• header-add
logo

Tentoonstelling Universiteit Leiden in Haagse stadhuis

Universiteit Leiden
Bron: Universiteit Leiden | 29aug19

Tentoonstelling Universiteit Leiden in Haagse stadhuis

Bezoekers van het Haagse Stadhuis kunnen van 2 tot en met 21 september een tentoonstelling over de Universiteit Leiden bezoeken. De gratis foto-expositie belicht 20 jaar Campus Den Haag.

De Universiteit Leiden viert in 2019 haar 444e verjaardag én het 20-jarig bestaan van de Campus Den Haag. Hagenezen die het stadhuis bezoeken, voor bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs, kunnen dankzij de tentoonstelling de universiteit beter leren kennen. Want lang niet iedereen weet dat de Universiteit Leiden sinds 1999 gevestigd is in twee steden: naast Leiden ook Den Haag.

Band
Centraal in de tentoonstelling staat de band tussen de universiteit en de hofstad. In 20 jaar tijd is de Campus Den Haag uitgegroeid tot een belangrijke vestiging met vijf locaties en 17 opleidingen met 5.300 studenten. Fotopanelen vertellen het verhaal van die studenten - afkomstig uit de hele wereld -, en ook van onze alumni (onder wie Haagse politici als Mark Rutte), onze partners in de stad en onze impact in Den Haag.

Atoombunker
Allerlei onderwerpen komen aan bod: van beroemde gasten tot de atoombunker die onderin een van de gebouwen van de Campus zit. Ook eerdere 444-activiteiten zijn in beeld, zoals de deelname aan het Bevrijdingsfestival en aan de Urban Trail en de gastlessen van hoogleraren in Haagse schoolklassen.

Onderzoek en onderwijs
Voorbeelden van onderzoek naar lobby, terrorisme, gezondheid en internationale vraagstukken illustreren dat ons onderzoek en onderwijs zich in Den Haag richt op thema’s die passen bij Den Haag als internationale stad van Vrede, Recht en Veiligheid. We dragen ook bij aan het oplossen van Haagse vraagstukken. Daarbij delen we onze kennis zo breed mogelijk: met onderwijs voor jonge studenten en professionals, in adviesraden en via lezingen en debatten.

444 jaar
De Universiteit Leiden viert 444 jaar met de inwoners van de twee steden waarin we zijn gevestigd: Leiden en Den Haag. Deze tentoonstelling is onderdeel van deze viering.

Lees meer over de 444-viering: www.universiteitleiden.nl/444.