Inschrijving buurttuin
© Bron: hethaagsegroen.nl | 8dec23

Inschrijving buurttuin van 1 t/m 31 december open

Onkruid wieden, netten zetten, planten opbinden en water geven. Liefhebbers van (moes)tuinieren, opgelet! Van 1 december tot en met 31 december 2023 kun je je weer inschrijven voor de huur van een gemeentetuintje in 2024. De belangstelling is altijd groot. Mogelijk moet er weer worden geloot.

Gemeente Den Haag heeft door de hele stad zo’n 773 tuintjes beschikbaar op verschillende locaties voor bewoners die graag eigen bloemen en groenten verbouwen. De locaties vind je hier. Afgelopen jaar schreven 2.250 mensen zich in voor een buurttuin. Voor alle locaties was een wachtlijst. De kosten zijn veertig euro per seizoen en die loopt van 15 maart tot 15 november.

🌐  Lees verder: hethaagsegroen.nl© Bron: overheid.nl | 1dec23

Omgevingsvergunning - aangevraagd,
Van Goghstraat/Zusterstraat

Het veranderen van de gevels van de panden Van Goghstraat 3 t/m 139A en Zusterstraat 13 t/m 33 door het vervangen van de kozijnen, toevoegen van ventilatieroosters aan kozijnen en het herstellen van de kleurstelling van de portiekentree deuren

🌐  officielebekendmakingen.nl


Jacobastraat 144
© Bron: denhaag.nl | Foto: wijkpark.nl | 25nov23

Omgevingsvergunning - aangevraagd, Jacobastraat 144

Het veranderen van de gevel van het pand Jacobastraat 144 door het gedeeltelijk vervangen van de kozijnen

🌐  officielebekendmakingen.nl
Binckhorst
© Bron: www.zuid-holland.nl | 23nov23

Bestuursovereenkomst Masterplan bereikbaarheid Binckhorst ondertekend

Ruim 20.000 woningen worden de komende jaren in CID-Binckhorst gerealiseerd, voor wie daar woont is bereikbaarheid van belang. Daarom hebben ministeries IenW en BZK, de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeenten Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg hebben in een bestuursovereenkomst afspraken vastgelegd.

Hiermee zijn vervolgstappen voor de bereikbaarheid van het gebied duidelijk. De verschillende partijen investeren samen bijna €600 miljoen in de plannen. Voor de tramlijn tussen Den Haag CS, Voorburg en Rijswijk/Delft is dit bijvoorbeeld een belangrijke stap.

🌐  zuid-holland.nl >> 🌐  binckhorstbereikbaar.nl >>Energiecentrale
© Bron: warmtelinq.nl | Foto: wijkpark.nl | 6nov23

Komt u kijken bij de bouwplaats?

In november en december brengen we warmteleidingen onder de grond. De eerste boring is onder de De la Reyweg en het Veluweplein in Den Haag door. Dat is vrijdag op 17 november. De leiding is ruim 900 meter lang. Daarom ligt de leiding vanaf het Veluweplein tot over de rotonde van de Dierenselaan. We brengen de leiding onder de grond met een boormachine. Ook zijn er 7 grote kranen nodig. Komt u kijken bij de boring op 17 november?

Komt u kijken bij de bouwplaats?
Op vrijdag 17 november tussen 11.00 en 14.00 uur kunt u een kijkje nemen bij de boring. Er zijn medewerkers van WarmtelinQ en aannemer Heijmans aanwezig. Zij geven u graag uitleg over de werkzaamheden en beantwoorden uw vragen. We adviseren u stevige schoenen aan te trekken.

Datum en tijd: vrijdag 17 november tussen 11.00-14.00 uur
Locatie: in de middenberm ter hoogte van de Durbanstraat
Programma: medewerkers van WarmtelinQ en Heijmans beantwoorden uw vragen en geven uitleg over de werkzaamheden. U kunt langskomen wanneer het u uitkomt.

🌐  warmtelinq.nl >>© Bron: Duurzaam Den Haag | Foto: wijkpark.nl | 10nov23

Krijg gratis advies van een Haagse energiecoach

In Den Haag heb je bijna 150 energiecoaches. Dit zijn bewoners die als vrijwilliger andere mensen helpen om energie te besparen.

Waarom een gesprek met een energiecoach?
Een energiecoach heeft geen winstoogmerk of commerciële belangen. Een gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Hij of zij kent de wijk en de soort woningen en hebben veel voorbeelden uit de wijk gezien.
Een energiecoach is voor woningeigenaren en voor huurders.

Voor huiseigenaren kunnen ze tips geven om zelf energie op te wekken of om gasloos te wonen.
De coach geeft je tips, denkt met je mee over de kosten en helpt je eventueel bij het aanvragen van offertes.
Maar ook huurders kunnen tips krijgen over maatregelen die direct zijn toe te passen. Als je in een huurhuis woont, neemt de coach ook meteen een aantal middelen mee waarmee je direct energie bespaart. Zoals ledlampen, tochtstrips en een waterbesparende douchekop.

Een energiecoach inschakelen is helemaal niet moeilijk. Je vult online je aanvraag in met je adres en opmerkingen waar je mee aan de slag wil of over nadenkt. De energiecoach gaat het gesprek voorbereiden en bekijken gegevens van het huis om een beeld te krijgen. Daarna nemen ze contact op.

🌐  Meer weten >>

Jacobastraat 29
© Bron: denhaag.nl | Foto: wijkpark.nl | 12okt22

Beschikking verleend regulier, Jacobastraat 29

Het veranderen van de bedrijfsruimte Jacobastraat 29 naar 4 woningen op de begane grond alsmede het wijzigen van de voor- en achtergevels

🌐  officielebekendmakingen.nl© Bron: Foodwatch | 25sep23

Foodwatch: glyfosaat

Beste foodwatcher, Mijn mond viel open bij het lezen van het nieuws deze week. De Europese Commissie stelt voor om het omstreden bestrijdingsmiddel glyfosaat nog eens tien jaar lang toe te staan. Hoe kan een bestuursorgaan met als voornaamste zorg het veilighouden van haar burgers, zo een besluit doorvoeren?!
Gelukkig heeft de Tweede Kamer besloten dat Nederland zich moet verzetten tegen de toelating van glyfosaat, maar het toont wel aan dat de strijd nog niet gestreden is!

Foodwatch lees verder >>Energiecentrale
© Bron: warmtelinq.nl | Foto: wijkpark.nl | 25sep23

Hoe worden woningen in Den Haag in de toekomst verwarmd?

In het centrum van Den Haag staat de oudste energiecentrale van Nederland.
In de derde aflevering van de serie ‘Warmte voor morgen’ bezoekt presentator Johan Overdevest deze centrale.
De aflevering werd op zaterdag 19 augustus uitgezonden bij Omroep West en is nu hier terug te kijken.

Bij de energiecentrale
Tijdens zijn bezoek aan de energiecentrale krijgt Johan uitleg over hoe zo’n 44.000 woningen worden verwarmd. Dat gebeurt nu nog met aardgas.
Maar in de nabije toekomst komt het verwarmde water van WarmtelinQ hier boven de grond om te worden overgedragen aan de energiemaatschappijen, die het vervolgens weer naar huizen en bedrijven transporteren.

🌐  warmtelinq.nl >>


© Bron: rijksoverheid.nl | 19sep23

Eerste coronaprikken najaarsronde 2023

Vanaf 2 oktober 2023 kunnen mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona, waaronder 60-plussers en zwangeren, weer een coronaprik halen.
Dit geldt ook voor zorgmedewerkers met direct patiënt en/of cliëntcontact.

De coronaprik wordt gegeven door de GGD met het meest actueel beschikbare vaccin.
Dit zogeheten XBB-vaccin kent de best beschikbare bescherming tegen de huidige varianten van het coronavirus.

🌐  rijksoverheid.nl >>

Aanleg WamtelinQ in Transvaal
© Bron: denhaag.nl | Foto: Wijkpark.nl | 11aug23

Boring vanaf wijkpark Transvaal naar Delftselaan

Maandag 21 augustus start Heijmans met de aanleg van de warmteleiding in de omgeving van wijkpark Transvaal. Op twee locaties maken we een bouwplaats: aan de rand van wijkpark Transvaal en op de hoek van de Delftselaan/Herman Costerstraat. We boren de warmteleiding van de ene bouwplaats onder de weg en de trambaan door naar de andere bouwplaats. We werken op deze locatie tot volgend voorjaar. Auto’s, fietsers en voetgangers kunnen gewoon langs de werkzaamheden.

🌐  laatste nieuws over WarmtelinQ >>

Dierenbescherming
© Bron: dierenbescherming.nl | 20aug23

Meeuwenoverlast vaak onze eigen schuld

De meeuw is een mega-intelligent dier dat zich gewoontes snel eigen maakt. Hoe laat de vuilniszakken onbeschermd op straat staan, waar ze veilig en warm kunnen nestelen en waar ze wel en niet verjaagd worden. Het is de omgekeerde wereld om zo’n dier te straffen voor het feit dat wij (als mens) de stad zó aantrekkelijk hebben ingericht dat een meeuw zich er heerlijk in thuisvoelt. Mensen noemen de vogels wel eens ‘vliegende ratten’ en hebben daar misschien nog wel tot op zekere hoogte gelijk in: ook ratten gedijen namelijk fantastisch in een stad waar ze hun eten en schuilplaatsen op een presenteerblaadje krijgen aangeboden. En net als bij ratten ligt de oplossing voor die ‘overlast’ in het aanpassen van ons menselijke gedrag.

Als we af willen van dierlijk gedrag van meeuwen dat door mensen als ‘overlast’ wordt ervaren, zullen we vooral naar onszelf moeten kijken. Want het bestrijden van dieren – voor wie we zelf de deuren wagenwijd open hebben gezet – is dweilen met de kraan open.. Zorg dus dat de meeuwen niet het slachtoffer worden van het feit dat wij ze uitnodigen.

🌐  dierenbescherming.nl >>

Aanleg WamtelinQ in Transvaal
© Bron: denhaag.nl | Foto: Wijkpark.nl | 11aug23

Aanleg WamtelinQ in Transvaal

Van 2023 tot en met 2025 legt de Gasunie in Den Haag WarmtelinQ aan. Dit is een warmteleiding onder de grond. Via deze leiding wordt de warmte uit de Rotterdamse haven verspreid. De leiding loopt van de Guntersteinweg tot aan het De Constant Rebecqueplein.
Vanaf 21 augustus start aannemer Heijmans in opdracht van WamtelinQ met de aanleg van de warmteleiding op de De la Reyweg.

Straten waar ook gewerkt gaat worden:
Middachtenweg, Moerweg, De la Reyweg, Kempstraat, Wolmarantstraat, Wijkpark Transvaal en Delftselaan, Uitenhagestraat en Tripstraat / Asmanstraat

🌐  laatste nieuws over WarmtelinQ >>Start aanleg leiding Den Haag direct na schoolvakantie
© Bron: www.warmtelinq.nl | 18jul23

Verwijderen de bomen in de Delftselaan

Deze zomer starten we met de aanleg van de warmteleiding. In juli treffen we voorbereidingen. We verwijderen onder andere zes bomen in de Delftselaan. We verwijderen de bomen in de Delfstelaan van 24-28 juli 2023 aanstaande

Aannemer GKB werkt overdag, tussen 07.00 en 17.00 uur. Als omwonende merkt u waarschijnlijk weinig van de werkzaamheden. Later dit jaar verwijderen we op meer plaatsen bomen. Dat doen we steeds kort voordat we aanleg van de warmteleiding start. Omwonenden ontvangen daar informatie over.

🌐  Lees verder op warmtelinq.nl >>


© Bron: rijksoverheid.nl | 25jun23

Uitkeringsbedragen per 1 juli 2023

Per 1 juli 2023 wordt de hoogte van een aantal uitkeringen aangepast.

Dit komt doordat deze uitkeringen gekoppeld zijn aan het wettelijk minimumloon. Het minimumloon stijgt van € 1.934,40 naar € 1.995,00 bruto per maand.
Tevens worden de minimumjeugdlonen per 1 juli 2023 herzien, die stijgen met hetzelfde percentage. De kinderbijslag wordt iets verlaagd in lijn met de ontwikkeling van de consumentenprijzen.

🌐  Rijksoverheid.nl >> Uitkeringsbedragen >>


© Bron: NEMO Kennislink | 13jun23

Waarom kaas niet zo ongezond is als je denkt

De beste wetenschappers geven antwoord op spraakmakende vragen in de Universiteit van Nederland

Kaas bevat veel verzadigd vet en zout, waardoor we al snel denken dat het ongezond is. Maar eigenlijk is dat niet helemaal waar. In deze aflevering legt zuiveldeskundige Kasper Hettinga (Wageningen University) uit dat kaas ook een hele reeks goede stoffen bevat die het negatieve effect van de vetten en zout compenseren.

🌐  nemokennislink.nl >>

Zoutkeetsingel 71 t/m 109
© Bron: officielebekendmakingen.nl | 27jul23

Het veranderen en renoveren van de woningen Zoutkeetsingel

Het veranderen en renoveren van de woningen Zoutkeetsingel 71 tot en met 109 door het uitvoeren van funderingsherstel en het veranderen van 2 bedrijfsruimtes naar 3 woningen, het vervangen van de kozijnen en het vervangen van de dakkappellen en het plaatsen van zonnepanelen op het dak.

🌐  Lees verder >>

Japanse Tuin open
© Bron: denhaag.nl | Foto: wijkpark.nl | 1okt23

Japanse Tuin open

Van zaterdag 14 oktober t/m zondag 29 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.
De Japanse Tuin ligt in het midden van landgoed Clingendael.
In de tuin vindt u zeldzame bomen en planten.
Omdat de tuin al heel oud is en kwetsbaar, is deze een aantal weken per jaar open.

🌐  Japanse Tuin >> Foto's Japanse Tuin 25-10-2022 >>

Herfstvakantie-activiteit Wijkpark Transvaal
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | Foto: Wijkpark.nl | 25sep23

Herfstvakantie-activiteit Wijkpark Transvaal

Woensdag 18 oktober 2023 van 14.00-18.00 uur
Bandjes zijn te koop voor € 1,- per kind.

De Herfstvakantie komt er weer aan! In deze vakantie is het nog één laatste keer groot feest op het Wijkpark Transvaal.
Dit is de afsluiting van het activiteitenseizoen. Er zullen weer allerlei sportieve activiteiten klaar staan! Met zoals jullie gewend zijn een grootse afsluiting van Skateland! Tot dan!!

- Springkussens! - Stuntstep show! - Zweefmolen! - Ballonnenclown! - Dansworkshops! - Sportworkshops! - En nog veeeeel meer!

🌐  Haagse Hopjes Transvaal >> Affiche Herfstvakantie-activiteit >>

Vergroenen Schilderswijk-West
© Bron: duurzaamdenhaag.nl | Foto: wijkpark.nl | 15sep23

Tot eind september vergroenen we Schilderswijk-West

Doe je mee? Leg ook een geveltuin aan
Samen werken we aan meer groen in de stad. Dat doen we om onze stad mooier te maken, en vooral ook beter bestand tegen het veranderende klimaat. Tot het eind september leggen we geveltuintjes aan in Schilderswijk-West. Lever jouw tegels in en krijg hier gratis biologische planten voor terug.

Hoe doe je mee?
Je kunt meedoen door je aan te melden bij de buurtkamer, hoek Hillegondastraat/'s-Gravenzandelaan.
Zondag 17 september vanaf 10.30 uur. Verzamelen bij de buurtkamer

🌐  duurzaamdenhaag.nl >>

Vergroenen dakterras buurthuis Bario
© Bron: duurzaamdenhaag.nl | 15sep23

Vergroenen dakterras buurthuis Bario

Wethouder Arjen Kapteijns komt het groene dakterras met betrokken bewoners openen
Laakkwartier, Stationsbuurt, Schilderswijk en Transvaal zijn dichtbevolkte versteende wijken. Extra heet op warme dagen, en wateroverlast op natte dagen. Het zijn ook wijken met betrokken bewoners die met groeninitiatieven hun leefomgeving verbeteren.

Vergroenen kan door extra bomen te planten of geveltuinen, boomspiegels, wijkwadi’s en (eetbare) buurttuinen aan te leggen. Maar vergroenen kan ook het dak of balkon!

De start van de Duurzame 10-daagse is op het dakterras van buurthuis Bario. Het dakterras wordt vergroend om hittestress tegen te gaan. Wethouder Arjen Kapteijns komt samen met bewoners het groene dakterras openen op maandag 2 oktober van 17.00-19.00 uur, Buurthuis Bario, Kockstraat 175.

🌐  duurzaamdenhaag.nl >>


© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | 25sep23

Sportworkshop Anna Blamanplein

27 september 2023 van 14.00 tot 17.00 uur
Je bent welkom
Wij zorgen voor limonade!
Om sport te stimuleren is deelname aan deze activiteit gratis!

🌐  Haagse Hopjes Transvaal >> Affiche Sportworkshops >>


Dierenbescherming.nl: Schuurhonden
© Bron: Dierenbescherming.nl | 10sep23

‘Schuurhonden’ hebben hard hulp nodig

Beste Dierenliefhebber,
Wat een leed zien wij voorbijkomen! De afgelopen maanden stroomden er honderden ‘schuurhonden’ bij onze opvangcentra binnen. Deze arme dieren hebben hun hele leven onder erbarmelijke omstandigheden opgesloten gezeten in een schuur om zoveel mogelijk puppy's te krijgen. De pups werden vervolgens verkocht aan nietsvermoedende baasjes. Dat is toch verschrikkelijk!

Gelukkig verblijven deze schuurhonden nu veilig bij onze dierenopvangcentra waar onze dierverzorgers met veel geduld en nog meer liefde de zorg geven die ze zo hard nodig hebben. We hebben alles op alles gezet om deze lieve, maar zeer angstige en onzekere schuurhonden zo goed mogelijk op te vangen.

🌐  Ja, ik help mee >>


© Bron: defred.nl | 24jul23

Feestelijke Heropening De Fred

Graag nodigen de Shopping Treasures van De Fred & Willem de Zwijgerlaan eenieder uit om te komen genieten van ons prachtige hernieuwde winkelgebied. Graag ontvangen we je zaterdag 9 september 2023. Wat mag je verwachten op deze dag vol spektakel?

🌐  De Fred >>


© Bron: officielebekendmakingen.nl | 20jul23

Beleidsregel last onder dwangsom jonge straatdealers

Op straat afleveren, aanbieden of verwerven van middelen, die staan op lijst I (harddrugs) of lijst II (softdrugs) behorende bij de Opiumwet of daarop gelijkende waar, alsmede het daarbij behulpzaam zijn of daarin bemiddelen als bedoeld in artikel 2:74 APV.

🌐  dwangsom jonge straatdealers >>© Bron: officielebekendmakingen.nl | 13jul23

Vergunningplicht verhuur woonruimte

Verhuurverordening Den Haag 2023
Transvaalkwartier Midden, Transvaalkwartier Zuid, Laakkwartier Oost en Laakkwartier West.


Bovenstaande gebieden zijn aangewezen op basis van onderstaande analyse over de leefbaarheid in combinatie met problematiek in en rondom de particuliere woningvoorraad. Hierbij is van belang dat de verhuurvergunning niet op zichzelf staat, maar een van de instrumenten is die de gemeente hanteert om de leefbaarheid in deze gebieden te verbeteren. Dit wordt hieronder onderbouwd aan de hand van een korte theoretische inleiding over leefbaarheid, de landelijke Leefbaarometer, de bestaande Haagse aanpak prioritaire gebieden, waar het Kaapseplein e.o. in Transvaalkwartier Midden en Transvaalkwartier Zuid onder valt en het actieplan Laak, waar Laakkwartier West en Laakkwartier Oost onder vallen, dat beoogt om specifieke problematiek ten aanzien van wonen en leefbaarheid aan te pakken.

🌐  Verhuurverordening Den Haag >>

Start aanleg leiding Den Haag direct na schoolvakantie
© Bron: www.warmtelinq.nl | 11jul23

Start aanleg leiding Den Haag direct na schoolvakantie

Vanaf augustus 2023 beginnen we op meerdere plekken. Eind 2025 is de aanleg van de leiding klaar. Hier merkt u misschien wat van. Bijvoorbeeld geluid, trillingen, stof of omleidingen. Ook zijn er soms minder parkeerplaatsen.

De werkzaamheden starten op deze plekken:
De la Reyweg: vanaf maandag 21 augustus;
Wijkpark Transvaal en omgeving: vanaf maandag 21 augustus;
Middachtenweg: vanaf begin oktober;
Moerweg: vanaf half oktober;
Tripstraat: vanaf half oktober.

🌐  Lees verder op warmtelinq.nl >>

Zoutkeetsingel 71 t/m 109
© Bron: officielebekendmakingen.nl | 26jun23

Sloopmelding ingediend, Zoutkeetsingel 71 tot en met 109

Het gedeeltelijk slopen van de panden Zoutkeetsingel 71 t/m 109 ten behoeve van de uitvoering van een bouwplan.

🌐  Lees verder >>

's-Gravenzandelaan 83 tot en met 109
© Bron: officielebekendmakingen.nl | 23feb23

Omgevingsvergunning: 's-Gravenzandelaan 83 tot en met 109

Het gedeeltelijk veranderen van het woongebouw 's-Gravenzandelaan 83 tot en met 109 door het vervangen van de gevelbeplating

🌐  Lees verder >>


© Bron: officielebekendmakingen.nl | 7jul23

Woonruimteverdeling Den Haag

Nadere regels lokaal maatwerk woonruimteverdeling Den Haag 2023

🌐  Woonruimteverdeling Den Haag >>

Vakantieactiviteiten 2023 Wijkpark Transvaal
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | Foto: Wijkpark.nl | 19jul23

Vakantieactiviteiten 2023 Wijkpark Transvaal

Elke woensdag, 6 weken lang in de zomervakantie van 14.00-18.00 uur
Woensdag 12, 19 en 26 juli, woensdag 2, 9 en 16 augustus 2023
Bandjes te koop voor € 1,00. Iedereen tot 18 jaar oud!

De allerleukste activiteiten in de zomervakantie!
Elke week een variatie aan sport- en spelactiviteiten! Deelname kost € 1,00 euro voor de gehele 4 uur! Er zullen springkussens, sportspellen en allerlei andere leuke en sportieve activiteiten zijn! Kom gezellig langs! Iedereen is welkom! Zet ze vast in je agenda!

🌐  Haagse Hopjes Transvaal >> Affiche Vakantieactiviteiten >>

Vakantieactiviteiten 2023 Wijkpark Transvaal
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | Foto: Wijkpark.nl | 2aug23

4de Vakantieactiviteit Wijkpark Transvaal, 2 augustus 2023

Zoals iedereen heeft ervaren is het weer zich anders aan het gedragen. In plaats van heerlijk zomerweer blijft het weerbericht maar ‘herfstweer’ voorspellen. Ook op de woensdag van onze 4de vakantieactiviteit gaf weeronline het weer het cijfer 3...
Dat is een ruime onvoldoende. Nu kun je alles dan afblazen omdat het er een slechte voorspelling is óf je kunt hierop in proberen te springen door je activiteiten aan te passen. Dit hebben wij dan ook gedaan bij de Hopjes. In plaats van het hele spektakel af te blazen hebben we de activiteiten aangepast op het mindere weer. Zo hebben we alle grote en windvangende objecten weggelaten en hier weerbestendige activiteiten voor in de plaats uitgevraagd. Want de wind is een stuk gevaarlijker dan regen. Deze aanpassingen waren een succes want de hele 4de vakantieactiviteit is veilig en gezellig verlopen!

🌐  Haagse Hopjes Transvaal >> Verslag >>

Vakantieactiviteiten 2023 Wijkpark Transvaal
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | Foto: Wijkpark.nl | 28jul23

900 kinderen waren actief bij de vakantieactiviteiten van de Haagse Hopjes Transvaal

De vakantie is helaas alweer halverwege. Maar dit betekend ook dat iedereen weer in het ‘hopjesritme’ zit. Elke doordeweekse dag kunnen de kinderen weer bij ons terecht op meerdere pleinen voor de uitleen van sport- en spelmateriaal.
Daarnaast zijn er de grootse activiteitendagen op de woensdagen op het Wijkpark waarvan we nu dus de 3de achter de rug hebben. Het was een dag waar uiteraard slecht weer was voorspelt maar zoals het hoort bij de hopjesactiviteiten hadden we weer stralend weer!

🌐  Haagse Hopjes Transvaal >> Verslag >>

Sport- en spelmiddag Kaapseplein
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | Foto: Wijkpark.nl | 7jun23

Officiële opening Kaapseplein

Maandag 3 juli 2023, van 16.30-18.00 uur

Sport- en spelmiddag Kaapseplein

Woensdag 5 juli 2023, van 14.00-18.00 uur
Iedereen tot 18 jaar oud!
Bandjes te koop voor € 1,00, gepast betalen graag!

Op deze dag hebben we het volgende staan: - Boogschieten - Clown luchtkussen - Skateworkshop - Dansworkshops - Slacklinen - Kleine spelletjes - En nog véél meer!

Denk aan de volgende dingen voor je komt!: Bandjes á 1 euro zijn verplicht. Luister goed naar de meesters en juffen! Ruim je spullen op!

🌐  Haagse Hopjes Transvaal >> Affiche Sport- en spelmiddag >> Officiële opening >>

De Vrije School Den Haag
© Bron: vsdenhaag.nl | 16mei23

De Vrije School Den Haag (100 jaar)

zoekt oud-leerlingen en -medewerkers voor reünie

Den Haag, mei 2023 – De Vrije School Den Haag viert dit jaar haar 100-jarig bestaan en is voor de reünie op zaterdag 30 september op zoek naar iedereen die als leerling, docent of medewerker verbonden is geweest aan deze school op antroposofische grondslag. Er verschijnt ook een jubileumboek.

Lees verder >>

Sport- en spelmiddag Anna Blamanplein
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | Foto: Wijkpark.nl | 27mei23

Sport- en spelmiddag Anna Blamanplein

Woensdag 14 juni 2023, van 14:00-18:00 uur
Iedereen tot 18 jaar oud!
Bandjes te koop voor € 1,00

Op deze dag hebben we het volgende staan:- Pionnenrace - Bungeetrampoline - Gladiatoren spelen - Dansworkshops - Boogschieten - Skateworkshop - en nog véél meer!

Naast het lekkere weer zullen wij ook weer zorgen voor tal van sportieve activiteiten en spelletjes! Het enige wat jullie moeten meenemen is: 1. een goed humeur, 2. één euro voor het bandje. Dan gaan we er met zijn allen weer een geweldige dag van maken!

🌐  Haagse Hopjes Transvaal >> Affiche Sport- en spelmiddag >>

Uitnodiging: buurtoverleg Jacobahof
© Bron: Stichting Jacobahof | Foto: Wijkpark.nl | 7jun23

Uitnodiging: buurtoverleg Jacobahof

Zondag 11 juni van 16.00-18.00 uur
Laat van je horen en laat je informeren op het buurtoverleg. Tijdens deze bijeenkomst informeren we bewoners over de toekomstplannen en de activiteiten, maar ook de uitdagingen en belangrijke beslissingen die we moeten maken.
Zo vertrekt het dierenpersoneel op 1 juli en daarmee ook het toezicht op het hof. Dus hopelijk tot dan in het buurtlokaal van het Jacobahof.

🌐  Stichting Jacobahof >>


© Bron: www.stoffenbeurs.nl | 9jun23

Stoffenbeurs op Wijkpark Transvaal

Hallo Den Haag! Op zondag 11 juni van 10.00-16.30 uur vind je ons op het Schalkburgerplein/Wijkpark Transvaal in Den Haag!
Dat wordt weer een heerlijk stoffenfeest met prachtige stoffen voor fijne prijzen!

Slenter lekker langs alle stands en shop schitterende stoffen, fournituren accessoires voor jezelf, je kleine en huis en tuin!

🌐  stoffenbeurs.nl >>


Zomerconcerten Symfonieorkest Musica
© Bron: musicadenhaag.nl | 14mei23

Zomerconcerten Symfonieorkest Musica

Symfonieorkest Musica speelt Brahms, Glière en Dvořák                  
 
Zaterdagavond 10 juni 2023 – 20.15 uur -  Noorderkerk Den Haag
Zondagmiddag 11 juni 2023 – 15.00 uur – Elandkerk Den Haag

 


Symfonieorkest Musica speelt onder leiding van dirigent Pim Cuijpers in het weekend van 10 en 11 juni een mooi programma met werken van Brahms, Glière en Dvořák. Voor deze zomerconcerten werkt Musica samen met René Pagen, solohoornist van het Residentie Orkest.

Lees verder >>

Japanse Tuin Clingendael
© Bron: gemeente Den Haag | Foto: Wijkpark.nl | 24apr23

Japanse Tuin open

De Japanse Tuin ligt in het midden van landgoed Clingendael. In de tuin vindt u zeldzame bomen en planten. Omdat de tuin al heel oud is en kwetsbaar, is deze maar 8 weken per jaar open.
Openingstijden: Van zaterdag 29 april t/m zondag 11 juni 2023, elke dag van 9.00-20.00 uur.
Locatie: Landgoed Clingendael, Wassenaarseweg.
Toegang: Bezoek aan de Japanse Tuin is gratis.

🌐  Japanse Tuin >> Japanse Tuin foto's >>

Familiedag Viljoenpleintje
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | Foto: Wijkpark.nl | 11mei23

Familiedag Viljoenpleintje

Woensdag 24 mei 2023, van 14:00-18:00 uur
Iedereen tot 18 jaar oud!
Bandjes te koop voor € 1,00

Deze dag hebben we: Boogschieten, Slak luchtkussen, Gladiatoren spelen, Dansworkshops, Pionnenrace, kleine spelletjes en nog véél meer!

Even nog wat spelregels:
Bandje kopen is verplicht.
- Afval in de -afval- bak, wees lief voor de meesters en juffen! - Speel sportief!

🌐  Haagse Hopjes Transvaal >>

Schilderswijk: groot onderhoud
© Bron: Gemeente Den Haag | Foto: Wijkpark.nl | 4mei23

Schilderswijk: groot onderhoud weg en riool

De gemeente werkt in de Schilderswijk. Van maandag 17 april tot en met zaterdag 27 mei 2023. Een groot gedeelte van de wijk is dan slechter bereikbaar. In de Wouwermanstraat is het riool oud. Daarom komt er een nieuw riool. Het asfalt van de Vaillantlaan is slecht. De straat krijgt nieuw asfalt.

🌐  Werkzaamheden Schilderswijk >>

Schilderswijk: groot onderhoud
© Bron: Gemeente Den Haag | Foto: Wijkpark.nl | 4mei23

Schilderswijk: groot onderhoud weg en riool

De gemeente werkt in de Schilderswijk. Van maandag 17 april tot en met zaterdag 27 mei 2023. Een groot gedeelte van de wijk is dan slechter bereikbaar. In de Wouwermanstraat is het riool oud. Daarom komt er een nieuw riool. Het asfalt van de Vaillantlaan is slecht. De straat krijgt nieuw asfalt.

🌐  Werkzaamheden Schilderswijk >>

Koningsdag op Wijkpark Transvaal
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | Foto: Wijkpark.nl | 4mei23

Familiedag Stellenboschplein

Woensdag 10 mei 2023, van 14:00-18:00 uur
Iedereen tot 18 jaar oud!
Bandjes te koop voor € 1,00

Deze dag hebben we: Springkussens, Schminken, Klimmuur, Dancepads, Boogschieten Dansworkshops en nog veel meer

Even niet vergeten voordat je langskomt!
Bandje kopen is verplicht.
Luister goed naar de meester of de juf, dan komen ze nog een keertje terug!

Haagse Hopjes Transvaal >>

takkenroute
© Bron: gemeente | Foto wijkpark.nl | 7apr23

Laat uw tuinafval gratis ophalen tijdens de takkenroute

Het is weer tijd voor de Haagse takkenroute. Van 20 maart tot en met 21 april 2023 haalt de gemeente gratis uw snoeihout en takken op.
U kunt hiervoor nu een afspraak maken.

Het gaat om snoeihout en takken die te groot zijn voor de gft-container.

Afspraak maken takkenroute >>

Cora overleden
© Bron: gemeente | Foto FB: kinderboerderij.jacobahof | 6apr23

Cora overleden

Op donderdag 16 maart jl. is schaap Cora overleden. Schaap Cora was op leeftijd en had door een combinatie van ouderdomskwalen geen kwaliteit van leven meer.

Verhuizen overgebleven kuddedieren
Helaas heeft het overlijden van Cora gevolgen voor de overige dieren. In september 2022 informeerde we u over de gevolgen van het overlijden van schaap Cora. Schapen en geiten zijn groepsdieren.

Jacobahof lees verder >>

Keukenhof Lisse
© Bron: keukenhof.nl | Foto: wijkpark.nl | 31mrt23

Keukenhof Lisse geopend

Bloemententoonstelling Keukenhof heeft op 23 maart haar eerste bezoekers ontvangen. Het lentepark is een favoriete plek om in het voorjaar te genieten van miljoenen bloeiende tulpen, narcissen en andere bolbloemen. Naar verwachting bezoeken tot en met 14 mei ruim 1 miljoen mensen vanuit de hele wereld de bloemententoonstelling.

Keukenhof lees verder >>

Avaaz
© Bron: avaaz.org | 13apr23

Miljardairs

Elon Musk betaalt zo’n 3% belastingen, terwijl een rijstverkoper in Uganda 40% betaalt. Deze ongelijkheid kost letterlijk mensenlevens -- en het is tijd dat onze leiders er iets aan doen. President Biden heeft een plan aangekondigd om miljardairs meer te belasten -- en G20-leiders kunnen dat wereldwijd uitrollen! Sluit je aan bij de oproep om superrijken te laten betalen wat ze verschuldigd zijn. Wanneer we genoeg handtekeningen hebben, zullen we onze stemmen overhandigen aan de leiders van de rijkste landen op de G20-top.

🌐  Teken de petitie >>

Aanleg warmteleiding

Aanleg warmteleiding
© Bron: WarmtelinQ | 15mrt23

Nieuwsbrief WarmtelinQ Rijswijk – Leiden

15 maart 2023

Nieuwe ronde van 4 gebiedsgesprekken
Eind 2022 hielden WarmtelinQ en de provincie Zuid-Holland vier gebiedsgesprekken over de komst van WarmtelinQ tussen Rijswijk en Leiden. Bewoners, bedrijven en andere belanghebbenden uit de omgeving waren hierbij aanwezig. Tijdens de gesprekken kregen we inzicht in de verschillende belangen van betrokkenen. Deze inzichten gebruiken we bij het bepalen van het definitieve tracé van WarmtelinQ van Rijswijk naar Leiden.
Wilt u meer weten over de eerdere gesprekken? De gespreksverslagen vindt u hier.

Lees verder >>


De dierenambulances hebben hulp nodig
© Bron: Dieren bescherming | 24mrt23

De dierenambulances hebben hulp nodig

Beste Dierenliefhebber,

Tienduizenden honden, katten, egels, vogels en andere dieren in nood zijn afhankelijk van snelle en professionele hulp. Het is dus ontzettend belangrijk dat onze dierenambulances in optimale staat verkeren. Maar, door intensief gebruik (onze ambulances rukken maar liefst zo’n 70.000 keer per jaar uit) is een deel van ons wagenpark hoognodig aan vervanging toe.

Daarom zijn we een crowdfundingsactie gestart. Met jouw gift komen we weer een stukje dichterbij het vervangen van onze dierenamulances, en kunnen we ook in de toekomst dieren in nood blijven helpen.

Help jij ons onze dierenambulances te vervangen?

🌐  Ja, ik help mee >>

Transvaal moet en kan groener
© Bron: hethaagsegroen.nl | 10mrt23

Transvaal moet en kan groener

Plek voor 100 nieuwe bomen

Transvaal moet groener. Daarom heeft gemeente Den Haag een kansenstudie voor vergroening in de wijk gemaakt: Waar kunnen er bomen en groenvakken bij? De ruimte in de wijk is beperkt en toch kan het! In Transvaal kunnen meer dan 100 bomen worden geplant. De eerste nieuwe bomen staan zelfs al.
De Haagse wijk Transvaal is volop in ontwikkeling. Zo is onder meer de brede stoep van het Joubertplantsoen nog maar net vervangen door gras en bomen, worden de Hoefkade en het Kaapseplein opnieuw ingericht met meer groen en wordt het versteende Paul Krugerplein vergroend

🌐  hethaagsegroen.nl

Belangen voedselindustrie wegen zwaarder dan consumentenbescherming
© Bron: FoodWatch | 28feb23

Bij krimpflatie krijg je als consument minder product voor meer geld.

Voedselfabrikanten verkleinen in het geniep de inhoud en/of de verpakking, waardoor de prijs per kilo of liter sterk stijgt. Het gebeurt momenteel ongemerkt bij heel veel van onze dagelijkse boodschappen...

Deze sluwe praktijk mag niet langer zonder ons medeweten plaatsvinden! Andersom zijn voedselfabrikanten er namelijk als de kippen bij om groots op voedselverpakkingen te vermelden: ‘100 gram extra!’ of ‘Sterk in prijs verlaagd’. Vanuit het oogpunt van transparantie en wederkerigheid willen we dat ook prijsverhogingen en inhoudsverlagingen duidelijk kenbaar moeten worden gemaakt. ‘Helaas even 50 gram minder!’, ‘Door hoge grondstofkosten flink in prijs verhoogd!’

Foodwatch krimpflatie >>


© Bron: foodwatch.nl | 16feb23

Biologische boeren komen met onderzoek

Betalen we teveel voor biologische producten?
Deze week kwam het Biologisch Conserven Comité, een groep biologische akkerbouwers, met een eigen onderzoek. Ze namen zelf het initiatief om erachter te komen waarom biologische producten in supermarkten duurder zijn dan gangbare producten. Immers, het bedrag dat zijzelf betaald krijgen verschilt lang niet zoveel van een gangbare boer, terwijl het eindproduct in het supermarktschap in absolute termen een veel groter verschil laat zien.

🌐  biologische producten te duur? >>

Meld je aan voor de kidswedstrijd 2023!
© Bron: veteranendag.nl | Foto: © veteranendag.nl | 2feb23

Meld je aan voor de kidswedstrijd 2023!

Houd jij van een uitdaging, ben je creatief en tussen de 9 en 13 jaar? Dan is het Nationaal Comité Veteranendag op zoek naar jou! In aanloop naar de Nederlandse Veteranendag 2023 roepen wij jonge makers op om een speciale veteranenmedaille te ontwerpen. Heb jij het in je? Doe mee en win samen met je klas een rondvlucht in het historisch Dakota-vliegtuig!

Ter ere van alle Nederlandse veteranen wil het Nationaal Comité Veteranendag een speciale veteranenmedaille laten ontwerpen. Daarom doen zij een oproep aan alle jonge makers in Nederland om samen met hun klas hierbij te helpen. Kijk gauw naar de oproep van veteraan Luuk Elshout, bekend van het nummer Samen van rapper Snelle.

Kidswedstrijd 2023 >>

Provinciale Statenverkiezingen 2023
© Bron: avaaz.org | 22feb23

Nobelprijswinnares Oleksandra Matviichuk: Laat de gestolen kinderen terugkeren naar Oekraïne

Ik schrijf je een dringend bericht uit Oekraïne
Onderzoekers hebben bevestigd dat Rusland duizenden Oekraïense kinderen in heropvoedingskampen heeft geplaatst. Voor veel gezinnen is het zo goed als onmogelijk om hun kinderen terug te krijgen. Teken nu om te eisen dat de gestolen kinderen naar huis kunnen en dat de betrokkenen verantwoordelijk worden gehouden. Met een enorme wereldwijde oproep kunnen we belangrijke landen onder druk zetten om in actie te komen -- voordat er nog meer kinderen verdwijnen.

Sluit je aan >>

Internationaal Kinderfeest op het Joubertplantsoen
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | Foto: Wijkpark.nl | 24mrt23

Internationaal Kinderfeest Joubertplantsoen

Woensdag 12 april 2023, van 14:00-18:00 uur
Iedereen tot 27 jaar oud!
Bandjes te koop voor € 1,00
Traditioneel gezien, begint ons activiteitenseizoen ieder jaar met het Internationaal Kinderfeest op het Joubertplantsoen! Ook dit jaar starten we weer hiermee!
Zorg dat je erbij bent! Er zullen tal van bekende sporten en spellen aanwezig zijn!

Even voor de zekerheid nog de regels bij de activiteiten van de Haagse Hopjes:
- Bandje kopen bij de verkooptent is verplicht.
- Luister goed naar de meesters en juffen, anders willen ze de volgende keer niet meer komen!
- Ruim al je spullen weer netjes op, ook van je papa of mama!

Haagse Hopjes Transvaal >>

Duurzaam Den Haag
© Bron: Duurzaam Den Haag | 19mrt23

Stadsgesprek: vergroenen in een versteende stad

Den Haag is een versteende stad. Er moet snel meer groen bij. Wat kan jij doen om je omgeving te vergroenen? En hoe hebben anderen dit gedaan?
Dat hoor je tijdens ons stadsgesprek in restaurant Parkoers in het Zuiderpark op dinsdag 21 maart om 17.00 uur.

Het programma en de sprekers zijn bekend. Kijk op onze website!

Kom ook >>

Provinciale Statenverkiezingen 2023
© Bron: zuid-holland.nl | 22feb23

Provinciale Statenverkiezingen 2023

Op woensdag 15 maart 2023 zijn de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Je kunt dan naar de stembus om de 55 Statenleden van Zuid-Holland te kiezen.
Hier leggen we je uit wat deze verkiezingen zijn, hoe je kunt stemmen en welke partijen er meedoen in Zuid-Holland.

Door jouw stem uit te brengen bepaal jij hoe jouw omgeving eruit komt te zien. Welke van de 20 partijen past het best bij jou? Hier vind je de stemhulp die jou daarbij op weg helpt!

Verkiezing Provinciale Stame Zuid-Holland >>

Koningsdag op Wijkpark Transvaal
© Bron: Haagse Hopjes Transvaal | Foto: Wijkpark.nl | 13apr23

Koningsdag op Wijkpark Transvaal

Donderdag 27 april 2023, van 14:00-18:00 uur
Iedereen tot 27 jaar oud!
Bandjes te koop voor € 1,00
Koningsdag is ieder jaar opnieuw ons drukste activiteitendag. Ook dit jaar gaan we hier weer vanuit en daarom komt er weer een MEGA wipe-out stormbaan. Uiteraard zal er weer veel aandacht zijn voor sport en spel! We zullen weer gaan dansen en springen. Kortom, het wordt gewoon weer een spannende en geweldige dag! Zorg dus dat je erbij bent!

Haagse Hopjes Transvaal >>

Geraniummarkt op het Lnge Voorhout
© Bron: Groei & Bloei | Foto: Wijkpark.nl | 24apr23

54e Nationale Geraniummarkt

Nationale Geraniummarkt op Koningsdag, donderdag 27 april, op het Lange Voorhout, tussen het Tournooiveld en het Eschermuseum.

Met de zomer in aantocht zullen onze standhouders u weer verrassen met een ruim aanbod aan zomerbloeiende perkplanten, waaronder een ruim sortiment Geraniums, aangevuld met kuipplanten, vele vaste planten, vetplanten, kruiden, diverse kleine heesters en planten voor de groentetuin. Maar ook voor tuinartikelen als plantenkuipen, bloembakken, hanging baskets en klein tuingereedschap kunt u op de markt terecht.

Groei & Bloei >> Geraniummarkt foto's >>

Insecten in je eten? In de supermarkt kom je het nog niet snel tegen
© Bron: voedingscentrum.nl | Foto: © voedingscentrum.nl | 26jan23

Insecten in je eten?
In de supermarkt kom je het nog niet snel tegen

Misschien heb je er wel berichten over zien langskomen: de toevoeging van insecten in je eten. De Europese Unie heeft toestemming gegeven voor het gebruik van een aantal insecten, waaronder krekelmeel. Daarbij geldt dat als een product insecten bevat dat duidelijk op het etiket moet staan. Maar de kans dat je nu al veel producten met insecten gaat tegenkomen is niet zo groot.
We leggen het in dit artikel graag verder uit.

Insecten in je eten >>

Jacobahof
© Bron: www.nldoet.nl | Foto: wijkpark.nl | 22jan23

Doe mee met NL Doet: Klusdag op het Jacobahof

Zaterdag 11 maart 2023 van 10.00-17.00 uur

Het Jacobahof is een stadsboerderij middenin de versteende Schilderswijk. We bestaan al meer dan 25 jaar. Het is plek voor en door de buurt. Tijdens NL Doet willen we graag aan de slag om deze mooie groene plek klaar te maken voor het seizoen. We nodigen je uit voor allerlei (klus)activiteiten zoals moestuinieren, algemeen onderhoud, inrichting van de binnenruimte, helpen met de imker.

Ook onze buren bij Buurttuin Zusterstraat kunnen vrijwilligers gebruiken voor het aanleggen van een eco vijver, klussen aan de boomhut, tuinieren en koken. We sluiten de dag gezellig af met eten en drinken. Zowel op het Jacobahof als in de buurttuin!

Binnenkort volgt er een lijst met klussen die we gaan aanpakken.

Meld je aan!


© Bron: Yasmin | 4mrt23

Vrouwencentrum Yasmin

Officiële opening nieuwe locatie op 8 maart internationale vrouwendag voor vrouwencentrum Yasmin

Op 8 maart internationale vrouwendag opent wethouder Mariëlle Vavier de nieuwe locatie aan de Brouwergracht 2H en lanceert wethouder Kavita Parbhudayalde nieuwe website van stichting Yasmin.

Ieder jaar, op 8 maart, staan we stil bij de emancipatie, positie en strijdbaarheid van vrouwen. Als vrouwencentrum benadrukt Yasmin het belang van vrouwelijke solidariteit en kiest ervoor om ‘internationale vrouwendag’ te vieren met het thema “Onbeperkt jezelf zijn”.

Stichting Yasmin >>

“Meedoen in Transvaal”
© Bron: haagsehopjes.nl | 24feb23

Woont u in Transvaal? Dan bent u van harte welkom!

We gaan graag met u in gesprek over het thema “Meedoen in Transvaal”.
Hoe zorgen we ervoor dat alle bewoners in Transvaal mee kunnen én willen doen om het leven in de wijk fijner en prettiger te maken!

Donderdag 2 maart van 19.00-21.00 uur, Haags Hoog, Televisiestraat 2, 6e verdieping.

✏️ Inschrijving en programma >>

Kunstenaar Bram De Jonghe verwerkt 100 mosselen
Bram De Jonghe aan het werk op De Haagse Hogeschool
© Bron: Johan Nieuwenhuize | Foto: ©2022 Johan Nieuwenhuize | 25jan23

Kunstenaar Bram De Jonghe verwerkt 100 mosselen en 10 paraplu’s in het gebouw van De Haagse Hogeschool

Op donderdag 16 Februari 2023 om 17.00 uur presenteert De Haagse Hogeschool het nieuwe
werk “Verzegelde Regen” en “Mosselwerken” van de Haagse kunstenaar Bram de Jonghe. Het
project is het resultaat van de Kunstopdracht 2022 JUST A FEW SECONDS.
Dinsdag 22 maart 2022 werd bekendgemaakt dat De Jonghe de winnaar is van deze
kunstopdracht. Sindsdien werkte de kunstenaar op locatie aan het bijzondere en permanente
kunstwerk.

De Jonghe aan het werk >>

Chinees Nieuwjaar 2023 Den Haag
© Bron: chineesnieuwjaar-denhaag.nl| 19jan23

Chinees Nieuwjaar 2023 Den Haag

21 januari 2023

De landelijke viering van het Chinese Nieuwjaar zal op 21 januari 2023 voor de 19e keer in het stadhuis van Den Haag gehouden worden. De afgelopen twee jaar kon het feest door de Coronacrisis niet plaatsvinden. De nieuwjaarswens van de burgemeester Jan van Zanen in 2021 dat dit mooie culturele evenement na de Coronacrisis weer in het Stadhuis zou plaatsvinden wordt hiermee vervuld. Door het tijdsbestek, de reisbeperkingen vanwege Corona en de vele economische perikelen was het lang onzeker of het door kon gaan. Tegen alle verwachtingen in besloten de organisatoren om dit internationale evenement toch weer te laten plaats vinden.

www.chineesnieuwjaar-denhaag.nl© Bron: www.wijkpark.nl | 31dec22

Wij wensen iedereen een voorspoedig en gezond 2023
© Bron: www.denhaag.nl | 29dec22

Kerstboom laten ophalen of wegbrengen

Van 2 t/m 13 januari 2023 haalt de gemeente 1 keer in de week kerstbomen op in de stad

Wilt u na de feestdagen uw kerstboom opruimen?
Zet uw kerstboom dan op de stoep tijdens 1 van de ophaaldagen in januari.
Of breng uw boom naar het afvalbrengstation aan de Plutostraat of De Werf.

www.denhaag.nl© Bron: dierenbescherming.nl | 25dec22

Voor asieldieren ook een fijne kerst

Doneer dan nu via de Tikkie

Kerstmis, dé tijd van het jaar om gezellig samen te komen. We kleden ons mooi aan, zijn extra lief voor elkaar en zien watertandend de lekkerste gerechten op tafel komen. Maar waar wij samen met onze huisdieren genieten van lekker eten en liefde om ons heen, is dat niet voor alle dieren vanzelfsprekend… Gedumpte en verwaarloosde honden, katten, konijnen en andere dieren zwerven ook 's winters weer over straat en zijn met deze temperaturen letterlijk in de kou gezet.

www.dierenbescherming.nl© Bron: skateparksweatshop.nl | 23dec22

Skatekamp

27 december t/m 6 januari 2023

Tijdens de schoolvakanties organiseert Skatepark Sweatshop skatekampen. De skatekampen staan in het teken van plezier maken door middel van het skateboarden en stuntsteppen, gecombineerd met een dagprogramma boordevol spelletjes, allerlei workshops, Graffiti spuiten, wedstrijdjes en nog veel meer.
De ideale manier om de vakantie goed te vieren.

Kosten: 1 dag € 45,- 2 dagen € 85,- 3 dagen € 120,- 4 dagen €150,- 5 dagen € 180,-

skateparksweatshop.nl© Bron: www.denhaag.nl | 29dec22

Veilig parkeren tijdens de jaarwisseling

31 december parkeren en op 1 januari ophalen

Tijdens de jaarwisseling kunt u veilig en met korting parkeren in een parkeergarage. Voor € 10 kunt u uw auto op 31 december parkeren en op 1 januari ophalen. U krijgt 2 gratis HTM-kaartjes voor het vervoer van en naar de garage. Bij een aantal garages moet u vooraf een plek reserveren.

Het aantal plekken is beperkt (op = op). Een plek reserveren kan tot en met 31 december op de website van Q-park.

www.denhaag.nl