• header-add
logo

Wonen in het Central Innovation District

Platform STAD Platform STAD
Foto: Christian van der Kooy | Bron: Platform STAD | 11mrt19

STADgesprek: Wonen in het Central Innovation District

Het Haagse CID (Central Innovation District) moet een levendig en gemĂȘleerd gebied worden. De stedelijke mix van rust, ruimte, reuring en plekken om te verblijven of spelen, maakt voor velen de ideale wijk. Zowel veel gezinnen als (alleenstaande) jongeren en ouderen willen dan ook stedelijk wonen, blijkt uit onderzoek. Platform STAD organiseert op 19 maart een gesprek over de vraag hoe die ambities waargemaakt kunnen worden, in een gebied dat met een groot aantal woontorens sterk verdicht wordt.

Een groot deel van de huidige woonvraag komt door een stijging van het aantal alleenstaanden en senioren. Maar ook een verassend grote groep gezinnen wil best in een gezinsappartement wonen zodat ze in de stad kunnen blijven, concluderen onderzoekers van USP. De hoeveelheid voorzieningen en de levendigheid die de (binnen)stad biedt, zijn voor veel stedelingen belangrijk. Welke woonwensen hebben de verschillende typen stadsbewoners? En hoe kunnen de woningen en woonomgeving in het CID voldoen aan die woonvraag?

Het is de bedoeling dat de nieuwe woonmilieus gemengde gebieden worden, met koopwoningen, middel dure huur, sociale huur en andere functies. Experts maken zich echter zorgen of dit streven wel realistisch is. Dreigen er rondom station Hollands Spoor vooral kleine goedkope woningen te komen en bij station Den Haag Centraal juist dure woningen? En met welke mix van woningtypen zorg je voor gemĂȘleerde wijken?

Platform STAD gaat in gesprek met onder andere Gerwin Sjollema (USP onderzoek bouwsector), Anjelica Cicilia (Syntrus Achmea Real Estate & Finance), Rosalie de Boer (BPD), Jan Pronk (VVD) en Martijn Balster (PvdA), Arjen Dubbelaar (Groep de Mos/Hart voor Den Haag).

Organisatie: Platform STAD
Locatie: Haagse Hogeschool, de Ovaal 3.37
Datum en tijd: dinsdag 19 maart 2019
16:00-18:30 uur (inloop vanaf 15.30)

Aanmelden: https://www.platformstad.nl/agenda/wonen-in-het-cid/