Deze burendag wipt heel Den Haag tegels eruit! Bron: © Duurzaam-Den-Haag | Fotograaf Arnaud Roelofz | 21sep21

Duurzaan Den Haag

Deze burendag wipt heel Den Haag tegels eruit!

Duurzaam Den Haag organiseert op burendag op zaterdag 25 september tegelwip-evenementen door heel de stad. Bewoners slaan de handen in elkaar om Den Haag nóg groener te maken. Op verschillende locaties in de stad gaan tegels eruit en komen hier plantjes voor terug. Dit is ook een laatste eindsprint van het NK-Tegelwippen. Den Haag kan nog een aantal gewipte tegels gebruiken om bovenaan de ranglijst komen te staan. Ook jij kan nog meedoen!

Tegelwippen op 25 september
De regels zijn simpel: lever tegels in en je krijgt er gratis plantjes voor terug. Hiermee kan je een mooi (gevel)tuintje maken. Haal de tegels uit je tuin of haal ze weg voor je woning of bijvoorbeeld van een schoolplein.

Zaterdag worden er tegels gewipt op de volgende locaties:
Stadsboerderij de Woelige Stal (Transvaal)
Straatfeest in de Ribesstraat (Heesterbuurt)
Winkelgebied Belgisch Park (Scheveningen)
Twentstraat (Kortenbos, Centrum)

Wil je op een andere locatie tegelwippen?
Dat kan! Bij Stadsboerderij de Woelige Stal (10:00 tot 16:00 uur) en in de Ribesstraat (12:00 tot 19:00 uur) staan containers waar jij jouw tegels in kunt ruilen voor gratis plantjes.

De eindsprint van het NK-Tegelwippen
Den Haag doet dit jaar mee aan het NK Tegelwippen! Met ruim zestig gemeenten in het land gaan we de uitdaging aan: wie verruilt de meeste tegels voor groen? Burendag is onze eindsprint om de nummer 1 van Nederland te worden!

Heb jij tegels eruit gehaald, geef ze dan nog snel op voor het NK Tegelwippen:
• Maak een foto van je stapel tegels
• Upload de foto en het aantal tegels op de website van NK Tegelwippen

Waarom tegels wippen?
Een groene stad is goed voor mens en dier. Planten zorgen namelijk voor minder opwarming van de stad in tijden van hitte, vormen een fijne leefomgeving voor verschillende diersoorten, vangen fijnstof op, verminderen stress en in een groene tuin kan regenwater goed weglopen. Daarom zet Duurzaam Den Haag zich samen met bewoners in om Den Haag groener te maken.

www.duurzaamdenhaag.nl