Centrum Bario

Kockstraat 175, 2571 TD Den Haag

Verslag zomervakantie

Hierbij wil ik me aan u/jullie voorstellen
Mijn naam is Whitney Martis en ben sinds mei 2017 werkzaam binnen Zebra. Ik heb vele taken waar onder andere ook het Jeugdwerk valt. Ik ondersteun Josée Mulder, de jeugdwerker van Zebra, zowel op de woensdagen bij de kinderinstuif, en ook bij de vakantieactiviteiten. Vandaar dat ik dit verslagje over de zomervakantie activiteiten van Centrum Bario schrijf.

11 juli Zuiderpark
Met enthousiaste vrijwilligsters zijn wij op 11 juli naar het Zuiderpark met de kinderen gegaan, waar ze hebben gespeeld in de speeltuin maar ook op het grasveld. De kinderen hebben lekker gevoetbald en rondgerend. We hadden een heel groot zeil meegenomen zodat iedereen kon gaan picknicken. Na afloop zijn we met z’n allen een lekkere ijsje gaan halen. De kinderen hadden enorm genoten.

13 juli Zomer Bingo en zomerspelen
De vrijwilligsters hadden allemaal prijsjes ingeslagen voor de Bingo en die werden deze dag allemaal tentoongesteld. Iedereen was ijverig binnen gekomen om wat te gaan winnen. We hebben 3 rondes bingo gedaan en na elke ronde gingen de kinderen de gymzaal in om wat spelletjes te doen om daarna weer fris en fruitig verder te gaan met bingo. Degene die geen prijzen gewonnen hadden tijdens de rondes hebben na afloop allemaal een troostprijs gekregen. We hadden ook nog een ijsje uitgedeeld zodat iedereen smikkelend naar huis konden gaan.

18 juli Plaswijckpark

Al vroeg stonden er heel, veel kinderen te popelen om de bus in te gaan om richting Plaswijckpark te gaan. Tassen waren helemaal volgepropt met eten en drinken om de dag door te komen. Het was de perfecte dag om naar Plaswijckpark te gaan, het zonnetje scheen en het was lekker warm. De kinderen hebben veel dieren gekeken maar ook geaaid, een aantal hebben dieren gevoerd. Er was ook een klein zwembad waar je tot en met je enkels in kon staan als volwassene. De kinderen hebben hier uren waterpret gehad. Ook na deze warme dag hebben ze lekker een ijsje gekregen. Na een hele dag gerend en gespeeld te hebben waren ze in de bus wel heel erg vermoeid.

20 juli De verademing

De kinderen hadden erg veel zin om naar de speeltuin te gaan. We hadden allemaal voetballen, springtouwen en zandbakgerei meegenomen. Ze hebben heerlijk gespeeld in de zandbak, gevoetbald en in de speeltuin gespeeld. Het was een korte dag, maar de kinderen hebben zich toch vermaakt. Toen we terugliepen vanaf de Verademing naar Bario hebben we wederom een ijsje voor de kinderen gekocht.

Dankzij de vrijwilligsters hebben Josée en ik de kinderen uit Transvaal een leuke vakantie kunnen bezorgen. We kijken er bijzonder plezierig naar terug.

Whitney Martis

Terug naar inhoud Buurthuis Bario