• header-add

Lezingen in Den Haag

over financiële, sociaal-economische en andere thema's

Haagse Mug
Klik hier voor de flyer >>

"Mensenlevens zijn onbetaalbaar, maar vluchtelingen redden op zee is dat niet!"

(Let op: andere tijd en locatie !)

De Haagse Mug nodigt uit voor de presentatie ¨Mensenlevens zijn onbetaalbaar, maar vluchtelingen redden op zee is dat niet!¨ door Anne Dekker van Sea-Watch op woensdag 28 november 2018 (19:30 - 21:30 uur) in boekhandel Opstand.

Sea Watch (https://sea-watch.org/) is een onafhankelijke organisatie die sinds 2015 helpt om vluchtelingen en migranten te redden op de Middellandse Zee omdat (Europese) staten steeds meer nalaten om in actie te komen. Sea Watch speurt de zee af om bootjes met vluchtelingen en migranten op te sporen, ondersteunt ze vervolgens en roept grotere schepen in de buurt op om een redding uit te voeren. Door haar aanwezigheid is Sea Watch officeel getuige van de gebeurtenissen die zich afspelen in de zogenaamde Zoek en Reddings-zone.

Anne Dekker, bemanningslid bij Sea-Watch, vertelt over het werk van de organisatie, over steun en successen, maar ook over problemen en tegenwerking. In haar presentatie gaat ze vervolgens in op de (uitbreiding van) Fort Europa en de rol van (Nederlandse) wapenexporten naar Middellandse Zee-staten. En vertelt ze over het onderscheppen en vastzetten van vluchtelingen door Noordafrikaanse staten onder toeziend oog van de EU.

Sea-Watch doet haar werk op basis van donaties.

Na de pauze is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie. Ook kunnen we het dan hebben over hoe we het werk van Sea-Watch kunnen steunen.

Presentatie: Anne Dekker, http://sea-watch.org
Plaats: Boekhandel Opstand, Beatrijsstraat 12, Den Haag (http://www.facebook.com/samenscholing)
Dag: Woensdag 28 november 2018
Tijd: 19:30 - 21:30 uur (zaal open vanaf 19 uur)
Org.: Haagse Mug (haagsemug.nl)

Route (OV):
- Vanaf station CS en HS met tram 9 (richting Vrederust).
Uitstappen bij halte Anna Bijnsstraat, Dan 2 minuten lopen.
- Vanaf station HS met bus 26 (richting Kijkduin).
Uitstappen bij halte Melis Stokelaan. Dan 2-3 minuten lopen.
De Haagse Mug verzorgt lezingen in Den Haag over financiële, sociaal-economische en andere thema's. We hopen dat het prikkelt tot discussie, activering en versterking van netwerken in de stad.

Contact: haagsemug@xs4all.nl
Lees verder: www.haagsemug.nl
Lees verder: http://sea-watch.org

Bron: Haagse Mug | 10nov18