hennie?

Wanneer: vrijdag 8 september
Hoe laat: 14.00 uur
Waar: Stichting Christiaanhof Ouderenzorg, De la Reyweg 110
Voor wie: iedereen die jong van geest is.

www.christiaanhof.com

Open dagen Volksuniversiteit Den Haag

De Volksuniversiteit Den Haag organiseert zaterdag 2 september open dagen op de locaties Zandvliet en Zuid57.
Een mooie gelegenheid om kennis te maken met alle cursussen die in het nieuwe cursusseizoen van start gaan.
Ook zijn er docenten aanwezig om je vragen te beantwoorden en om toelichting te geven op de cursussen die zij verzorgen. En heb je jouw favoriete cursus gevonden? Dan kan je je ter plekke inschrijven!
Lees verder


Open Monumentendag

Zaterdag 9 en
zondag 10 september 2017

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek. Open Monumentendag is in ruim 30 jaar uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen van Nederland en maakt deel uit van de European Heritage Days.

www.openmonumentendag.nl

Haagse Mug
Presentatie ¨Drang en dwang in de bijstand¨

De Haagse Mug nodigt uit voor de presentatie
op dinsdag 5 september 2017 van 20.00-22.00 uur.

Op 5 september organiseert de Haagse Mug een discussiebijeenkomst over drang en dwang in de bijstand. Sinds de invoering van de Participatiewet op 1 januari 2015 zijn veel bijstandsgerechtigden verplicht een 'tegenprestatie' te leveren voor hun uitkering.

Lees verder

Ren voor het leven en tegen kanker

TEAM KWF is een unieke hardloopervaring ontwikkeld door KWF Kankerbestrijding. Als deelnemer ren je samen met ons voor het leven en tegen kanker. Experts, topsporters en BN'ers stomen jou en je teamgenoten klaar voor (een deel) van de marathon.
Ga jij de uitdaging samen met ons aan? Schrijf je dan in voor jouw hardloopevent en kies je afstand!

www.teamkwf.nl

Geef ons een mooie oude dag

Beste Dierenliefhebber,
Wat moeten deze twee leuke oudjes toch in het asiel? Daisy en Scooby zijn een onafscheidelijk en vrolijk duo. Met hun 10 en 14 jaar zijn ze al een gepensioneerd stel, maar ze doen absoluut niet onder voor de jongere hondjes. Helaas zijn ze toch in het asiel beland.

www.dierenbescherming.nl