• header-add
logo

Wijn en Kunst

.

Wijn en Kunstatelier
Nora van Klingeren: Wandkleed "Happy family"
Bron: Wijn en Kunstatelier | 20jun19

Opening Expositie: Nora van Klingeren, wandkleden & textiel

Nora van Klingeren maakt wandkleden van vervilte wol en handgeschilderde en gezeefdrukte zijde. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte en geschilderde zijde.

Voor deze expositie wordt het zomergevoel aangewakkerd, ruisende beschilderde en gezeefdrukte zijde en werken van vilt en zijde met vrolijke mensen uit allerlei windstreken en kleurrijke landschappen.

“Mijn werk begint altijd met iets waardoor ik geïnspireerd raak. En daarmee komt dan gelijk de titel. Vervolgens bedenk ik wat ik ongeveer wil maken en maak daar een ruwe schets van. Ik wil graag dat niet alleen het totale beeld iets vertelt maar dat ook kleine stukjes bij nadere beschouwing interessant zijn.”

Op het textielvlak in wezen autodidact, maar gevoel voor vorm en de verhoudingen komen voort uit de eerdere opleiding Bouwkunde. Ze volgde diverse cursussen, zoals bij Ria van Els, Claudy Jongstra en Gil de Vloo.

Bij elk werk is een verhaal te vertellen. “Happy family” geïnspireerd op een bezoek aan het mijn werkers stadje Chiatura in Georgië. Daar is een kleine publicatie aan gewijd, Chiatura crossroad for architecture and textile.

De film Uit Duin en zee herrezen gaat over de ontmanteling en herbouw van de jeugdherberg Ockenburg. Een verhaal en een werk, zo gaan die samen.

Nora van Klingeren woont en werkt nu in Amsterdam maar heeft tientallen jaren in Den Haag gewoond.
www.wijnenkunstatelier.nl