logo
header-add

Exposities, uitvoeringen en voorstellingen

Project 2.0 / Gallery
Bron: Project 2.0 / Gallery | 25aug19

Perfection … by Daniëlle van Zadelhoff

Vanaf zondag 8 september 2019 presenteert Project 2.0 / Gallery de wereldpremière van de tentoonstelling Perfection … by Daniëlle van Zadelhoff met nooit eerder vertoonde kunstwerken uit haar serie Prayers en Madonna’s.

Wat gebeurt er als we in engelen willen veranderen? Dit vormde één van de vragen die leidde tot deze serie werken.
Danielle van Zadelhoff werd geïnspireerd door de maakbaarheid van het leven en de ontwikkelingen in de manipulatie van DNA.
Eigenen wij de plaats op van de alwetende? Zijn wij goed genoeg zoals wij zijn en is er nog plek voor imperfectie?

Lees verder: www.project20.nl >>

Louwman Museum dwergauto
Bron: www.louwmanmuseum.nl | 20juni19

Stap in de wonderlijke geschiedenis van de dwergauto tijdens een unieke tentoonstelling van 30 stuks van deze experimentele voertuigen.

Van 5 juli t/m 1 september biedt het Louwman Museum in Den Haag een fascinerend en kleurrijk overzicht van dwergauto’s uit de jaren vijftig. Talrijke, vaak kleine fabrikanten speelden na de Tweede Wereldoorlog in op de behoefte aan goedkoop en weersbestendig vervoer. Het verrassende resultaat was de dwergauto.

Dwergauto’s (ook wel microcar, bubblecar of Kabinenroller genoemd) zijn compacte drie- of vierwielers, voorzien van een één- of tweecilindermotor met een beperkt vermogen. Hoe lichter en goedkoper de auto, hoe beter.

Lees verder >>

Inspired by the golden age by AnoukArt
Bron: degaleriedenhaag.nl | 28juli19

Inspired by the golden age by AnoukArt

Anouk van Tetering brengt ode aan Gouden Eeuw met solo exposities in Den Haag, München en Miami. Op zaterdag
7 september om 1600 uur wordt de solo expositie bij De Galerie Den Haag groots geopend!

Geïnspireerd door de schilderkunst van Rembrandt van Rijn, Jan Davidsz de Heem en Johannes Vermeer onthult Anouk van Tetering in september 2019 haar bijzondere werken met o.a. fotografie van 350 jaar oude pigmenten van Rembrandt.

Daarnaast zoomt zij in op details uit bloemstillevens van de Heem en legt zij bijzondere momenten gebaseerd op de huiselijke taferelen van Vermeer op de gevoelige plaat vast.

Lees verder: www.degaleriedenhaag.nl >>

Wijn en Kunstatelier
Nora van Klingeren: Wandkleed "Happy family"
Bron: Wijn en Kunstatelier | 20jun19

Expositie Nora van Klingeren, wandkleden & textiel

Nora van Klingeren maakt wandkleden van vervilte wol en handgeschilderde en gezeefdrukte zijde. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte en geschilderde zijde.

Voor deze expositie wordt het zomergevoel aangewakkerd, ruisende beschilderde en gezeefdrukte zijde en werken van vilt en zijde met vrolijke mensen uit allerlei windstreken en kleurrijke landschappen.

“Mijn werk begint altijd met iets waardoor ik geïnspireerd raak. En daarmee komt dan gelijk de titel. Vervolgens bedenk ik wat ik ongeveer wil maken en maak daar een ruwe schets van. Ik wil graag dat niet alleen het totale beeld iets vertelt maar dat ook kleine stukjes bij nadere beschouwing interessant zijn.”

Lees verder >>

Do Ho Suh
Bron: Museum Voorlinden | 1mei19

Do Ho Suh

Van 18 mei 2019 tot en met 29 september 2019 is de eerste Nederlandse soloshow van de Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh (1962) te zien in museum Voorlinden. Zijn betoverende architecturale installaties prikkelen onze persoonlijke herinneringen en belevingswereld. Suh is geïnteresseerd in hoe wij ons als mens verhouden tot de ruimtes waarin we leven en wat het betekent om ‘thuis’ te zijn.
www.voorlinden.nl >>

Bron: Museum Voorlinden | 2mrt19

Yayoi Kusama

Op zaterdag 22 maart 2019 wordt één van de belangrijkste en meest spraakmakende hedendaagse kunstenaars Yayoi Kusama 90 jaar! Wereldwijd zijn haar fenomenale werken te zien in uitverkochte blockbuster shows waarvoor het publiek aansluit in de rij. Voorlinden viert Kusama’s verjaardag door enkele iconische sleutelwerken uit eigen collectie in de tuinzaal van het museum te tonen. Van haar spiegelende Infinity Room tot haar wereldberoemde gestippelde pompoen en monumentale Infinity Nets: ze zijn allemaal te zien bij Voorlinden.
www.voorlinden.nl >>

Bron: Museum Voorlinden | 2feb19

Less is More

Hoe kan het dat wij in het Westen – in een tijd waarin wij de beste levensstandaard ooit beleven – alsmaar naar meer verlangen? De wereld komt 24 uur per dag via onze smartphone binnen. Een overvloed aan prikkels is het gevolg. We staan altijd aan. We weten ons er niet goed raad mee. De bevrediging is immers maar van korte duur en de leegte blijft.
www.voorlinden.nl >>

Solo Expositie Rogier van ’t Slot
Bron: Project 2000 / Gallery | 1jan19

Solo Expositie Rogier van ’t Slot

Vanaf zondag 13 januari 2019 is de solotentoonstelling UPROOT van fotograaf Rogier van 't Slot
bij Project 2.0 / Gallery te zien. Het belooft een prachtige Nieuwjaarsexpositie te worden!

De werken van Rogier van ’t Slot ontstaan vanuit een belangstelling voor de maatschappelijke spanning tussen orde en wanorde, geoorloofd en ongeoorloofd en binnen en buiten de lijnen.

Lees verder: www.project20.nl>>

Bron: Museum Voorlinden | 15jan19

Dave Meijer

Museum Voorlinden presenteert vanaf 24 maart het sleutelwerk ‘Nulpunt’ (2002) van kunstenaar Dave Meijer in de schatkamer. 449 beschilderde, kleurrijke paneeltjes bekleden de wanden van de geheime tentoonstellingsruimte van het museum.
Het werk van Meijer bestaat uit een spel van kleuren, lijnen en vormen, geïnspireerd op wat de kunstenaar dagelijks om zich heen ziet in zijn thuisprovincie Zeeland.
Voor het eerst zal de schatkamer toegankelijk zijn voor bezoekers die een rondleiding hebben geboekt en in combinatie met de stap-in-tour.
In de herfstvakantie van maandag 22 oktober tot en met zondag 27 oktober is de schatkamer dagelijks te bezoeken tussen 12 en 16 uur voor al onze bezoekers.
www.voorlinden.nl >>

Foto: Johan Nieuwenhuize

The Bubble

Een algoritmisch kunstwerk met 700+ foto's in samenwerking met cognitie- en datawetenschapper Robin van Emden en 80 studenten van De Haagse Hogeschool Permanent te zien tijdens openingstijden van het gebouw Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag
www.johannieuwenhuize.nl >>