Wijkpark nieuws

Carrière-event Boost Your Future 20 mei
Boost Your Future
Op zaterdag 20 mei 2017 vindt in het Haagse stadhuis Boost Your Future plaats: hét carrière-event voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar uit Den Haag die hun toekomst een boost willen geven. Boost Your Future is tevens de afsluiting van de Week van de Arbeid die de gemeente Den Haag organiseert van maandag 15 mei t/m zaterdag 20 mei.

Tijdens Boost Your Future zijn meer dan 40 bedrijven en werkgevers aanwezig waaronder Randstad, Lidl, Binck Groep, Hilton Den Haag, Tempo-Team, Bijenkorf en Van Koppen & Van Eijk. Samen hebben zij meer dan 1000 banen beschikbaar voor werkzoekende jongeren. Ook zijn ROC Mondriaan,

ID College en de Haagse Hogeschool aanwezig om jongeren terug naar school te leiden of hulp te bieden bij bijvoorbeeld de overstap van mbo naar hbo.

Medewerkers van onder meer Project014 en Werkgeversservicepunt (WSP) geven trainingen en workshops, zoals over effectief solliciteren en het vinden van je passie. Jongeren kunnen meedoen aan de dynamische ‘Talent Trading Fair’, hun CV laten pimpen of zichzelf leren presenteren en speedmeets houden met onder meer KPN en Stedin.
Boost Your Future
Ruim 2.700 jongeren in Den Haag hebben een bijstandsuitkering. Wethouder Baldewsingh: “Jongeren willen - én moeten - aan het werk of naar school. Ook dit jaar doen we er weer alles aan om deze getalenteerde, gemotiveerde jongeren aan het werk te helpen. Met Boost Your Future willen we hier een grote impuls aan geven. Op Boost de Future leren ze zichzelf te pitchen en kunnen ze direct in gesprek met werkgevers, loopbaancoaches en onderwijsinstellingen.”

Boost Your Future is in 2014, 2015 en 2016 ook georganiseerd. Vorig jaar trok het evenement bijna 1000 jongeren en 60 bedrijven met banen, leerwerkplekken, bijbanen en stages. Voor ruim 500 jongeren leverde dat een vervolgafspraak op en zo’n 130 jongeren hielden er een baan aan over. Ook vonden vele jongeren via Boost Your Future een nieuwe opleiding.

Boost Your Future sluit de Week van de Arbeid af. De eerste resultaten van de Week van de Arbeid en Boost Your Future maakt de wethouder bij de afsluiting van Boost Your Future bekend.

WAT: Boost Your Future, carrière-event voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar
WAAR: Atrium Stadhuis Den Haag
WANNEER: Zaterdag 20 mei tussen 12.00 en 16.00 uur


MEER INFORMATIE:
www.boostyourfuture.nl & www.facebook.com/boostyourfuturedenhaag

Gemeente Den Haag | Ed13mei17