© Bron: officielebekendmakingen.nl | 7jul23

Cameratoezicht

Gebiedsaanwijzing voor (tijdelijk) flexibel cameratoezicht in diverse delen in de stad

🌐  Cameratoezicht >>


© Bron: officielebekendmakingen.nl | 1feb23

Aanvraag bouwvergunning

Het veranderen van het pand s-Gravenzandelaan 272 door het plaatsen van een veranda aan de voorgevel

🌐  Aanvraag bouwvergunning >>

Jacobastraat 144
© Bron: denhaag.nl | Foto: wijkpark.nl | 2nov22

Omgevingsvergunning - Aangevraagd, Jacobastraat 144

Het veranderen van het pand Jacobastraat 144 tot woning en het wijzigen van kozijnen

🌐  officielebekendmakingen.nl


Jacobastraat 29
© Bron: denhaag.nl | Foto: wijkpark.nl | 10sep22

Aangevraagd, Jacobastraat 29 te Den Haag

Het bouwen van 4 woningen op de begane grond van het pand Jacobastraat 29

Ter informatie
Dit is een publicatie van de ingediende aanvraag. De gemeente neemt de aanvraag in behandeling en zal daarover een besluit nemen. Meer informatie over het verloop van het proces en vanaf wanneer er (indien van toepassing) bezwaar of beroep kan worden ingesteld, kunt u vinden op de officielebekendmakingen.nl.

🌐  officielebekendmakingen.nl


Pakket- en briefautomaat
© Bron: postnl.nl | 19nov22

Pakket- en briefautomaat

19 november 2022

In jouw omgeving vind je sinds kort een nieuwe PostNL pakket- en briefautomaat. Daarmee kun je je pakketten verzenden en ontvangen. En natuurlijk werkt hij ook als brievenbus. Zo blijven we toch dichtbij!.

De nieuwe pakket- en briefautomaat staat bij:
Bouwmarkt Karwei, Uitenhagestraat 87

De nieuwe pakket- en briefautomaat vervangt de brievenbus op de Wateringsestraat 227.

www.postnl.nl


De nieuwe tram komt naar Transvaal
© Bron: denhaag.nl | Foto: denhaag.nl | 7nov22

De nieuwe tram komt naar Transvaal

De nieuwe tram gaat rijden op lijn 6 en 12. De straten Paul Krugerlaan, Paul Krugerplein, Delftselaan en Steijnlaan veranderen hierdoor. Bewoners kunnen meedenken over hoe de straten eruit gaan zien. In het 'Basisplan' leggen we meer uit over de nieuwe tram en wat er gebeurt met parkeren in de wijk.
Heb je een vraag? Stel je vraag op de pagina met het basisplan.

www.denhaag.nl ...


Dieren Jacobahof verhuizen
© Bron: gemeente den haag | Foto: wijkpark.nl | 13sep22

Dieren Jacobahof verhuizen

Beste bewoner(s),
Wij willen we u informeren over de toekomstige verhuizing van geit Roos en schaap Petra van stadsboerderij Jacobahof.

Waarom worden de dieren verplaatst?
Eén van de twee schapen (Cora), op de stadsboerderij heeft een hoge leeftijd. Ze heeft nog een beperkte levensverwachting. Als zij overlijdt, staat er nog één schaap (Petra) en één geit (Roos) op de stadsboerderij. Omdat schapen en geiten groepsdieren zijn, is het belangrijk dat we deze dieren snel verhuizen. Daarom informeren wij u nu al over de toekomstige verhuizing. Zo zorgen we ervoor dat de dieren niet lang alleen hoeven te staan. Schapen en geiten zijn namelijk het gelukkigst, als ze met dezelfde soort dieren samen kunnen leven.

Er komt veel kijken bij de verzorging van deze grote dieren. Den Haag Werkt zet medewerkers nu nog in voor de verzorging van de grote dieren. De taken van Den Haag Werkt veranderen en dierenverzorging past hier niet meer in. Daarom is besloten geen grote dieren op stadsboerderij Jacobahof bij te plaatsen. Voor de twee varkens zullen we op zoek gaan naar een andere locatie.

Brief 7 september 2022 ...© Bron: www.zuid-holland.nl | 9dec22

Innovatieve en duurzame PlasticRoad als oplossing voor bodemdaling

2 december 2022

Veel gemeenten in het westen van Nederland hebben flink last van een zakkende veenbodem. De bodemdaling zorgt ervoor dat overheden vaker en tegen hoge kosten straten moeten ophogen. Als mogelijke oplossing hiervoor is aan het Goudse Aschpotpad een proef met PlasticRoad officieel in gebruik genomen door wethouder Klijmij- van der Laan en directeur Mobiliteit en Milieu Kenter van provincie Zuid-Holland. Op het 700 meter lange Aschpotpad in Gouda zijn de klinkers vervangen door asfalt en, bij wijze van proef, op 100 meter door PlasticRoad. PlasticRoad werkt met gerecycled huishoudplastic als ophoogmateriaal en wegdek.

zuid-holland.nl© Bron: gemeente Den Haag | 19nov22

Ploertendoder, honkbalknuppel en zwaar vuurwerk in beslag genomen tijdens grote controle in Transvaal

12 november 2022

Zomaar een greep uit de opbrengsten van de grote integrale Handhavingsactie (IHA) die op vrijdag 11 oktober plaats vond in het levendige en drukke Transvaal. Leefbaarheid en veiligheid staan onder druk in de wijk. De laatste tijd vinden er regelmatig incidenten plaats. Vele partners samen trokken meldingen van bewoners na en ondernamen actie op misstanden in de wijk. Tijdens de actie was er volop aandacht voor het Kaapseplein en de groente- en fruitmarkt. Dit is aangewezen prioritair gebied waarvoor een brede gebiedsaanpak is opgezet.

www.denhaag.nl


Gifkrenten: het kon dus nog erger!
© Bron: FoodWatch | 9dec22

Gifkrenten: het kon dus nog erger!

Rozijnen breken opnieuw record aan vervuiling met landbouwgif

In 2021 waren rozijnen nog zwaarder besmet met pesticiden dan de jaren daarvoor. Er zijn zelfs veelvuldig sporen van illegale middelen op gevonden. Ondanks gezondheidsrisico’s is er niet opgetreden door de NVWA. Dat blijkt uit nieuw onderzoek naar de controlecijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) over het jaar 2021. Zoals elk jaar vragen we deze cijfers op om te analyseren hoe het ervoor staat met gifresten op ons groente en fruit. “Het zijn schrikbarende resultaten die heel duidelijk maken dat er rigoureuze ingrepen nodig zijn om ons voedsel veilig en eerlijk te maken.

Lees verder ...

Gratis chip voor Haagse katten in november
© Bron: denhaag.nl | Foto: dierenbescherming.nl | 5nov22

Gratis chip voor Haagse katten in november

Woont u in Den Haag en heeft u een kat? Dan kunt u in november gratis uw kat laten chippen.
De actie geldt de hele maand november.

Maar als de chips op zijn, stopt de actie eerder.

www.denhaag.nl ...
www.dierenbescherming.nl ...


Ventileren: zo voorkom je schimmel in huis
© Bron: duurzaamdenhaag.nl | Foto: Duurzaam Den Haag | 29okt22

Ventileren: zo voorkom je schimmel in huis

Vergeet het niet als je je woning hebt geïsoleerd
Veel mensen zijn bezig met het isoleren van hun huis. Bijvoorbeeld met onze pilot raamisolatie. Slim! Want zo bespaar je energie. Maar als je je huis helemaal 'dicht' hebt gemaakt, betekent dat ook dat er minder frisse lucht binnenkomt en er sneller schimmel ontstaat. Vandaar onze tip: blijf goed ventileren in een geïsoleerd huis.

Lees verder ...© Bron: FoodWatch | 19okt22

Belangen voedselindustrie wegen zwaarder dan consumentenbescherming

Nieuw rapport legt pijnpunten Reclame Code Commissie bloot

Uit onderzoek blijkt dat consumenten in Nederland onvoldoende worden beschermd tegen de negatieve invloed van reclames voor voedingsmiddelen. Voedselwaakhond Foodwatch presenteert hierover een nieuw rapport dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Panteia. Het rapport ‘Regulering van reclame voor voedingsmiddelen’ concludeert dat door de scheve verhoudingen binnen de Stichting Reclame Code de belangen van de industrie zwaarder wegen dan die van de consument. Consumenten worden hierdoor maar beperkt beschermd tegen de gevolgen van blootstelling aan reclames voor (ongezonde) voedingsmiddelen.

Lees verder ...

Japanse Tuin
© Bron: Den Haag | Foto: Wijkpark.nl | 24sep22

Japanse Tuin

De Japanse Tuin ligt in het midden van landgoed Clingendael. In de tuin vindt u zeldzame bomen en planten. Omdat de tuin al heel oud is en kwetsbaar, is deze maar 8 weken per jaar open.

Japanse Tuin in najaar weer open
De Japanse Tuin is dit najaar weer geopend van zaterdag 15 oktober tot met zondag 30 oktober 2022 van 10.00 uur tot 16.00 uur.

denhaag.nl

Circus Hollandia 2022
Bron: © www.circushollandia.nl | 13okt22

Circus Hollandia 2022

Den Haag, Zuiderpark: van 22 oktober t/m 30 oktober

Artiesten en acts Nationaal Circus Hollandia

Natuurlijk mag je bij een nationaal circus artiesten uit Nederland verwachten, zowel spectaculaire acts als ook jong talent. Daarnaast uiteraard artiesten en acts van internationale allure. Een perfect samenspel van show, spektakel, humor, licht en muziek, vormgegeven tot een unieke familievoorstelling. Rode draad in de voorstelling is vanzelfsprekend de publiekslieveling, grote kindervriend en mascotte van al onze circussen: olifant Bubbels!

Lees verder ...© Bron: foodwatch.org | 29sep22

Zo wikkelen fabrikanten prijsstijgingen af op consumenten

Heb je ook soms het idee dat de verpakking van het voedsel dat je koopt kleiner is? Of dat er minder in de verpakking is gedaan, terwijl de prijs gelijk blijft? Of erger, dat als je een beetje doorrekent het product zelfs duurder is geworden per kilo of liter? Dat kan weleens kloppen!

De laatste tijd krijgen we steeds meer meldingen van ‘shrinkflation’ binnen. In een periode waarin alles al zoveel duurder wordt, is het schandalig dat voedselfabrikanten verpakkingen verkleinen en/of prijzen verhogen zonder daar transparant over te zijn!

Discreet verkleinen en mooi verpakken
Om te voorkomen dat een te sterke prijsstijging opvalt en consumenten het product niet meer kopen, komen redelijk wat levensmiddelenproducenten in de verleiding om het formaat van de verpakking discreet te verkleinen. Vaak weten fabrikanten het ook nog mooi te verkopen. De kleinere formaten zouden ‘beter transporteerbaar’ zijn en/of ‘makkelijker in de schappen passen’.

foodwatch.org© Bron: nemokennislink.nl | Auteur: Renée Canrinus-Moezelaar | 21sep22

5 vragen over boostervaccinaties

Deze week is een nieuwe boostercampagne begonnen. De komende maanden kan iedereen boven de 12 jaar een herhaalprik krijgen. Maar waarom is dit nodig? NEMO Kennislink vroeg het aan hoogleraar Vaccinologie Cécile van Els.

www.nemokennislink.nl


Open Monumentendag Hof van Wouw
© Bron: duurzaamdenhaag.nl | 10sep22

Bespaar nu op energie met raamisolatie

Doe mee met de pilot en isoleer ramen met enkelglas

Door ramen van enkelglas gaat veel warmte verloren. Daarom lanceren Stichting Duurzaam Den Haag en TNO in Den Haag de pilot raamisolatie, waarbij er drie tijdelijke oplossingen worden geboden voor isolatie van enkelglas. Deelnemers aan dit project kunnen zich momenteel aanmelden. De uitvoering van de pilot start in oktober.
Ook is de organisatie nog op zoek naar bewoners die als vrijwilligers willen helpen bij het plaatsen van het isolatiemateriaal bij bewoners die dit zelf niet kunnen.

Lees verder ...


Haagse Hopjes Transvaal
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | 16okt22

Gymbox open op het Wijkpark

Start 14 oktober 2022
Elke vrijdag van 15.00 uur tot 17.00 uur


Na het Calisthenicspark is nu ook de Gymbox open op het Wijkpark Transvaal!
Kom en doe mee met onze workouts!!!

haagsehopjes.nl Affiche


Haagse Hopjes Transvaal
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | Foto: Wijkpark.nl | 28sep22

Herfst activiteit Wijkpark Transvaal

Woensdag 19 oktober 2022 van 14.00 uur tot 18.00 uur
Bandjes zijn te koop voor € 1,- per kind


Er is weer van alles:
Spingkussens | Sport clinics | Stuntsteppen | Dansen | En nog veel meer!

Alweer de laatste grote activiteit van dit jaar, de Herfstvakantieactiviteit.
Nog eentje voordat het weer echt winter is. Wij laten ons niet kennen door een beetje regen of wind!
Kom en sluit het Haagse Hopjes Activiteitenjaar 2022 met ons af!

haagsehopjes.nl Affiche


Kaapseplein © Bron: gemeente Den Haag | Foto: wijkpark.nl | 26aug22

Een veiliger Kaapseplein

De gemeente richt het Kaapseplein opnieuw in. Het plein krijgt een nieuwe uitstraling en er komen betere speelmogelijkheden en meer groen. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen juli en november 2022.
De sloopwerkzaamheden zijn afgerond. De eerste week van september 2022 start de aannemer met het opbouwen van het nieuwe plein. De feestelijke opening van het Kaapseplein staat gepland voor november 2022.

Het Kaapseplein is al langere tijd een plek waar het minder prettig is om te lopen. Vooral kinderen, jongeren en vrouwen voelen zich vaak onveilig op het plein. Met de nieuwe inrichting wordt het Kaapseplein veiliger. Voor kinderen en jongeren wordt het een betere plek om te spelen. Er komt ook een podium voor activiteiten voor de buurt. Als de nieuwe inrichting klaar is, is het Kaapseplein in verband met veiligheid afsluitbaar en alleen nog overdag en in de vroege avond toegankelijk.

🌐  denhaag.nl

FoodWatch
© Bron: Cultuurgebaar | 26aug22

Het Oppimp Atelier van stichting Cultuurgebaar

Maak van je kleding een kunstwerk!
14 Sept - 21 okt 2022
Upcycling, workshops, expositie


Het Oppimp Atelier strijkt dit najaar neer in Mariahoeve. In het Oppimp Atelier kun je je eigen kleding oppimpen onder begeleiding van een Haagse kunstenaar zonder dat er een naaimachine aan te pas komt.
Door iets op je kleding te naaien wat je dierbaar is, iets erop te stempelen of door te verven maak je je eigen T-shirt, broek of jurk leuker. Hierdoor wordt je kleding persoonlijker en gooi je het hopelijk minder gauw weg. Samen zorgen we voor een duurzame wereld!

Lees verder ...


© Bron: FoodWatch | 12aug22

Voedselprijzen zijn enorm gestegen

Jij hebt het vast ook gemerkt: de voedselprijzen zijn enorm gestegen het afgelopen jaar. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek was dat afgelopen juni zelfs 11% vergeleken met het jaar ervoor! Dat is hoger dan de algemene prijsstijging van goederen (8,6%), dus voedingsmiddelen stegen buitenproportioneel. De laatste keer dat de prijzen voor voedingsmiddelen zo sterk stegen was in 1976!
Ondertussen zit één op de drie huishoudens aan het eind van de maand krap bij kas, met name door de stijgende energiekosten en duurdere boodschappen.
Dit zijn extreem zorgelijke ontwikkelingen.

Lees verder ...

Floriade 2012 Bron: www.floriade.com | © Foto: Wijkpark.nl | 14mrt22

Floriade Expo 2022

Kom cultuur snuiven bij Floriade

Wist je dat je bij Floriade Expo 2022 kunt genieten van de cultuur, bloemen, planten en lokale innovaties van talloze landen? Van 26 landen is de deelname aan Floriade al officieel bevestigd, waaronder Qatar en Japan. De verwachting is dat er nog zeven deelnemende landen zullen volgen. Kom je vanaf 14 april cultuur snuiven bij de landenpaviljoens?

Floriade Expo 2022 opent met 33 internationale deelnemers
Onder het thema Growing Green Cities presenteren nationale en internationale deelnemers bij Floriade innovaties en groene oplossingen die nodig zijn om steden leuker, duurzamer en leefbaarder maken. Samen met de Nederlandse Tuinbouwraad vraagt Floriade partijen uit de hele wereld om hun best practices voor een duurzame en groene toekomst te presenteren.

Foto's Floriade 2012 www.floriade.com


Open Monumentendag 2022
© Bron: openmonumentendag.nl | 9sep22

Open Monumentendag 2022

10 en 11 september 2022

Het startsein van de VriendenLoterij Open Monumentendag 2022 werd dit jaar op donderdag 8 september gegeven in Ede. In het weekend van 10 en 11 september 2022 openen duizenden monumenten gratis hun deuren voor het publiek. De organisatie ligt in handen van Stichting Nederland Monumentenland en 300 lokale comités, die hiermee een zo breed mogelijk publiek kennis laten maken met het bijzondere Nederlands cultureel erfgoed.

De keuze voor Ede als openingsgemeente lag voor de organisatie van de Open Monumentendag voor de hand. Ede heeft maar liefst 350 gemeentelijke monumenten en 224 Rijksmonumenten en is druk bezig met het op duurzame wijze herbestemmen van monumenten. De gemeente past daarmee goed bij het landelijke thema van deze 36e editie van de Open Monumentendag 2022: Duurzaamheid, met bijpassende slogan: ‘Duurzaam duurt het langst’.

openmonumentendag.nl Brochure Den Haag


Art-S-Cool & Friends
© Bron: Art-S-Cool & Friends | 16sep22

Art-S-Cool & Friends Party op Schilderswijk Festival

Art-S-Cool viert feest op zaterdag 17 september tijdens het Schilderswijk Festival op het Jacob van Campenplein. Bij de Art-S-Cool & Friends Party biedt het kunstenaarscollectief verschillende workshops en activiteiten aan. De doorlopende activiteiten zijn bedacht door en bedoeld voor de jeugd van 6 tot en met 18 jaar. Het thema van het Schilderswijk Festival is dit jaar verbinding en saamhorigheid.

Art-S-Cool zal tijdens het Schilderswijk Festival de culturele kant van de gelijknamige buurt benadrukken. Tijdens het programma komen, in samenwerking met Beweigi, Muziekcentrum 1001 Nachten en het Haags Theaterhuis, de kunstvormen theater, dans, muziek en beeldende kunst aan bod. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Leergeld, Fonds 1818, CultuurSchakel en de gemeente Den Haag.

Het Schilderswijk Festival, een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd voor en door bewoners en organisaties uit de Schilderswijk, vindt plaats op het Jacob van Campenplein. Bewonersorganisatie De Paraplu initieert dit festival in samenwerking met verschillende partijen en organisaties uit de wijk. Dit jaar is het thema voor het Schilderswijk Festival verbinding en saamhorigheid. Het evenement duurt van 12:00 tot 18:00 uur en is toegankelijk voor alle leeftijden.

art-s-cool.nl


Festival TREK
© Bron: www.festival-trek.nl | 5sep22

Festival TREK

DEN HAAG – WESTBROEKPARK – 9 t/m 11 september 2022

Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table in één van de mobiele food trucks, proef verrassende ingrediënten of waag je aan de smaakvol bereide nieuwe gerechten. Van sushi tot Thais, van vega(n) tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de cocktailbar, de uitgebreide wijnbar met een heerlijk terras of in onze Biergarten met een ruim aanbod speciaalbier.

Of je nu met vrienden, familie, collega’s of een leuke date gaat, een dagje TREK is een smaak- en sfeervolle middag, avond of dag uit voor iedereen. Het enige wat je nodig hebt is leuk gezelschap, lekkere trek en een goed humeur. Dan zorgen wij voor de rest!

festival-trek.nl


Suikermaxdag © Bron: FoodWatch | 9jul22

Suikermaxdag

Jonge kinderen eten dagelijks twee keer zoveel suiker als aanbevolen

Zaterdag 9 juli is de eerste Suikermaxdag van 2022. Nederlandse kinderen tussen 4-8 jaar oud hebben op deze dag gemiddeld hun suikerlimiet voor een heel jaar gehaald. Dit betekent dat ze nu al hun totale suikerinname voor het hele jaar op hebben. En dat terwijl we nog bijna een half jaar hebben te gaan.

Lees verder ...


Open Monumentendag Hof van Wouw
© Bron: openmonumentendag.nl | Foto: wijkpark.nl | 9sep22

Open Monumentendag Hof van Wouw

10 september 2022 van 11.00-17.00 uur

Op zaterdag 10 september is de Hof van Wouw van 11-17uur geopend voor publiek in verband met de Open Monumenten Dag.
Er zijn die dag rondleidingen en verkoop van cake/taart, warme en koude dranken.

Locatie : Lange Beestenmarkt 49-85

www.hofvanwouw.nl Foto's Lentebezichtiging 11 april 2018


25 jaar Maeslantkering
© Bron: www.keringhuis.nl| 5sep22

25 jaar Maeslantkering

10 september extra feestelijke functioneringssluiting

De functioneringssluiting van de Maeslant- en Hartelkering zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 10 september. Omdat de Maeslantkering 25 jaar bestaat (10 mei 1997) is het een extra bijzondere dag die we niet geruisloos voorbij zullen laten gaan.

Wat kunt u zoal verwachten:
Elke 20 minuten start er een rondleiding van 60 minuten die begint met een introductiefilm in het Keringhuis. Daarna neemt de gids u mee naar het terrein van de machtige Maeslantkering. Een unieke kans om de grootste robot van de wereld van heel dichtbij te kunnen aanschouwen. Ondertussen vertelt onze gids u alles over de bouw, de werking en de toekomst van de Maeslantkering.

Ook voor kinderen is er (naast de rondleidingen) van alles te doen. De lego watertafel laat zien welke delen van ons land gevoelig zijn voor overstromingen, het schaalmodel van de Maeslantkering laat zien hoe de kering is opgebouwd en beweegt. Er is een stormbaan waar de kinderen zich volledig kunnen uitleven. Mad Science is aanwezig op het terrein om, samen met de kinderen, allerlei proefjes te doen. En bij de waterspeelplaats kunnen de kinderen zelf aan de slag met water en zandzakken.

keringhuis.nl


Cultuurschakel
Cultuurschakel
© Bron: cultuurschakel.nl | 8jul22

Tips voor sociale veiligheid

Pesterijen, discriminerende opmerkingen, handtastelijkheden of (seksuele) intimidatie: allemaal voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag. Juist doordat er verschillende vormen zijn en het soms heel subtiel gaat, is het voor een slachtoffer vaak moeilijk te herkennen. Wij verzamelden 8 tips die je helpen om een veilige omgeving te creëren voor iedereen binnen jouw organisatie.

www.cultuurschakel.nl


Bomen voor Den Haag is weer van start! Bron: © Louwman Museum | 16jun22

Expositie F1 Legends

Stap in de geschiedenis van de Grand Prix van Zandvoort tijdens de unieke expositie F1 Legends.

Met de terugkeer van de Grand Prix Formule 1 naar Zandvoort werd in 2021 een vervolg gegeven aan een bijzonder stuk autosportgeschiedenis in ons land
Het Louwman Museum houdt van 1 juli tot en met 4 september een expositie die de Formule 1 wedstrijden op Zandvoort uit de periode 1948 tot 1970 belicht.

Lees verder


Hoogtij
© Bron: Hoogtij | 16sep22

HOOGTIJ#70 | De Haagse hedendaagse kunstroute

Tijdens HOOGTIJ kun je meer dan 20 kunstlocaties bezoeken in de binnenstad van Den Haag: van white cube tot underground; van gevestigde kunst in de galeries en instellingen tot installaties en performances bij de kunstenaarsinitiatieven.
Gratis toegang. Gratis rondleidingen voor wie het wil.

HOOGTIJ#70 | Contemporary Art Tour The Hague

During HOOGTIJ you can visit more than 20 art locations in the inner-city of The Hague: from white cube to underground; from established art in galleries and institutions to installations and performances in artists initiatives. Free entrance. Free tours for those who wants it.

Lees verder ...


Haagse Hopjes Transvaal
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | Foto: Wijkpark.nl | 5sep22

Familiedag Viljoenpleintje

Woensdag 7 september 2022 van 14.00 uur tot 18.00 uur
Iedereen tot 27 jaar oud!
Bandjes te koop voor € 1,00 per kind.


Bijna is het weer zover! Dan gaan we weer groots uitpakken op ons kleinste pleintje.
We gaan weer sporten en spelen met de jongens en meiden uit de wijk!
Dit wordt de 2de Editie van de Familiedag op het Viljoenplein!

En er komt weer echt van alles:
- Spingkussens - Spelletjes, - Stuntsteppen, - Dansen - En nog veel meer!

Naast deze mooie familiedag hebben we nog meer goed nieuws te melden over het Viljoenpleintje! Onze ‘oudere’ containers van het Kaapseplein worden rond deze tijd verplaatst naar het Viljoenplein. Dit houdt in dat we hier in ieder geval tijdelijk een vast Hopje hebben!
De vergunningen om hem te laten staan zijn nog niet rond maar we hopen dit wel snel voor elkaar te krijgen!

haagsehopjes.nl Affiche


Haagse Hopjes Transvaal
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | Foto: Wijkpark.nl | 23mei22

Vakantie activiteiten 2022

Elke Woensdag, 6 weken lang in de zomervakantie, van 14.00-18.00 uur
Iedereen tot 27 jaar oud! Bandjes te koop voor € 1,00


• Stormbanen • Sport workshops • Springkussen • Draai & Zweefmolen • Boogschiet clinic

Start van de zomer activiteiten 13 juli t/m 17 augustus!
Kom ook en maak er samen met ons een super vakantie van!

haagsehopjes.nl Affiche


Haagse Hopjes Transvaal
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | 7jul22

Opening beweegroutes Transvaal door Mandelaplein

Het is helaas een bekend gegeven dat bewoners van Transvaal over het algemeen iets aan de zwaardere kant zijn en iets minder gezond leven dan de rest van Nederland. De gemiddelde hoeveelheid bewegen ligt een stuk lager dan zelfs het gemiddelde in Den Haag. Daarnaast is er in de wijk erg weinig gezond eten te vinden, zeker op het gebied van afhaalmaaltijden et cetera. Tot slot is er voor de jongeren erg weinig aan verenigingssport te doen waardoor de beweegdoelen ook voor jongeren minder makkelijk te halen zijn.

Lees verder


Haagse Hopjes Transvaal
© Bron: surinamefestival.com | 7aug22

Suriname Festival afgelast

2, 3, en 4 september 2022 op Wijkpark Transvaal

Geachte bezoekers en deelnemers, Het Transvaal Park leent zich op het moment niet voor een festival in het formaat als het Suriname Festival, dit wegens werkzaamheden op het park.

De organisatie kiest niet voor het uitwijken naar een ander locatie of het festival in formaat aan te passen. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van het festival niet meer garanderen, en zijn ook geen voorstander van een entreeheffing.

Met pijn in ons hart hebben wij als organisatie besloten om het Suriname Festival definitief af te gelasten voor 2022.

facebook.com/surinamefestival


Voedselprijzen zijn enorm gestegen © Bron: Mauritshuis, Mural van Super A en Collin van der Sluijs,
geînspireerd op het schilderij Kippen en eenden van Melchior d Hondecoeter uit 1680, 2022. | 18aug22

Mauritshuis Murals

Vrijdag 26 augustus 2022 van 16.00-18.00 uur.
Feestelijke opening Mauritshuis Murals aan het Joubertplansoen.


In 2022 breken we de muren van ons museum open en brengen de kunst naar buiten. Vijf fenomenale street artists uit binnen- en buitenland laten zich inspireren door de schilderijen uit onze collectie en maken hier levensgrote muurschilderingen (murals) van.
Die schilderen ze op verschillende muren in Den Haag. Dag en nacht voor iedereen te zien.

mauritshuis.nl

Bomen voor Den Haag is weer van start! Bron: © Duurzaam-Den-Haag | Foto Wijkpark.nl | 8jun22

Bomen voor Den Haag is weer van start!
Vraag nu jouw gratis boom aan.

Samen gaan we voor meer blad voor de stad
We geven dit jaar weer 1.000 bomen weg! En we hebben goed nieuws. Bomen voor Den Haag is dit jaar niet alleen voor bewoners, maar ook voor bedrijven, organisaties en scholen die hun terrein willen vergroenen.
Aanmelden voor een boom kan tot en met 31 juli.

Lees verder


Hybride warmtepomp vanaf 2026 verplicht
© Bron: www.eigenhuis.nl | 17mei22

Hybride warmtepomp vanaf 2026 verplicht

Het kabinet kondigt vandaag aan dat vanaf 2026 hybride warmtepompen de standaard worden voor het verwarmen van woningen. Vereniging Eigen Huis vindt dat het kabinet eerst moet zorgen voor de juiste randvoorwaarden voordat huiseigenaren verplicht worden tot deze maatregel.

De verplichting betekent dat bij vervanging van de cv-installaties mensen moeten overstappen op een duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp, maar ook alternatieven zoals de volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn mogelijk.

www.eigenhuis.nl


Fotograaf: Barbra Verbij
© Bron: zuid-holland.nl | Fotograaf: Barbra Verbij | 11jul22

Startsein voor aanleg warmteleiding Rijswijk-Leiden

11 juli 2022

In het bijzijn van minister Jetten van Economische Zaken en Klimaat hebben vandaag de Provincie Zuid-Holland, het ministerie van Economische Zaken en Gasunie het convenant Warmtetransportnet Zuid-Holland in de regio Leiden ondertekend. Zij geven hiermee het startsein voor de aanleg van de ondergrondse warmteleiding van Rijswijk naar Leiden. Dit is een uitbreiding van WarmtelinQ, het warmtetransportnet dat de Rotterdamse Haven gaat verbinden met Den Haag. De verwachting is dat in de loop van 2025 de aanleg van de leiding kan starten en in medio 2027 de eerste warmte aan Leiden en omliggende gemeenten geleverd kan worden.

Lees verder


Art-S-Cool Bron: © art-s-cool.nl | Mobiel Museum in opbouw | | 20jun22

Kunstproject Art Bootcamp

Kunst van jongeren in de Schilderswijk: tentoonstelling Build a better Future.
A.s. vrijdag 22 juli 13.00 uur bij de Haagse Markt, ingang Hoefkade Deze week vindt in de Schilderswijk het jaarlijks terugkerend kunstproject Art Bootcamp plaats.
Op dit moment werken 20 jongeren tussen de 12 en 16 jaar aan hun kunstwerken rondom het thema: 'Build a better future!'
Zij presenteren hun kunstwerken in het Mobiel Museum van Art-S-Cool. Dit vindt plaats aanstaande vrijdag 22 juli om 13.00 uur voor de ingang van de Haagse Markt, bij halte Hoefkade. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken.

Lees verder© Bron: www.basketball.nl |12jul22

3x3 basketball festijn op Wijkpark Transvaal

3X3NL MASTERS THE HAGUE

Op 22, 23 en 24 juli zal op het Schalk Burgerplein in Den Haag een 3x3 basketball festijn georganiseerd worden, met meerdere 3x3 basketball activiteiten op zowel breedtesport als topsportniveau!

Toeschouwers krijgen gratis toegang tot het evenement, dus noteer de data in je agenda.
We zien je in Den Haag!

Programma basketball.nl


FoodWatch Gemodificeerd CETA

© Bron: FoodWatch | 7jul22

Stemming vrijhandelsverdrag CETA met Canada

Dinsdag 12 juli 2022 gaat het dan toch gebeuren. Dan stemt de Eerste Kamer over het vrijhandelsverdrag CETA met Canada. Dinsdag zullen we weten of onze jarenlange campagne tegen dit ondemocratische handelsverdrag succes heeft gehad.

Het is ontzettend spannend! Er hoeft maar één land in Europa tegen te stemmen en het verdrag is van de baan. Indien dat gebeurt, kan Europa de onderhandeligen opnieuw beginnen en er zorg voor dragen dat onze voedselveiligheid en andere standaarden gewaarborgd zijn.

Lees verder


Rookmelderplicht per juli 2022
© Bron: haaglandenveilig.nl | 26mei22

Rookmelderplicht per juli 2022

Alles wat je moet weten over de rookmelderplicht per juli 2022
Vanaf 1 juli 2022 is het in Nederland wettelijk verplicht om rookmelders in jouw woning te hebben. Je vraagt je wellicht af wat dit voor jou betekent. In dit artikel geven we antwoord op de meest gestelde vragen over de rookmelderplicht.

haaglandenveilig.nl Affiche


Orde van Vrijmetselaren
Bron: Vrijmetselarij Museum | 19mei22

Toponderzoeker onderscheiden door Orde van Vrijmetselaren

Dr. Patricia Kennedy Grimsted (86) in Nederland voor erfgoedroofproject


Archiefonderzoeker dr. Patricia Kennedy Grimsted ontving bij haar bezoek aan Den Haag een bijzondere onderscheiding: de erepenning van de Orde van Vrijmetselaren. De Amerikaanse Grimsted is wereldwijd bekend om haar inzet voor de restitutie van erfgoed dat in de Tweede Wereldoorlog werd geroofd door de Nazi’s. In de jaren 90 ontdekte zij vermiste stukken in ‘geheime’ archieven in Moskou en was betrokken bij de daarop volgende restituties aan diverse Europese landen. Ook de Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden kreeg zo verloren gewaand erfgoed terug.

Lees verder


Kennislink © Bron: Kennislink | Auteurs: Roel van der Heijden en Leon Heuts | 18feb22

'Leef alsof het je eerste, én laatste dag is'

Ouderdom is onoverkomelijk, ook voor het heelal. Dat zien astronomen die met ruimtetelescoop James Webb de ‘jongste’ foto’s ooit van het universum maken. Wat leert de mens van de vergankelijkheid van de kosmos? Leef, alsof het je eerste én je laatste dag is.

www.nemokennislink.nl


Haagse Hopjes Transvaal
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | 23mei22

Familiedag Anna Blamanplein

Op woensdag 22 juni 2022, van 14.00-18.00 uur
Bandjes te koop voor € 1,00 - Iedereen tot 27 jaar oud!


Sportieve workshops | Verschillende springkussens | Dans clinic | Stormbanen | Bobo de ballonnenclown | En nog veel meer!
Zoals jullie van ons gewend zijn is er weer van alles te doen en beleven.
Dus kom gezellig langs voor een hele leuke middag! Ook voor jullie mama is er een kopje koffie.

haagsehopjes.nl Affiche


Varend Corso Westland nu ook in Den Haag

Ontdek de magie van Varend Corso Westland

Route op 26 juni 2022:
Start: Trekvliet - Bierkade - Keerpunt: Kleine Veenkade - Bierkade - Trekvliet - Haantje/Sion - Den Hoorn - Wateringen - Honsholerersdijk

Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen, fraaie planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Dit unieke spektakel staat garant voor een gezellig dagje uit met familie of vrienden.

Het bloemencorso trekt vanuit het Westland over het water door Westland, Schipluiden, Vlaardingen, Maassluis, Den Haag en Delft. Drie en een halve dag lang een varend lust voor het oog van de honderdduizenden toeschouwers die elk jaar op het corso afkomen.

varendcorso.nl.


Nocturne 2022 Bron: De Galerie Den Haag | 27jan22

De Kunstuitleen & De Galerie Den Haag

Zaterdagavond 18 juni 2022


NOCTURNE 2022
Een Romantische avond met kunst, fashion, culinair genieten en muziek.
Op zaterdag 18 juni aanstaande zal de15e editie van Nocturne plaatsvinden. Deze avond vol met muziek, kunst, design, fashion & culinair genieten in het Winkelgebied Paleis Noordeinde zal weer een mooi programma kennen.

Lees verder


Nacht van de Vluchteling © Bron: nachtvandevluchteling.nl | 22apr22

Stichting Vluchteling

Dertiende editie van de Nacht van de Vluchteling

Stichting Vluchteling organiseert in het weekend van 18 en 19 juni de dertiende editie van de Nacht van de Vluchteling. In zes steden lopen duizenden deelnemers een nachtelijke wandeltocht om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor acute noodhulp en op een positieve manier aandacht te vragen voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

nachtvandevluchteling.nl


Haagse Hopjes Transvaal
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | 23mei22

Brandweerdag op het Wijkpark

Op woensdag 8 juni 2022, van 13.45-16.00 uur

Er zullen leuke activiteiten zijn die in het teken staan van de Brandweer.
Je bent welkom op woensdag 8 juni van 13.45-16.00 uur.
Er wordt verzameld op het plein van de Haagse Hopjes, Wijkpark Transvaal.

haagsehopjes.nl Affiche


Molen De Hoop Zoetermeer

© Bron: Molen De Hoop Zoetermeer | 28mei22

Korenfestival

Molen De Hoop Zoetermeer

In het kader van ons jubileumjaar organiseren wij op zaterdag 4 juni bij onze mooie molen een Korenfestival.
In onderstaande flyer vindt u alle informatie hierover. U bent van harte welkom!

Later dit jaar geplande activiteiten:
9 juli demonstraties van de Brandweer
13 augustus theater met Storytellers
10 september theater met Storytellers
Oktober slotfestival (datum volgt)

molendehoopzoetermeer.nl Flyer


Haagse Hopjes Transvaal
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | 1mei22

Familiedag Stellenboschplein

Op woensdag 1 juni 2022, van 14.00-18.00 uur
Bandjes te koop voor € 1,00 - Iedereen tot 27 jaar oud!

We hebben weer verschrikkelijk veel leuke workshops gepland staan tijdens de Familiedag op het Stellenboschplein.
Er komen weer leuke sportactiviteiten maar ook weer springkussens! Dus kom na school lekker langs voor een hele leuke middag!

haagsehopjes.nl Affiche


Haagse Hopjes Transvaal
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | Foto: Roel Wijnants | 1mei22

Familiedag Kaapseplein

Op woensdag 11 mei 2022, van 14.00-18.00 uur
Bandjes te koop voor € 1,00 - Iedereen tot 27 jaar oud!

Het is alweer tijd voor een familiedag op het Kaapseplein! Na enkele jaren van Corona en kleinere sport- en spelmiddagen is het weer tijd voor het echte werk! We hebben dan ook weer veel zin om iedereen uit te nodigen op het Kaapseplein! Met een laatste Familiedag voordat het plein weer verbouwd wordt!

haagsehopjes.nl Affiche


Pink Slime © Bron: FoodWatch | 2mei22

Pink Slime

Foodwatch lanceert ‘pink slime’-rechtszaak tegen de staat

Staat breekt wet voedselveiligheid.
Voedselwaakhond foodwatch lanceert een rechtszaak, tegen de Nederlandse staat omtrent separatorvlees: ook wel bekend als ‘spuitvlees’ of ‘pink slime’. Dit 'vlees' is het laatste overblijfsel van spiervezels en pezen die met behulp van hoge waterdruk van de botten worden verwijderd. Diepgravend onderzoek van foodwatch wijst uit dat de staat de voedselveiligheid met de voeten treedt.

Lees verder


Wijkpark Transvaal © Foto: Wijkpark.nl

Stichting Haagse Hopjes Transvaal

Openingstijden zomer en najaar

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.45 tot 20.30 uur
Op woensdag van 12.45 tot 19.00 uur.
Viljoenpleintje op woensdagmiddag van 13.00 tot 18.30 uur.

Alle vakanties en vrijedagen:
Alle doordeweekse dagen van 12.45 tot 19.00 uur
Tijdens hittegolf van 14.45 tot 20.30 uur. In de weekenden zijn wij gesloten!!

www.haagsehopjes.nl


Molen De Hoop Zoetermeer

© Bron: Molen De Hoop Zoetermeer | 21apr22

Molen De Hoop Zoetermeer

Bakker Ammerlaan Molenontbijt

14 mei is het weer Nationale Molendag en onze molen doet ook weer mee.
We zijn verheugd dat we ook weer een Molenontbijt kunnen organiseren.
In bijgaande flyer vindt u alle informatie hierover. U bent van harte welkom!

In het kader van ons jubileumjaar plannen wij de volgende activiteiten bij de molen (Eerste Stationsstraat 37a, Zoetermeer):
4 juni korenfestival met Zoetermeerse koren
9 juli demonstraties van de Brandweer
13 augustus theater met Storytellers

molendehoopzoetermeer.nl Flyer© Bron: Grafische Werkplaats | 27mrt22

Expositie LETTTERS

tot 1 mei 2022

Grafische Werkplaats, Prinsegracht 16, Den Haag
tot 1 mei 2022 expositie in de Grafische Werkplaats
Vanaf de zomer expositie in Centrale Bibliotheek Den Haag

Een nieuw font, belettering van Haagse winkels, struggle rond dyslexie tot Perzische

LETTTERS is een kunstproject waarin het plezier met letters voorop staat met nieuw Annesas Appel, Qasim Arif, Studio Eyal & Myrthe, Saber Javanmard, Saïd Kinos en

Lees verder...
Universiteit Leiden © Bron: Universiteit Leiden | Impressie van het nieuwe pand | 28mrt22

Den Haag krijgt ‘Universitair centrum’ in voormalig Hudson’s Bay gebouw in het hart van de stad

7 november 2022

De Universiteit Leiden neemt samen met de Open Universiteit en Universiteiten van Nederland per 2025 het Spuigebouw aan de Grote Marktstraat 48-50/Spui 3 in het centrum van Den Haag in gebruik. Vandaag tekenden de partners de huurcontracten.

Eerder tekende de Universiteit Leiden al een huurcontract met verhuurder CBRE Investment Management om de groei van de Haagse campus van de universiteit te faciliteren. De huidige overeenkomsten betreffen een contract met de Universiteit Leiden als hoofdhuurder van het gebouw en contracten met de partners die een gedeelte van het gebouw huren. Mogelijk huren in de toekomst nog meer strategische partners ruimte in het gebouw, zo lopen er onder anderen gesprekken met het LUMC.

Lees verder...


Universiteit Leiden © Bron: Universiteit Leiden | Impressie van het nieuwe pand | 28mrt22

Universiteit Leiden

Universiteit Leiden neemt mogelijk pand Hudson’s Bay in Haagse binnenstad in gebruik

De gemeente Den Haag, de Universiteit Leiden en CBRE Investment Management (CBRE IM) gaan zich gezamenlijk inspannen om huisvesting voor de universiteit mogelijk te maken in het voormalige pand van de Hudson’s Bay aan de Grote Marktstraat 48-50/Spui 3. Dit wordt gedaan om de groei van de Campus Den Haag te faciliteren. Vandaag is hier een samenwerkingsovereenkomst voor getekend door, vice-voorzitter College van Bestuur Universiteit Leiden, Martijn Ridderbos en wethouder Anne Mulder en een Letter of Intent (LOI) door Martijn Ridderbos en Martijn Vlasveld, Director Portfolio Management CBRE IM.

Lees verder


Haagse Hopjes Transvaal

© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | 4apr22

Koningsdag Wijkpark Transvaal

Op woensdag 27 april 2022, van 14.00-18.00 uur

Op Koningsdag proberen we het gehele Wijkpark Transvaal weer oranje te krijgen! Op deze feestelijke dag hebben we weer talloze sportieve en leerzame activiteiten! Neem je oranje kleding mee en kom je uitleven op het Wijkpark Transvaal!

Lees verder Affiche


Separatorvlees © Bron: FoodWatch | 21apr22

Separatorvlees

Tweederde van de Nederlanders weet niets van separatorvlees: Foodwatch wil nieuwe voedselschandalen voorkomen. Staat past regels voedselveiligheid niet toe.

Een nieuwe opiniepeiling in opdracht van voedselwaakhond Foodwatch wijst uit dat 72% van de consumenten niet weet wat separatorvlees is. 74% van de respondenten weet niet in welke producten separatorvlees zit. Diepgravend onderzoek door Foodwatch wijst bovendien uit dat de Staat haar zaken niet op orde heeft als het gaat om de traceerbaarheid en verwerking van dit vlees, dat zeer gevoelig is voor bacteriën.

Lees verder


Christiaanhof Ouderenzorg © Bron: christiaanhof.com | © Foto: Wijkpark.nl | 4apr22

Christiaanhof Ouderenzorg

Spelletjes middag in onze ontmoetingsruimte!

Op vrijdag 22 april 2022 van 14.00 uur tot 17.00 uur bent u weer van harte welkom in onze ontmoetingsruimte om gezellig bij te kletsen of een spelletje te spelen maar om natuurlijk ook rustig uw krantje of roddelblaadje te lezen.

christiaanhof.com


Pauze concert: Leo Smit Ensemble © Bron: kunstcentrum-kloosterkerk.nl | 15apr22

Pauze concert: Leo Smit Ensemble

Kloosterkerk

Het volgende pauzeconcert in de Kloosterkerk is op woensdag 20 april vanaf 12.45 uur kunt u luisteren naar het Leo Smit Ensemble bestaande uit Eleonore Pameijer, fluit & Tobias Borsboom, piano.
Het is het eerste concert in de serie “Verboden Muziek”. Muziek die tijdens de Tweede Wereldoorlog niet werd getolereerd in Nederland. De laatste jaren is voor deze muziek meer aandacht gekomen. Tijdens deze concerten wordt een beeld gegeven van wat oorlog betekent voor de kunsten, in het bijzonder voor musici en componisten. Met de huidige politieke spanningen in Europa heeft het thema (helaas) nieuwe actualiteit gekregen. U hoort werken van Dick Kattenburg (1919-1944) en Leo Smit (1900-1943).

kunstcentrum-kloosterkerk.nl


Warmtetransportleiding door Transvaal

Warmtetransportleiding Vlaardingen – Den Haag

WarmtelinQ start bij Vondelingenplaat in de Rotterdamse haven.
Vanaf daar loopt de leiding via Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland, Delft en Rijswijk tot in Den Haag. Onderweg komt er een aftakking ter hoogte van Delft, richting het Westland.
Over het tracé is overleg gevoerd met de betrokken gemeenten, Rijkswaterstaat, de waterschappen en andere partijen langs de route. Het stuk tussen Vlaardingen en Den Haag, ook bekend als Leiding door het Midden, is nog niet definitief, maar er ligt wél een voorkeurstracé. Op detail kunnen daarin nog zaken aangepast worden. Er wordt nog gewerkt aan het ontwerp van de tracédelen van Vlaardingen naar Vondelingenplaat en van Delft naar het Westland. De deeltracés zijn pas definitief wanneer de vergunningaanvraag wordt ingediend.

Lees verder...


Haagse Hopjes Transvaal

© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | 31mrt22

Internationaal Kinderfeest Joubertplantsoen

Op woensdag 13 april 2022, van 14.00-18.00 uur

Op het internationaal Kinderfeest biedt de Stichting Haagse Hopjes Transvaal diverse soorten activiteiten aan.
Vooral veel sportactiviteiten maar ook leuke spelletjes, knutselworkshops en ander vermaak.

Lees verder Affiche


Haagse Hopjes Transvaal
© Bron: Kunstcentrum Kloosterkerk.nl | 2apr22

Benefiet-pauzeconcert

Woensdag 6 april 2022, om 12.45 uur

Op woensdag 6 april zal er om 12.45 uur een benefiet-pauzeconcert in de Kloosterkerk plaatsvinden. De opbrengst van dit concert zal geheel ten goede komen aan de noodhulp in Oekraïne en wordt overgemaakt op giro 555.
Het concert wordt verzorgd door cellist Hans Woudenberg en organist Geerten van de Wetering. Zij spelen toepasselijke werken van Benjamin Britten & Arvo Pärt. De cello suite van Britten is opgedragen aan zijn vriend Rostropovich die vanwege zijn opstelling ten opzichte van de Sovjetdictatuur vanaf de jaren '70 in ballingschap naar de VS moest. Dit maakt dit werk helaas actueel.
We hopen op uw komst en gulle gift!
Van dit pauzeconcert is er tevens een livestream.

kunstcentrum-kloosterkerk.nl


Vaccinatielocaties in de wijken

Tijdelijke priklocaties

Corona prikpunten Bron: www.ggdhaaglanden.nl | Poster: denhaagtegencorona.nl | 10feb22

Op de tijdelijke vaccinatielocaties in de wijken van de verschillende regiogemeenten van GGD Haaglanden kan iedereen vanaf 12 jaar zonder afspraak terecht voor de 1e en 2e coronaprik. Ben je 18 jaar of ouder, dan kun je ook zonder afspraak binnenlopen voor de boostervaccinatie. Je wordt dan meteen gevaccineerd. Ook geven we hier informatie over vaccineren.

Tussen de 1e en 2e prik moeten minimaal 21 dagen zitten. De boostervaccinatie kun je minimaal 3 maanden na je laatste vaccinatie of coronabesmetting krijgen.

Let op: De coronaprik voor kinderen van 5 t/m 11 jaar geven wij alleen op afspraak op de vaccinatielocatie in het voormalige Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag. Meer informatie


Programma
Je vindt hieronder de dagen en tijden van de tijdelijke vaccinatielocaties. Dit overzicht wordt regelmatig aangevuld met nieuwe locaties en tijden.

Op onze locaties gelden de maatregelen van 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje.

HMC Westeinde
Lijnbaan 32, ingang via Westeinde Den Haag
Openingstijden
Elke maandag en donderdag van 9:30-16:00 uur

Wijkwinkel Bij Betje
Westhovenplein 72 Den Haag
Openingstijden
Elke dinsdag van 12:00-17:00 uur

Stadskantoor Leyweg
Leyweg 813, Den Haag
Openingstijden
Elke dinsdag van 14:00-20:00 uur

Anwar Mustafa Moskee
Herschelstraat 21, Den Haag
Openingstijden
Elke woensdag van 14:00-18:00 uur

De Wissel
Van Meursstraat 1 Den Haag
Openingstijden
Elke donderdag van 11:30-15:30 uur

Stadhuis Atrium
Spui 70 (ingang Spui-kant), Den Haag
Openingstijden
Elke donderdag van 14:00-20:00 uur

HMC Westeinde
Lijnbaan 32, ingang via Westeinde Den Haag
Openingstijden
Elke maandag en donderdag 9:30-16:00 uur

Reizigerspoli GGD Westeinde
hoofdingang GGD, Den Haag
Openingstijden
Elke vrijdag van 10:00-16.00 uur

TICS moskee
Kempstraat 126, Den Haag
Openingstijden
Elke vrijdag van 14:15-19:00 uur

Al Madinah Moskee
Noorderbeekstraat, groene deur links van nummer 236A, Den Haag
Openingstijden
Elke vrijdag van 14:00-18:00 uur

Wijkcentrum de Burcht
Stortenbekerstraat 201, Den Haag
Openingstijden
Elke vrijdag van 14:00-19:00 uur

Moskee Mimar Sinan
Teniersstraat 13, Den Haag
Openingstijden
Elke zaterdag van 14:00-19:00 uur

Buurthuis Bario
Kockstraat 175, Den Haag
Openingstijden
Elke zaterdag van 14:00-18:00 uur

Stadhuis Atrium
Spui 70 (ingang Spui-kant), Den Haag
Openingstijden
Elke zondag van 12:00-17.00 uur

Leidschendam-Voorburg
Appelgaarde 2, Voorburg
Openingstijden
Elke zondag van 9:00-14:00 uur

www.ggdhaaglanden.nl


Stichting Haagse Hopjes Transvaal

Openingstijden in de wintermaanden

Wijkpark Transvaal © Foto: Wijkpark.nl

De Stichting Haagse Hopjes Transvaal is op alle doordeweekse dagen open op alle pleinen in Transvaal:
Wijkpark Transvaal
Kaapseplein
Anna Blamanplein
Joubertplantsoen
Ruth Firstplein

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Op woensdag van 12.45 uur tot 19.00 uur.

Het Kaapseplein:
Op zaterdag 12.45 uur tot 17.00 uur
Op zondag 12.45 uur tot 17.00 uur

www.haagsehopjes.nl


Boosterprik

Gemeente Den Haag

Boosterprik
Bron: © Gemeente Den Haag | 18dec21

De GGD heeft van minister Hugo de Jonge de opdracht gekregen om iedereen vanaf 18 jaar, die al een 1e en 2e prik hebben gehad, een boosterprik aan te bieden voor eind januari 2022. Hiervoor zijn locaties en mensen nodig. Sommmige zijn nu op andere plekken aan het werk, bijvoorbeeld op de priklocaties in de wijken. Daarom gaat een deel van deze locaties tijdelijk dicht. Hieronder leest u daar meer over. Ook over wanneer en waar u een boosterprik kunt halen.

Een boosterprik is voor mensen die al 1 of 2 coronaprikken hebben.
Het is een extra prik die helpt om u te beschermen tegen het coronavirus. Ook tegen de nieuwe omikronvariant. U kunt een boosterprik krijgen als u 3 maanden of langer geleden de laatste coronaprik heeft gehad óf als u corona heeft gehad. De uitnodiging voor een prik gaat van oud naar jong. Wanneer u aan de beurt bent, leest u op coronavaccinatie.nl. U krijgt ook een uitnodiging van het RIVM.

Voor een boosterprik heeft u een afspraak nodig.
Deze afspraak maakt u online via coronavaccinatie-afspraak.nl.


NEMO Kennislink

Zes vragen over zelftesten

Wijkpark Transvaal Bron: nemokennislink.nl | Auteur: Renée Canrinus-Moezelaar | © Foto: Wijkpark.nl | 17dec21

Sinds 4 december mag je bij milde klachten ook een zelftest doen in plaats van een afspraak maken bij de GGD-teststraat.
Dit zorgt voor veel lege schappen in de winkels, en ook voor vragen rondom de betrouwbaarheid.
NEMO Kennislink beantwoordde al eerder enkele vragen over zelftesten.

www.nemokennislink.nl


Corona informatie- en prikpunten in de wijken

GGD Haaglanden

Prikpunt Corona
Bron: © Gemeente Den Haag | 7okt21

Op de tijdelijke priklocaties in de wijk geven we informatie over vaccineren en wordt meteen gevaccineerd. Vaccineren gebeurt met het Janssen-vaccin of het Pfizer-vaccin.

Boosterprik, alleen op afspraak!
Vanaf 19 november beginnen we met het geven van de Boosterprik. We geven de Boosterprik alleen op de vaste vaccinatielocaties in Den Haag, Delft en Leidschendam-Voorburg.

De Boosterprik wordt alleen op afspraak gegeven. Als u aan de beurt bent, ontvangt u een uitnodiging van het RIVM. U maakt dan telefonisch of online uw afspraak.

Bij de tijdelijke locaties in de wijken kunt u de Boosterprik niet halen.

Op de website van GGD Haaglanden vindt u de laatste bijgewerkte lijst met informatie- en prikpunten.Terugroepacties voedsel met giftig ethyleenoxide

Foodwatch

Foodwatch
Bron: © Foodwatch | 5aug21

Beste foodwatcher,

Ethyleenoxide, een giftige en in de EU verboden stof, wordt nog steeds in te hoge concentraties in voedingsmiddelen aangetroffen. Dit voedselschandaal is ondertussen bijna één heel jaar aan de gang. Maar naast dit slechte nieuws is er gelukkig ook goed nieuws. Mede door druk die wij hebben opgevoerd, heeft de Europese Commissie tot een grote terughaalactie van verontreinigde producten besloten.

Dit voedselschandaal toont nog maar eens aan dat de pressie van onafhankelijke organisaties zoals foodwatch nog steeds noodzakelijk is.

www.foodwatch.org


Cameratoezicht ’s-Gravenzandelaan en omgeving

Gebiedsaanwijzing

© Bron: officielebekendmakingen.nl | 9jun21

Vanaf december 2020 op en in de omgeving van de
’s-Gravenzandelaan sprake is van ernstige jeugdoverlast;

 • voorbijgangers, bewoners en gebruikers in de omgeving (studenten, ondernemers en school) door jongeren worden geïntimideerd en zij zich hierdoor onveilig voelen;
 • de politie extra surveillance inzet en optreedt tegen de overlastplegers;
 • een gebiedsaanpak is gestart waarbij extra jongerenwerk wordt ingezet:
 • fysieke maatregelen zijn getroffen om de hangplek beter in het zicht te krijgen;
 • een schouw wordt georganiseerd om te bezien of extra maatregelen kunnen worden getroffen om de leefbaarheid in de omgeving verder te verbeteren;
 • al deze maatregelen (nog) niet direct hebben geleid tot afname van de jongerenoverlast en terugkeer van de rust in de omgeving;
 • de aanvraag voor het cameratoezicht van de gemeente samen met de politie is besproken en geaccordeerd in de driehoek van 17 mei 2021;
 • officielebekendmakingen.nl ’s-Gravenzandelaan e.o.
  officielebekendmakingen.nl div. gebieden in de stad


  Warmtetransportleiding door Transvaal

  Warmtetransportleiding Vlaardingen – Den Haag

  © Bron: warmtelinq.nl | zuid-holland.nl

  WarmtelinQ start bij Vondelingenplaat in de Rotterdamse haven.
  Vanaf daar loopt de leiding via Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland, Delft en Rijswijk tot in Den Haag. Onderweg komt er een aftakking ter hoogte van Delft, richting het Westland.
  Over het tracé is overleg gevoerd met de betrokken gemeenten, Rijkswaterstaat, de waterschappen en andere partijen langs de route. Het stuk tussen Vlaardingen en Den Haag, ook bekend als Leiding door het Midden, is nog niet definitief, maar er ligt wél een voorkeurstracé. Op detail kunnen daarin nog zaken aangepast worden. Er wordt nog gewerkt aan het ontwerp van de tracédelen van Vlaardingen naar Vondelingenplaat en van Delft naar het Westland. De deeltracés zijn pas definitief wanneer de vergunningaanvraag wordt ingediend.
  De vergunningaanvragen voor deeltracé Vlaardingen-Den Haag zijn eind oktober 2020 ingediend.

  www.zuid-holland.nl warmtelinq.nl


  Zin en onzin van groene stroom uit Noorwegen

  Groene stroom uit Noorwegen
  Bron: © allesduurzaam.nl | Foto: wijkpark.nl | 18okt21

  Ruim 55% van de Nederlandse huishoudens neemt groene stroom af. De productie blijft steken op 10%. Sible Schöne, Programma Directeur van de HIER Klimaatcampagne, en Peer de Rijk, Directeur WISE leggen uit hoe dat komt.

  Sinds 1995 zijn de Nederlandse elektriciteitsbedrijven met steun van de milieuorganisaties bezig met de ontwikkeling van een aparte markt voor groene stroom. Inmiddels is dit product een zeer succesvol duurzaam consumentenproduct in Nederland. In het jaar 2011 werd volgens gegevens van CertiQ, de onafhankelijk toezichthouder, bijna 33.500 MWh aan groene stroom certificaten verkocht, een stijging met maar liefst 22% ten opzichte van 2010. Dat is ruim 30% van het totale stroomverbruik in Nederland. Ruim 55% van de Nederlandse huishoudens neemt groene stroom af.

  Lees verder: allesduurzaam.nl  Zaterdag 6 november BuurtBabbel in Transvaal

  De Haagse PvdA nodigt u van harte uit

  Groene stroom uit Noorwegen
  Bron: © PvdA | Foto: PvdA | 26okt21

  Tijdens de BuurtBabbel bezoekt de Haagse PvdA een wijk om te zien en horen wat de bewoners en organisaties doen of willen. Zo zien we wat er reilt en zeilt in alle Haagse wijken.
  De uitkomst nemen we mee in onze politieke agenda.

  Bij de BuurtBabbel ‘Borrel’ is iedereen welkom om met onze (raads)leden te praten over de wijk. Geïnteresseerden kunnen ook mee op bezoek bij organisaties in de wijk en bewonersinitiatieven.

  Het programma:
  13:00 – 13:55 uur Ontmoeting wijkbewoners Wijkwandeling vanaf Centrum Bario
  14:00 – 14:45 uur Ontmoeting met buurtinitiatief
  15:00 – 17:00 uur BuurtBabbelBorrel – Ontmoeting met buurtbewoners en wijkorganisaties, Locatie: Paul Krugerplein

  Nodig je vrienden, kennissen, familie en buurtgenoten uit om deze dag tot een geslaagde kennismaking met de Haagse PvdA te maken.

  Tot ziens op de BuurtBabbel Dreven en Gaarden! #wijhorenjou
  Voor een impressie van eerdere BuurtBabbels in o.a. Schilderswijk en ReVa, beluister onze podcast #wijhorenjou  Stichting Haagse Hopjes Transvaal

  Vakantieactiviteiten Wijkpark Transvaal

  Sport- en spelmiddag Kaapseplein © Foto: Wijkpark.nl

  Start op woensdag 21 juli 2021, van 14.00-18.00 uur
  Elke woensdagmiddag 6 weken lang!

  Activiteiten:
  Springkussens | Diverse sportonderdelen | Professionele begeleiding | Vermaak voor de allerkleinste | Dansactiviteiten | Poppenkast | Draaimolens | Limonade

  Wanneer: Elke woensdag in de zomervakantie van 14.00 tot 18.00 uur
  Waar: Wijkpark Transvaal.
  Voor wie: Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar

  Deelname is nog gratis i.v.m. de 1,5 meter regelgeving!

  www.haagsehopjes.nl


  Corona informatie- en prikpunten in de wijken

  GGD Haaglanden

  Prikpunt Corona
  Bron: © Gemeente Den Haag | 15jul21

  Wat zijn de komende week de prikpunten in onze stad?

  GGD Haaglanden wil zoveel mogelijk mensen beschermen tegen het coronavirus. Sinds een paar weken kunnen mensen uit Den Haag ook een prik halen in de wijk. Zo zorgen we ervoor dat iedereen makkelijk en gratis een coronaprik kan halen. De 1e resultaten van de informatie- en prikpunten zijn goed. GGD Haaglanden gaat door met prikken zetten in de wijken.

  LET OP: donderdag 15 juli wordt er niet geprikt op het Heeswijkplein 10, wel bij Woonzorgcentrum Moerwijk - Twickelstraat 120 -
  12.00 - 19.00 uur.


  Volgende week staan ze:

  Maandag 19 juli:
  Vadercentrum - Jonckbloetplein 24 - 11.00 - 19.00 uur
  De Mussen - Hoefkade 602 - 12.00 - 19.00 uur

  Woensdag 21 juli:
  Gezondheidscentrum de Vaillant - Ruysdaelstraat 15 - 12.00 - 19.00 uur
  Marcuskerk - Jan Luykenlaan 92 - 16.00 - 20.00 uur

  Donderdag 22 juli:
  Woonzorgcentrum Moerwijk - Twickelstraat 120 - 12.00 - 19.00 uur

  Vrijdag 23 juli:
  De Doc - Boomsluiterskade 299 - 12.00 - 18.00 uur
  Ontmoetingscentrum Randveen - Randveen 58G - 10.00 - 17.00 uur

  denhaagtegencorona.nl


  Corona informatie- en prikpunten in de wijken

  GGD Haaglanden

  Prikpunt Corona
  Bron: © Gemeente Den Haag | 5jul21

  Informatie- en prikpunten in de wijken vanaf 5 juli
  Informatie geven over de coronaprik en prikken in de wijken is een succes.
  De 1e week werden er ruim 1560 coronaprikken gezet.
  Ook deze week kunnen inwoners uit de wijk op de volgende plekken een prik halen:

  Maandag 5 juli:
  Vadercentrum Adam (Jonckbloetplein 24) 11.00 - 19.00 uur
  De Mussen (Hoefkade 602) 12.00 - 19.00 uur

  Woensdag 6 juli:
  Gezondheidscentrum de Vaillant (Ruysdaelstraat 15) 12.00 - 19.00 uur

  Donderdag 7 juli:
  Wijkcentrum HWP10 (Heeswijkplein 10) 12.00 - 19.00 uur
  ROC Mondriaan (Leegwaterplein 72) 15.00 - 20.00 uru

  Vrijdag 8 juli:
  De Doc (Boomsluiterskade 299) 12.00 - 18.00u
  Ontmoetingscentrum Randveen (Randveen 58 G) 10.00 - 17.00 uur

  denhaagtegencorona.nl


  Stichting Haagse Hopjes Transvaal

  6de Sport- en spelmiddag Kaapseplein

  Sport- en spelmiddag Kaapseplein © Foto: Wijkpark.nl

  Wanneer: woensdag 7 juli 2021, van 14.00-18.00 uur
  Waar: Kaapseplein, bij de Esso
  Voor wie: Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar

  Deelname is nog gratis i.v.m. de 1,5 meter regelgeving!

  Organisatie en informatie:
  Stichting Haagse Hopjes Transvaal, info@haagsehopjes.nl

  www.haagsehopjes.nl


  Stichting Haagse Hopjes Transvaal

  5e Sport- en spelmiddag op 23 juni 2021

  © Foto: Wijkpark.nl

  Dagelijks lenen wij op onze 6 Hopjespleinen speelgoed uit aan kinderen in ruil voor goed gedrag.
  Dit zijn kinderen/jongeren uit de wijk of omliggende wijken.
  Meer dan 12.000 kinderen zijn lid van de Stichting Haagse Hopjes Transvaal.

  Naast het uitlenen van speelgoed worden er jaarlijks een 12 tot 20-tal activiteiten voor de hele wijk en omliggende wijken georganiseerd.

  5e Sport- en spelmiddag op 23 juni 2021 op het Joubertpantsoen
  Deze is gratis toegankelijk voor kinderen van 4 tot/met 17 jaar.

  www.haagsehopjes.nl


  Stichting Christiaanhof Ouderenzorg

  Uitnodiging spelletjes middag

  Christiaanhof: spelletjesmiddag © Foto: Wijkpark.nl

  Om uw motoriek weer even op peil te brengen bent u op vrijdag 18 juni 2021 van 14.00-17.00 uur, weer van harte welkom in onze ontmoetingsruimte.
  Locatie: De la Reyweg 110 / hoek Christiaan de Wetstraat.

  Deze middag maken we er, anders dan andere middagen, een gezellige spelletjesmiddag van.

  www.christiaanhof.com


  Stichting Christiaanhof Ouderenzorg

  Uitnodiging bingomiddag

  © Foto: Wijkpark.nl

  Beste Bingovrienden en vriendinnen,

  Op vrijdag 2 juli 2021, van 14.00 tot 17.00 uur, bent u weer van harte welkom in onze Ontmoetingsruimte:

  Locatie: De la Reyweg 110 / hoek Christiaan de Wetstraat, voor een gezellige bingo.

  www.christiaanhof.com


  Uitnodiging infostand WarmtelinQ

  Warmtetransportleiding door Transvaal

  © Bron: warmtelinq.nl | zuid-holland.nl | 10jun21

  In Den Haag zijn in 2022 werkzaamheden gepland voor de aanleg van de warmtetransportleiding WarmtelinQ. Op zaterdag 19 juni tussen staat Gasunie met een informatiestand in de wijk om meer te vertellen over het project en over de plannen om het groen in de wijk na afloop van de werkzaamheden weer netjes achter te laten. We staan achtereenvolgens op 3 locaties:

  10.00 – 11.30 uur: Heeswijkplein (voor de supermarkt)
  12.30 – 14.00 uur: Jan Luykenlaan (aan de kant van de Middachtenweg)
  15.00 – 17.00 uur: Wijkpark Transvaal (aan de kant van de Kempstraat)

  We nodigen u van harte uit om langs te komen en met ons in gesprek te gaan.
  We zorgen voor koffie en thee.

  www.warmtelinq.nl www.zuid-holland.nl


  Vereniging Humanitas

  Drie nieuwe openbare trainingen

  © Bron: Humanitas.nl | Foto: Wijkpark.nl

  Als je vermoedt dat een buur, familielid of kennis wel wat hulp kan gebruiken, ga je bij jezelf te rade. Je wilt graag iets doen voor die ander, maar hoe kun je hem of haar het best helpen? Hoe houd je rekening met de kwetsbaarheid van iemands situatie? Wat zijn je eigen mogelijkheden en grenzen? En voegt je hulp wel echt iets toe?

  Als antwoord op deze vragen heeft de Humanitas Academie drie gratis online trainingen ontwikkeld. Ze zijn voor iedereen die iets wil doen of al iets doet voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger.

  www.humanitas.nl


  Ondergrondse restafvalcontainers Transvaalkwartier

  7 april 2021

  © Foto: Wijkpark.nl | 22apr21

  Aanwijzings- en inwerkingtredingsbesluit ondergrondse restafvalcontainers Transvaalkwartier noord ii (buurt 32), centrum, Den Haag
  Ingevolge het raadsvoorstel inzake ondergrondse inzamelcontainers voor restafval in Transvaalkwartier, Stations-/Rivierenbuurt (RIS174901) zijn in de buurt Transvaalkwartier Noord (buurt 32) ondergrondse restafvalcontainers geplaatst waarmee het huishoudelijk afval wordt ingezameld.

  Voor de percelen aan de Steijnlaan met de huisnummers 105 t/m 247 geldt dat het huishoudelijk afval nog wekelijks aan huis wordt opgehaald. Voor deze percelen aan de Steijnlaan kon aan de randvoorwaarden voor het plaatsen van ondergrondse restafvalcontainers niet worden voldaan.

  officielebekendmakingen.nl


  Keukenhof beperkt open

  op 16, 17 en 18 april

  © Foto: Wijkpark.nl

  Er is slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar. Keukenhof mag 5.000 bezoekers per dag ontvangen. Je moet uiterlijk 40 uur voorafgaand aan je bezoek getest worden. Dat is gratis en gebeurt op een aantal vastgestelde testlocaties in het land. Daarnaast koop je online een ticket voor Keukenhof, met een vaste aankomsttijd.
  Wil je gebruik maken van deze unieke kans om Keukenhof te bezoeken: boek snel een Keukenhofticket voor 16, 17 of 18 april en maak een afspraak voor een test.
  Keukenhof staat vol bloei en we laten je graag de bloemenpracht beleven.
  Op verschillende locaties in het park is afhaalhoreca (eten en drinken) geopend.

  www.keukenhof.nl


  Warmtetransportleiding door Transvaal

  Warmtetransportleiding Vlaardingen – Den Haag

  © Bron: warmtelinq.nl | zuid-holland.nl

  WarmtelinQ start bij Vondelingenplaat in de Rotterdamse haven.
  Vanaf daar loopt de leiding via Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland, Delft en Rijswijk tot in Den Haag. Onderweg komt er een aftakking ter hoogte van Delft, richting het Westland.
  Over het tracé is overleg gevoerd met de betrokken gemeenten, Rijkswaterstaat, de waterschappen en andere partijen langs de route. Het stuk tussen Vlaardingen en Den Haag, ook bekend als Leiding door het Midden, is nog niet definitief, maar er ligt wél een voorkeurstracé. Op detail kunnen daarin nog zaken aangepast worden. Er wordt nog gewerkt aan het ontwerp van de tracédelen van Vlaardingen naar Vondelingenplaat en van Delft naar het Westland. De deeltracés zijn pas definitief wanneer de vergunningaanvraag wordt ingediend.
  De vergunningaanvragen voor deeltracé Vlaardingen-Den Haag zijn eind oktober 2020 ingediend.

  www.zuid-holland.nl warmtelinq.nl


  Stichting Haagse Hopjes Transvaal

  Sport- en spelmiddag op 26 mei 2021

  © Foto: Wijkpark.nl

  Dagelijks lenen wij op onze 6 Hopjespleinen speelgoed uit aan kinderen in ruil voor goed gedrag.
  Dit zijn kinderen/jongeren uit de wijk of omliggende wijken.
  Meer dan 12.000 kinderen zijn lid van de Stichting Haagse Hopjes Transvaal.

  Naast het uitlenen van speelgoed worden er jaarlijks een 12 tot 20-tal activiteiten voor de hele wijk en omliggende wijken georganiseerd.

  Sport- en spelmiddag op 26 mei 2021 op het Anna Blamanplein
  Deze is gratis toegankelijk voor kinderen van 4 tot/met 17 jaar.

  www.haagsehopjes.nl


  Stichting Christiaanhof Ouderenzorg

  Uitnodiging spelletjes middag

  © Foto: Wijkpark.nl

  Om uw motoriek weer even op peil te brengen bent u op vrijdag 7 mei 2021 van 14.00-17.00 uur, weer van harte welkom in onze ontmoetingsruimte.
  Locatie: De la Reyweg 110 / hoek Christiaan de Wetstraat.

  Deze middag maken we er, anders dan andere middagen, een gezellige spelletjesmiddag van.

  www.christiaanhof.com


  Stichting Christiaanhof Ouderenzorg

  Uitnodiging bingomiddag

  © Foto: Wijkpark.nl

  Beste Bingovrienden en vriendinnen,

  Op vrijdag 21 mei 2021, van 14.00 tot 17.00 uur, bent u weer van harte welkom in onze Ontmoetingsruimte:

  Locatie: De la Reyweg 110 / hoek Christiaan de Wetstraat, voor een gezellige bingo.

  www.christiaanhof.com


  Vereniging Humanitas

  Drie nieuwe openbare trainingen

  © Bron: Humanitas.nl | Foto: Wijkpark.nl

  Als je vermoedt dat een buur, familielid of kennis wel wat hulp kan gebruiken, ga je bij jezelf te rade. Je wilt graag iets doen voor die ander, maar hoe kun je hem of haar het best helpen? Hoe houd je rekening met de kwetsbaarheid van iemands situatie? Wat zijn je eigen mogelijkheden en grenzen? En voegt je hulp wel echt iets toe?

  Als antwoord op deze vragen heeft de Humanitas Academie drie gratis online trainingen ontwikkeld. Ze zijn voor iedereen die iets wil doen of al iets doet voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger.

  www.humanitas.nl