Kennislink © Bron: Kennislink | Auteurs: Roel van der Heijden en Leon Heuts | 18feb22

'Leef alsof het je eerste, én laatste dag is'

Ouderdom is onoverkomelijk, ook voor het heelal. Dat zien astronomen die met ruimtetelescoop James Webb de ‘jongste’ foto’s ooit van het universum maken. Wat leert de mens van de vergankelijkheid van de kosmos? Leef, alsof het je eerste én je laatste dag is.

Lees verder...

Platvorm Stad Den Haag © Bron: Hoogtij | Foto: Eva van Rietbergen | 10feb22

HOOGTIJ#68 | De Haagse hedendaagse kunstroute

Vrijdag 4 maart 19.00-22.00 uur

Tijdens HOOGTIJ kun je 24 kunstlocaties bezoeken in de binnenstad van Den Haag: van white cube tot underground; van gevestigde kunst in de galeries en instellingen tot installaties en performances bij de kunstenaarsinitiatieven. Gratis toegang. HOOGTIJ wordt aangepast aan eventuele covid-maatregelen. Gratis rondleidingen voor wie het wil.

During HOOGTIJ you can visit several art locations in the inner-city of The Hague: from white cube to underground; from established art in galleries and institutions to installations and performances in artists initiatives. Free entrance. HOOGTIJ will be adapted to possible covid measures. Free tours for whoever wants it.

Lees verder...

Platvorm Stad Den Haag Bron: © Food Watch | 3feb22

Nederland, zegt nee! Tegen glyfosaat

Food Watch

Dit is het jaar waarin de toekomst van het omstreden bestrijdingsmiddel glyfosaat wordt bepaald. Momenteel vindt op Europees niveau het beoordelingsproces van glyfosaat plaats: zal de Europese Unie glyfosaat in de toekomst eindelijk gaan verbannen?
In de tweede helft van 2022 kunnen we het oordeel verwachten. Dat wil zeggen dat we nu nog tijd hebben om alles op alles te zetten: Nederland, zeg NEE tegen glyfosaat! In ons land is er gelukkig al heel wat in beweging. Deze keer een nieuwsbrief met allerlei hoopgevende nieuwtjes!

Lees verder FoodWatch.nl...

Platvorm Stad Den Haag Bron: © Platvorm Stad Den Haag | 3feb22

Uitnodiging Stadsgesprek

Verkiezingsdebat gemeenteraad 2022
Donderdag 24 februari 2022 | 16.00 – 18.00 uur | Theater aan het Spui / Online

De verkiezingen voor de gemeenteraad van Den Haag zijn in aantocht. De verkiezingsprogramma’s staan vol met stevige beloften over meer groen, betaalbare woningen en sneller OV. Ondertussen groeit de Den Haag snel waardoor de leefomgeving ook verandert. De politiek staat voor scherpe keuzes. Gaan we bijvoorbeeld voor meer hoogbouw of juist voor laagbouw, ook als dat laatste ten koste van groen gaat? Omdat de kwaliteit van stedelijke ontwikkeling en de openbare ruimte sterk afhankelijk is van politieke ambities, peilt Platform STAD voor de verkiezingen hoe hard de ambities zijn.

Lees verder...

Waldo van Bokhoven Bron: hetdebatbureau.nl | 28jan22

Heldring Business School

Jongeren in gesprek met wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid Kavita Parbhudayal

Leerlingen van de Heldring Business School zijn met de wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid Kavita Parbhudayal in gesprek gegaan tijdens een debatevent. Onder begeleiding van Het Debatbureau spraken de leerlingen zich uit. Onderwerp van gesprek is de rol van de wethouder, de impact van de politiek op het leven van jongeren en natuurlijk de naderende verkiezingen.

Ook de achterstanden op school tijdens coronatijd, de mentale gezondheid van jongeren en het gebruik van sportvoorzieningen in de stad kwamen ter sprake. De scholieren benadrukten dat de coronatijd veel achterstanden heeft gegeven. Gelukkig zijn zij dat de school er alles aan doet om deze achterstanden in te lopen.

Voor het maatschappelijke diensttijd project Generatie aan Zet zijn 30 leerlingen aan de slag met een speciaal verkiezingsproject. De leerlingen gaan in de aanloop naar de raadsverkiezingen met verschillende activiteiten aan de slag, zoals het interviewen van raadsleden en het organiseren van debatten. Ook is Heldring Business School op 16 maart een stemlokaal.

Bericht geschreven voor Nidhal uit klas 3T

hetdebatbureau.nl


Waldo van Bokhoven Bron: Museum Volkenkunde | Foto: Hielco Kuipers | 27jan22

Museum Volkenkunde

27 januari 2022

HET MUSEUM IS WEER OPEN!
Na meer dan een maand dichte deuren kun je nu weer bij ons terecht. En nog meer goed nieuws is dat AZTEKEN langer blijft: de expo is verlengd t/m 27 maart. Dus ben je nog niet geweest: plan dan nu je bezoek voor deze must-see expo. Ben je al wel geweest, kom dan vooral nog een keer langs met (klein)kinderen voor de afwisselende activiteiten in de weekenden of tijdens 1 van de themadagen.
En de voorjaarsvakantie komt er ook al weer aan, het afwisselende programma daarvan sluit aan bij AZTEKEN. Daarover meer in de volgende editie.

www.volkenkunde.nl

Waldo van Bokhoven Bron: De Galerie Den Haag | 27jan22

De Kunstuitleen & De Galerie Den Haag

27 januari 2022

HET KAN WEER!
Kom jij onze nieuwste aanwinsten bekijken?

Met veel plezier presenteren wij onze nieuwe kunstenaars in De Kunstuitleen & De Galerie Den Haag. Wellicht heeft u het al voorbij zien komen op onze website. Nog niet?

Kom langs en bekijk het werk van Studio Uiterwaal, Ans Pullens, Leny Franken & Jamel Armand!

www.degaleriedenhaag.nl

Additief E171

Additief E171 krijgt verbod in hele EUk

Witte kleurstof E171 potentieel kankerverwekkend

De Europese Commissie en de lidstaten zijn het er eindelijk over eens: er komt een verbod op het additief 'titaniumdioxide' of E171 in alle voedingsmiddelen in de Europese Unie. De jarenlange campagne van voedselwaakhond foodwatch om het omstreden additief uit voeding te halen heeft vruchten afgeworpen.

Producenten gebruiken E171 om levensmiddelen een witte kleur of glans te geven - vooral bakkerijproducten en producten die door kinderen worden geconsumeerd (zoals snoep, kauwgom en chocolade). E171 bestaat deels uit zeer kleine ‘nanodeeltjes’, die in verband worden gebracht met een verhoogd risico op darmkanker en leverschade.

Lees verder


Orgelpauzeconcerten in de Kloosterkerk

Kind van de buren

Duurzame hulp en ondersteuning bieden aan gezinnen die het tijdelijk moeilijker hebben. Daarbij richten wij ons op gezinnen, en met name de kinderen, die het tijdelijk even minder hebben door bepaalde levensgebeurtenissen en/of gezins veranderingen.

De focus ligt op het vergroten van de zelfredzaamheid en eigen participatie van het gezin door middel van sociale en financiële ondersteuning. Deze financiële ondersteuning bieden wij door o.a. het financieren van reis-, zwem- en sportabonnementen. Zo kan een gezin zijn gewone structuur behouden ook in mindere tijden wat de sociale-, fysieke en cognitieve ontwikkeling ten goede komt.

Facebook: Kindvandeburen
Instagram: kindvandeburen
Website: www.kindvandeburen.nl


Warmtetransportleiding door Transvaal

Warmtetransportleiding Vlaardingen – Den Haag

WarmtelinQ start bij Vondelingenplaat in de Rotterdamse haven.
Vanaf daar loopt de leiding via Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland, Delft en Rijswijk tot in Den Haag. Onderweg komt er een aftakking ter hoogte van Delft, richting het Westland.
Over het tracé is overleg gevoerd met de betrokken gemeenten, Rijkswaterstaat, de waterschappen en andere partijen langs de route. Het stuk tussen Vlaardingen en Den Haag, ook bekend als Leiding door het Midden, is nog niet definitief, maar er ligt wél een voorkeurstracé. Op detail kunnen daarin nog zaken aangepast worden. Er wordt nog gewerkt aan het ontwerp van de tracédelen van Vlaardingen naar Vondelingenplaat en van Delft naar het Westland. De deeltracés zijn pas definitief wanneer de vergunningaanvraag wordt ingediend.