• header-add
logo

Activiteiten en informatie voor ouderen

Senioren Collectief Haaglanden

Onderlinge gesprekstafels

Het Senioren Collectief Haaglanden start op 11 april met een serie Onderlinge Gesprekstafels rond het thema verbinding en verbondenheid.
Wat is de bedoeling: In een serie van 4 ontmoeting spreken we om de 2 weken over een onderwerp dat raakvlakken heeft met ons thema.
Na een korte inleiding en gaan we in gesprek met elkaar in kleine groepjes van 6 tot 8 mensen aan een tafel. De leidraad hierbij is VERLEDEN – HEDEN – TOEKOMST .

Gesprekspunten:
Wat zijn de veranderingen die we in ons leven hebben meegemaakt in de loop der jaren.
Welke veranderingen zijn een verrijking en welke veranderingen volgens u een verarming.
Te denken valt o.a.: huishouding, man/vrouw verhouding, opvoeding, communicatie

Het lijkt wel of de veranderingen die we mee maken zich steeds vlugger opvolgen. Heeft u ook wel eens het gevoel dat u het niet kunt bijbenen. Kijken we soms te veel met nostalgische gevoelens naar het verleden met de verzuchting vroeger was alles anders, maar was het ook beter?
De vraag die voor veel senioren essentieel is “Voelen we ons nog verbonden met de samenleving zo als die nu is. Hoe zorgen we ervoor dat we als senior verbonden blijven in de huidige samenleving. Zit de maatschappij wel op de inbreng van ouderen te wachten?

Steeds meer mensen hebben het gevoel verhuisd te zijn, zonder naar een ander huis te zijn gegaan.
Zij zien hun wijk, hun leefomgeving veranderen. Zij voelen geen verbinding met de omgeving waarin zij zich nu bevinden.
Hoe gaan we daar mee om? Hoe zorgen we er voor dat verschillen in culturen geen hinderpalen zijn, maar een verrijking.

We kunnen wel zeggen dat we in een steeds meer geïndividualiseerde samenleving leven, maar hoe verhoudt zich dat met de oproep dat we meer moeten omzien naar elkaar.

Met de voortschrijdende technische veranderingen hebben veel ouderen een gevoel dat er een kloof ontstaat tussen Jong en Oud?. Hoe zorgen we ervoor dat de verbinding tussen de generaties blijft en dat we van elkaar kunnen blijven leren.

De eerste gesprekstafels zijn op 11 april om 14.00 uur, Marterrade 10 bereikbaar met Randstad rail 4 halte de Rade.
Opgave telefonisch 070 2002066 of e-mail info@seniorencollectiefhaaglanden.
Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden.

www.seniorencollectiefhaaglanden.nl >>

Senioren Collectief Haaglanden

Korte lessenserie digitale fotografie

In een serie van 5 lessen leert u basisprincipes van het digitale fotograferen en misschien wel veel meer! Tips en tricks, oefening in kijken en vertrouwd en handig worden met de camera, bijvoorbeeld die in uw eigen telefoon.

Waar: Marterrade 10
Voor wie: 60+
Docent: José van der Kieft
Data: woensdag 14, 21, 28 november, 5 en 12 december
Tijd: 14.00-16.00 uur
Kosten: € 8 per keer
Info en inschrijven: 070 2002066 of e-mail info@seniorencollectiefhaaglanden.

In 5 lessen gaat u aan de slag en maakt u kennis met een kunstactiviteit. Misschien is het al uw hobby of bent u benieuwd of dit iets voor u is? U bent in beide gevallen van harte welkom ! De docent laat u kennis maken met de basisvaardigheden en als u daaraantoe bent, juist een stapje verder. De ervaren docent zal u helpen om (nieuwe) dingen te ontdekken en te leren. In de lessen is ook tijd voor ontmoeting tijdens een kopje koffie of thee. Deze lessenserie wordt u aangeboden door seniorencollectief Haaglanden en KOO (Ouderen in de Kunst)
Inschrijven: 070 2002066 of e-mail: info@seniorencollectiefhaaglanden.