Cora overleden
© Bron: gemeente | Foto FB: kinderboerderij.jacobahof | 6apr23

Cora overleden

Beste bewoner(s),

Op donderdag 16 maart jl. is schaap Cora overleden. Schaap Cora was op leeftijd en had door een combinatie van ouderdomskwalen geen kwaliteit van leven meer.

Verhuizen overgebleven kuddedieren
Helaas heeft het overlijden van Cora gevolgen voor de overige dieren. In september 2022 informeerde we u over de gevolgen van het overlijden van schaap Cora. Schapen en geiten zijn groepsdieren. De overgebleven dieren voelen zich nu niet prettig en missen soortgenoten. We besluiten dan ook om de overige kuddedieren bij soortgenoten onder te brengen. De dieren verhuizen over enkele weken naar andere kuddes. Daar worden de dieren opgevangen door soortgenoten en er zal goed voor ze gezorgd worden.

Samen werken we aan de toekomst
Zoals u weet maken de stichting Jacobahof en de actiegroep dieren toekomstplannen. De gemeente kijkt samen met de stichting en actiegroep mee om waar mogelijk de plannen te ondersteunen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de Jacobahof en dat wil de gemeente zo houden. We willen deze mooie plek behouden voor de bewoners van de wijk.

Komen er dieren terug?
Op dit moment weten we nog niet of er dieren terugkomen. De plannen zijn nog niet zover. We begrijpen wel dat het een wens is. Samen kijken we wat er mogelijk is. Als gemeente zien we geen rol meer waar het grote dieren betreft. Naast dieren zijn er ook andere wensen, zoals elkaar ontmoeten, tuinieren, spelen, ontspanning in de natuur en allerlei andere activiteiten.

We houden u op de hoogte over het vertrek van de dieren, zo kunnen u of uw kinderen nog afscheid nemen. Samen met de bewoners willen we ons inzetten om de Jacobahof mooi te houden.

Ik vertrouw erop dat ik u hiermee voldoende heb geïnformeerd.

Brief gemeente 30 maart 2023
REDACTIE:

Waarom zegt de gemeente niet duidelijk dat ze van de grote dieren af willen en gebruiken ze de smoes dat het kuddedieren zijn en daarom moeten verhuizen.

Elk voorjaar worden op de kinderboerderijen in Den Haag tientallen jonge dieren geboren waardoor het niet zo moeilijk is om de "kudde" in het Jacobahof te vergroten en de overtollige dieren die geboren worden gaan toch naar de slacht.

Dit is nu de reden waarom de mensen bij de Provinciale Staten op de BBB hebben gestemd. Wees duidelijk en gebruik geen smoesjes,