• header-add
logo

Week van de Dialoog

Week van de Dialoog

Ook in 2019 kun je in Den Haag weer de kracht van de dialoog ervaren tijdens de Week van de Dialoog. Van vrijdag 2 t/m zondag 11 november worden er in de diverse wijken van Den Haag tal van dialoogtafels georganiseerd. Het thema van dit jaar is “Elkaar zien”.
De bedoeling van Dialoog in Den Haag is om inwoners van Den Haag met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek te laten gaan om zo meer begrip voor elkaar te krijgen. De diverse tafels zijn vrij toegankelijk.

PEP Den Haag bijt het spits af op 5 november. Tussen 14.30 en 17.00 uur bent u van harte welkom aan de Riviervismarkt.

Theater aan het Spui organiseert een aantal tafels op 10 november. Elke deelnemer aan één van de dialoogtafels in Theater aan het Spui krijgt een gratis theaterkaartje voor de voorstelling THUISLOZEN op woensdag 28 november om 19.00 uur in de Koninklijke Schouwburg die gaat over omzien naar elkaar.

Bij de Chinese Brug kunt u in gesprek over “Elkaar zien: Zien wij elkaars grenzen?”. In deze dialoog ga je op zoek naar hoe we elkaars grenzen kunnen zien als het gaat om seksuele intimiteit en seksuele intimidatie. We onderzoeken met elkaar welke signalen we afgeven en hoe we ze ontvangen. Welke grenzen heb je zelf en hoe maak jij ze bespreekbaar bij de ander? En als je een gevoeligheid of grens ervaart bij de ander, hoe ga je er dan mee om? Stel je eens voor dat we dit grensgebied vaker zouden verkennen met elkaar, welk effect zou dit dan hebben?

Andere organisaties die een Dialoog organiseren zijn onder andere: ANNA & CO, Humanitas samen met het Humanistisch Verbond, Stichting Sarita, Brahma Kumaris, Het Vader Centrum, Resto van Harte en De Croissant.

Voor het volledige overzicht van tafels, meer informatie en aanmelden kunt u terecht op: https://www.pepdenhaag.nl/artikel/dialoogtafels

De Week van de Dialoog is een landelijk initiatief. In meer dan 100 gemeenten en steden organiseren
vrijwilligers gesprekken tussen kleine groepjes bewoners. Dit jaar gebeurt dat rond het thema ‘Elkaar
Zien’. Ook Den Haag sluit zich aan bij de Week van de Dialoog en ondersteunt vrijwilligers die het
initiatief nemen om een dialoog te organiseren.
Dialoog in Den Haag is een initiatief van de gemeente Den Haag i.s.m PEP Den Haag.
Lees verder: /www.pepdenhaag.nl >>