© Bron: Grafische Werkplaats | Christa van der Meer zeefdrukt met voedsel voor Festival Analog Eco |
Foto: Bertus Gerssen | 29apr21

Festival Analog Eco

Dinsdag 11 t/m vrijdag 28 mei 2021

Festival Analog Eco van de Grafische Werkplaats staat in het teken van duurzaamheid. Het festival sluit aan bij de mondiale noodzaak om het gebruik van duurzame materialen te onderzoeken en in te bedden in de dagelijkse praktijk.

Welke kansen bieden schoon werken met duurzame inkten en materialen? Hoe kan je als maker bijvoorbeeld gebruik maken van plantaardig materiaal, bacteriën of restafval voor grafische toepassingen?

In Festival Analog Eco onderzoeken we hoe innovaties op het gebied van inkten, textiel en andere dragers een nieuwe beeldtaal kunnen bieden aan kunstenaars en designers. Het festival met een accent op textiel/fashion bevat een symposium, een expositie, workshops, talks en tours.

Gratis Symposium
11 mei, 13.30-16.30 u. Gratis wel reserveren voertaal Engels

Analog Eco trapt af met een online en gratis symposium om informatie én inspiratie te geven over het brede onderwerp duurzaamheid en textiel en dit in combinatie met de grafische technieken.
In korte presentaties vertellen kenners en makers over hun visie op duurzaamheid en textiel/fashion: Kim Poldner, lector ‘Circular Business’ Haagse Hogeschool; Simone de Waart van ‘Material Sense’, kenner en specialist op het gebied van materialen; Nanette Hogervorst, initiatiefnemer van platform ‘Our World’ en van ‘Sustainable Fashion Gift Card’. Makers vertellen daarnaast meer over hun eigen onderzoek: Aliki van der Kruijs, Dewi Bekker (Das Leben am Haverkamp) en Laura Luchtman (Studio Kukka).

Expositie Analog Eco
12- 28 mei, ma. t/m za. 13.00-17.00 u.
Grafische Werkplaats, Prinsegracht 16, Den Haag, gratis toegang.
Gesloten met Pinksteren, extra open tijdens Hoogtij#65 op vr. 28 mei 19.00-23.00 u.


De expositie Analog Eco vormt het hart van het festival en vindt plaats in de Grafische Werkplaats met nieuw werk van: Dewi Bekker, Yamuna Forzani, Laura Luchtman, Christa van der Meer, Annika Syrjämäki en Tiemen Visser & Lily Higgins.

Workshops, talks en tours: 12-28 mei

Er zijn diverse workshops over o.a. het maken van natuurlijke inkten, het hergebruiken en toepassen van plastic in eigen werk en het verduurzamen van je eigen kledinglijn en/of werkpraktijk. Makers geven daarnaast online presentaties en we gaan op stap naar de verftuin van de werkplaats in Mariahoeve, Den Haag
Bovendien kun je met of zonder gids een tour maken langs mooie duurzame Haagse winkels, waar een pop-up-expositie van de deelnemende kunstenaars in de etalage te zien is. Ten slotte verschijnt er een losbladige publicatie.

Informatie
Voor meer informatie zie www.grafischewerkplaats.nl/analog-eco
Reserveren voor symposium en andere activiteiten: www.grafischewerkplaats.nl/agenda/

Grafische Werkplaats Prinsegracht 16, Den Haag Grafischewerkplaats.nl info@grafischewerkplaats.nl

Festival Analog Eco wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Prins Bernhard Zuid-Holland, Fonds1818, Gemeente Den Haag, Gravin van Bylandt Stichting, Pure Energie Fonds, Stichting Stokroos en Stroom Den Haag.