• header-add

Lezingen in Den Haag

over financiële, sociaal-economische en andere thema's

Haagse Mug
Klik hier voor de flyer >>

Iedereen een goed pensioen !

De Haagse Mug nodigt uit u voor de presentatie ¨Iedereen een goed pensioen!¨ door Jan Ilsink van het FNV Actiecomité 'Red het Pensioenstelsel'. Het vindt plaats op maandag 11 maart 2019 in wijkcentrum Bouwlust van 19:30 tot 21:30 uur.

Sinds 2016 groeit de ontevredenheid onder veel FNV-leden. Ze willen dat de vakbondsleiding steviger inzet op het verbeteren van de pensioenvoorwaarden. Want de koopkracht van gepensioneerden daalt steeds verder. Eerder stoppen met werken voor zware beroepen is nog niet geregeld. De leeftijd waarop werkers met pensioen mogen stijgt verder.
En flexwerkers en jongeren kunnen wel fluiten naar hun pensioen.

Desondanks klotst de poen bij de pensioenfondsen op tegen de plinten ...
In 2017 hebben ontevreden FNV-leden het Actiecomité ´Red ons Pensioenstelsel´ opgericht. Ze voeren binnen en buiten de FNV campagne voor een goed en fatsoenlijk pensioen voor iedereen.

Ze kiezen voor actie want ´polderen´ betekent ´inleveren´. En ze wijzen het ´nieuwe pensioenstelsel´ af dat Rutte III en het VNO-NCW de bonden willen opdringen. Want dat leidt alleen maar tot verslechtering: individualisering, privatisering en commercialisering. Meer eigen risico en einde van de solidariteit.

Eind 2018 liepen de onderhandelingen over een nieuw stelsel stuk. De vakbonden FNV, CNV en VCP zagen niets in het aanbod van minister Koolmees en verder praten had geen zin. Richting provinciale verkiezingen van 19 maart viert de FNV nu campagne om de druk op te voeren. Met op 18 maart een landelijke actiedag.

Op 11 maart, in wijkcentrum Bouwlust, legt Jan Ilsink van het Actiecomité op uit waar de strijd om gaat. Wat is de inzet? Welke belangen staan op het spel? Wat is de positie van de verschillende betrokken 'partijen? En welk belang hebben bewoners van Den Haag (Zuid-West) hierbij?

Presentatie: Jan Ilsink (https://youtube.com/)
Plaats: Wijkcentrum Bouwlust, Eekhoornrade 215, Den Haag
Dag: Maandag 11 maart 2019
Tijd: 19:30 - 21:30 uur (zaal open vanaf 19 uur)
Org.: Haagse Mug (haagsemug.nl)

Route (OV):
. Vanaf CS: tram 4 (r. Uithof) tot halte Bouwlustlaan.
. Vanaf HS: tram 11 (r. Schevingenhaven) tot halte Haagse Markt. Daarna: Bus 25 (r. Vrederust) tot halte Vrederustlaan/Hengelolaan.

De Haagse Mug verzorgt lezingen in Den Haag over financiële, sociaal-economische en andere thema's. We hopen dat het prikkelt tot discussie, activering en versterking van netwerken in de stad.

Contact: haagsemug@xs4all.nl
Lees verder: www.haagsemug.nl

Bron: Haagse Mug | 23feb19