De Vrije School Den Haag
© Bron: vsdenhaag.nl | 16mei23

De Vrije School Den Haag (100 jaar)

zoekt oud-leerlingen en -medewerkers voor reünie

Den Haag, mei 2023 – De Vrije School Den Haag viert dit jaar haar 100-jarig bestaan en is voor de reünie op zaterdag 30 september op zoek naar iedereen die als leerling, docent of medewerker verbonden is geweest aan deze school op antroposofische grondslag. Er verschijnt ook een jubileumboek.

Directeur Eelke van Dijken: “Het is natuurlijk belangrijk dat De Vrije School Den Haag meegaat met de ontwikkelingen in de maatschappij. We kunnen nog steeds met trots zeggen dat we de leerlingen meer leren dan alleen boekenkennis. Hun ontwikkeling staat bij ons centraal. Hierdoor is er veel ruimte voor creativiteit en talentontwikkeling.”
“We pakken dit jubileumjaar groots uit. In 100 jaar is er veel gebeurd en dat documenteren we in een prachtig boek. Daarnaast wordt er volop feest gevierd: voor alle leerlingen organiseren we een gezellige sportdag en een unieke schoolreis, waarbij we kennismaken met verborgen talenten. En als kers op de taart is er op 30 september de grote reünie.”

Oudste antroposofische school van Nederland
De Vrije School Den Haag was in 1923 de eerste antroposofische school van Nederland. Vanaf begin september in het oprichtingsjaar vonden de eerste lessen plaats volgens de opvattingen van Rudolf Steiner, de grondlegger van de antroposofie. De school telde 10 leerlingen, tussen de 6 en 14 jaar oud. De school was gevestigd in een paar kamers in het woonhuis van een van de ouders in de Columbusstraat. De kleinschalige school groeide snel, zodat in 1929 het schoolgebouw aan de Waalsdorperweg kon worden gebouwd, dat nu nog altijd in gebruik is voor het voortgezet onderwijs. In 1982 werd een nieuw gebouw voor de basisschool geopend aan de Abbenbroekweg.

Oproep reünie
Op zaterdag 30 september vindt aan de Waalsdorperweg en de Abbenbroekweg de reünie van 100 jaar De Vrije School plaats. Wie ooit verbonden is geweest aan De Vrije School Den Haag, wordt van harte uitgenodigd zich voor deze reünie aan te melden via: www.vsdenhaag.nl.

🌐  vsdenhaag.nl